Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на двигател Fiat Cinquecento

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на двигател Fiat Cinquecento

Привет на всички колеги в форума! моята история е следната преди 6 месеца купих от едно приятелче горе посоченото фиятче бях много резервиран от към самата марка защото досега съм карал автомобили от VAG групата. а тая количка я взех доста изгодно и ми трябваше малка кола да мога да обикалям с нея, през тия 6 месеца останах много доволен от тая въшка. въпроса ми е следния намислил съм и искам да сложа двигател от фият пунто 1.4т интересува ме тая работа като цяло струва ли си и какво ще е нужно за целта. гледах клипчета и видях че има вече такива колички с такива мотори просто искам съвет от някой който е по навътре с нещата да ми обесни какво трябва да се случи за да сложа тоя мотор ! Поздрави

Разумните избори биха били следните - 1.2 60, 1.2 75, 1.2 16 85, 1.4 16 90-100. Всички останало изисква много ресурс от всякаква гледна точка.

Коментар

Re: Смяна на двигател Fiat Cinquecento

ivelinch0 написа:
      Привет на всички колеги в форума! моята история е следната преди 6 месеца купих от едно приятелче горе посоченото фиятче бях много резервиран от към самата марка защото досега съм карал автомобили от VAG групата. а тая количка я взех доста изгодно и ми трябваше малка кола да мога да обикалям с нея, през тия 6 месеца останах много доволен от тая въшка. въпроса ми е следния намислил съм и искам да сложа двигател от фият пунто 1.4т интересува ме тая работа като цяло струва ли си и какво ще е нужно за целта. гледах клипчета и видях че има вече такива колички с такива мотори просто искам съвет от някой който е по навътре с нещата да ми обесни какво трябва да се случи за да сложа тоя мотор ! Поздрави
      За кой модел Чинкуеченто е въпроса?Питам,защото карах Чинкуеченто спорт,1.1,55коня.Изтребител и състезател с изненадващи възможности.Справка -Киро.Ако си намериш такова,за какво ти е да сменяш двигатели?
      1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.

Коментар

На тая сапунерка да й сложиш 130 коньов двигател си е чисто самоубийство.http://youtu.be/UoaI-NuGBN4?t=58s
        "Без сърца, сме просто машини"
        Toyota Prius 1.5 Hybrid
        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Окачване, спирачки, по големи и широки джанти със сликове и ще е готово за по голям мотор, след това ще е много фън и много смаяни погледи Ако може да се бутне един мотор 1,8 16 130к.с. направо ще побеснее тая кола, турбо няма смисъл, че ще е по скъпо.
          punto HGT

Коментар

Какви спирачки, какво окачване, катo ще се наядеш на волан при първия бордюр :DСлабо е купето за каквито и да било модификации, аз не бих се качил в подобна кола.В багажника ще трябва да отлееш бетонова плоча, за да има някаква стабилност.Щом 1.1 54 к.с. са го кръстили Sporting, смятай :D
            Toyota Prius 1.5 Hybrid
            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
              Какви спирачки, какво окачване, катo ще се наядеш на волан при първия бордюр :DСлабо е купето за каквито и да било модификации, аз не бих се качил в подобна кола.В багажника ще трябва да отлееш бетонова плоча, за да има някаква стабилност.Щом 1.1 54 к.с. са го кръстили Sporting, смятай :D
              Е,де!Не е толкова страшно.Ама па знаеш ли къф кеф е да качиш със 140 Вакарел и да те гледат като извънземно,а?

Коментар

M5kov написа:
                На тая сапунерка да й сложиш 130 коньов двигател си е чисто самоубийство.http://youtu.be/UoaI-NuGBN4?t=58s
                Е аз като на моята сапунерка имам 300 коня , да не я карам ли
                Power Under Pressure

Коментар

Не е страшно, докато не стане тъжно.Честно да ти кажа, въобще не ме бърка с колко ще го качвам и как ще ме гледат, понеже карам Multipla :DЗа мен Cinquecento не е кола за тЮнинг, но ентусиасти не липсват, понеже идеята за леко купе + голям мотор винаги е актуална.В тубата гледах едно с 1.4 16V от Stilo. С някакви преработки изкара 225 макс скорост и 95 к.с.Power, твойто е малко по-сапунерка от сапунерката Как въобще тръгваш от място с толкова палър? На 4-та?
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid

Коментар

M5kov написа:
                    Не е страшно, докато не стане тъжно.Честно да ти кажа, въобще не ме бърка с колко ще го качвам и как ще ме гледат, понеже карам Multipla :DЗа мен Cinquecento не е кола за тЮнинг, но ентусиасти не липсват, понеже идеята за леко купе + голям мотор винаги е актуална.В тубата гледах едно с 1.4 16V от Stilo. С някакви преработки изкара 225 макс скорост и 95 к.с.Power, твойто е малко по-сапунерка от сапунерката Как въобще тръгваш от място с толкова палър? На 4-та?
                    Е,щом е Мултипла,простено ти е! :P :P :P

Коментар

M5kov написа:
                      Power, твойто е малко по-сапунерка от сапунерката Как въобще тръгваш от място с толкова палър? На 4-та?
                      Веднъж се возих на тоя изтребител, и да не искаш като слезеш си ухилен до ушите
                      punto HGT

Коментар

Сега се сещам за най бързия дизел в БГ в момента - VW Lupo, тая въжка мисля, че беше към 450к.с., дизелов мотор, ти ми направи едно такова и ми го дай да си правя фън, пък нека на краш теста да се мачкат
                        punto HGT

Коментар

Правих преди време подобен проект за клиент, само че със Сейченто. Монтирах му мотор от Пунто 1,2 75 коня с минимални подобрения и се получи много пъргава количка. Мисля, че по голям не ти трябва и с този палеше гумите дори на трета. Моторчето тръгва доста по добре с минимални инвестиции като пари и малко повече труд, заради това ти го препоръчвам. Окчването не иска преправяне. От оригиналния мотор се ползва и тръбата която излиза от водната помпа. Имаше и някакъв филм около шайбата на коляновия вал и маслената помпа, може би беше защото запазихме климатика, не си спомням, но не се налага стругарска намеса.

Коментар

Ем как няма да е фън 1.2 75 е напомпана версия на 1.1 55 мотора ... Или казано всичко възможно да се засили това 1.1 е направено в 1.2 75 , мотора получава малко по голяма глава и разпределителен вал с по големи гърбици на пълнещите клапани , получава и спортна изпускателна генерация 4 2 1 с двуцевка и отделно получава многоточков инжекцион (MPI) за разлика от досегашния едноточков (SPI) ... В завършек след време му добавят 16v глава и с това приключва сагата на блока и става 82 (85) коня ... Друго голямо предимство е скоростната кутия със къси скорости ...
                            >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Привет на всички колеги, днеска чак влизам в форума и видях коментарите, просто отсъствах и нямах възможност да следя темата ... заделил съм едни 600лв и се чудя какъв да е мотора, не ме интересува купето че било кутийка или тем подобни работи ако ще мислим за най лошото нещо ако ще и с танк да си като ти е писано няма къде да отидеш. искам на тая въшка да сложа по голям мотор да ги правя луди тук в нашето градче големите шумахери с някви умрели бараки дето се мислят за състезатели, искам да си го направя с кеф като изляза да ми пълни душата и най вечче да се гавря с рейсърите на светофарите!

Коментар

Working...
                              X