Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт и подобрения на Фиат Мареа.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предупреждавам ако някой иска ръцете му да станат като тепсий и да спи като малко бебе с изпънати настрани ръце нека започне да портва полира и напасва на ръка всичко. Айде че заминавам за София, пък като се върна ще продължим.
    Прикачени файлове
    Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
    Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
    Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Очаквам обаждания тази вечер от колеги в София за по бира и да видя някоя форумна колица. 0876 33 28 93

Коментар

Някакви ъпгрейд валове от други италиянки има ли за моят мотор колеги? Ще си заслужава май след порта на главата, и другите ъпгрейди?

Коментар

Аз ти звънях по телефона, но късно видях съобщението и не стана организацията, другия път За моя мотор 1.8 130к.с. за ъпдейт се водят валовете от алфа 1.8-2.0л., но тези мотори са с вариатор, при теб без вариатор дали ще стане работата нямам идея и незнам дали само валове се взимат или и нещо друго Аз съм с валове от алфа 2.0л., поне ми казаха, че са такива, не съм ги проверявал, карам го на доверие
          punto HGT

Коментар

Трябва да намеря подробна информация, за валовете и дали е проблем като са от кола с вариатор, дано някой колега знае нещо повече и да даде инфото.

Коментар

Както обещах има снимков материал на скобата за клапани за свалена глава. Като цяло е най-обикновенна дърводелска стяга на фирмата ТОРЕХ с дължина 40см, и ширина на човките 17см, който задължително трябва да са от метал защото натоварването от пружината е голямо и да не стане фал. Накрайника е 10см дълъг като представлята тръба с широчина 25мм която съм фрезовал от 2-те страни за да може да се бърка с пинсети и да се слагат и свалят кученцата (желателно е тръбата да е с диаметър 30мм, но и тази върши прекрасна работа), най отгоре съм заварил една шайба с резба на нея. Пробил съм и нарязал резба и в човката на стягата и така може да се завърта накрайнка към нея, а при добро желание може да се направят и друг модел нарайници за други автомобили. Ето малко нагледен пример за изпълнението и нека не забравяме че най-простите неща са най-ефективни.П.С. Стягата ми излезе 20лв а накрайника без пари, за сравнение такива скоби само че с още няколко накрайника струват по 60-80 лева.
              Прикачени файлове

Коментар

Днес успях да се повеселя доста със семейтвото, но ми остана време и да събера отчасти главата, за утре има още малко работа по нея и започвам да чистя блока и да го подготвя за "женитба" Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 Весела Коледа на всички съфорумници и техните семейства.

Коментар

Весели Празници, Колега!
                  Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Все пак някой следи темата.. аз си я продължавам, надявам се да помогне на млади ентусиасти като мен с някакво инфо.

Коментар

Днес след много мъки успях да сменя рейката и да сложа 5-та скорост от ЖТД, но да предупредя хората, който иска да прави тази операция да внимава като вади вилката да не изпаднат 3-те"съчми" и пружинките че после се слагат изключително скапано.. на мен ми отне 2 часа да открия как седят и още 2 за да ги намествам и да падат. Рейката като се откачи излиза малко на "акере" от кормилната щанга и трябва да се бутне леко скоростната кутия за да излезе, банджо болтовете се стяга първо долният и после горният(мисля че беше по малък) защото после има да се псува докато се разкачва всичко на ново понеже мястото е дефицит. Помъчих се да сглобя и главата, но неуспешно защото предишните малоумници са пренатегнали петите на разпределителните валове и сега като затягах се иззвадиха 5 от резбите и трябваше да ги правя на ново, утре живот и здраве трябва да ида да залепя новите колектори към едноцевката, да залепя и спуканият картер тъй като искат майка си и баща си за нов. Някой да знае колко трябва да е аксиалният луфт, защото не можах да го видя никъде в ауто дата и да дава някакви козове при събирането на мотора?

Коментар

Колеги, помагайте защото имам един малък проблем който ме притеснява, като събирахме мотора сложихме коляновият вал и всичко както си му е реда, но ме съмнява че сме разменли петите на 2-ри и 3-ти цилиндър, защото не ги бяхме надписали при взимането ги изпуснахме една върху друга и май се размениха, но не съм на 100 сигурен, това може ли да се хване с Пласти Гейдж ако се замери или как трябва да се види. Лошото е че тогава сложихме и голямата семеринга на коляновият вал и сигурно сега при евентуално вадене на коляновият вал ще трябва да взимам нова. Помагайте защото това ми е първо отваряне на мотор някога и съм доста притенен, ако останат така какво може да се случи с мотора, какво проблеми да очаквам.Последно да питам, какви трябва да са хлабните на лагера за да взема правилният пласти гейдж?

Коментар

Петите би трябвало да са еднакви
                          FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Молете се да не сте ги разменили,трябва да има мякакво обозначение на петите.
                            пунто 1,7тд

Коментар

pyntoto написа:
                              Това е проблема че нямат никакво обозначение и за това се притеснявам. Еднакви са 1 към 1...

Коментар

flippy89 написа:
                                pyntoto написа:
                                Това е проблема че нямат никакво обозначение и за това се притеснявам. Еднакви са 1 към 1...
                                Ами еднакви са,иначе за всяко легло ще трябва лагер по поръчка(размер)
                                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Working...
                                X