Здравейте. Понеже стара вярна Темпра на баща ми вече и е време за нова гарнитура и следващия път ще пътува към скрапа имам един въпрос към тези които са се занимавали и имат опит с не бих казал тунинг, но нещо такова. Мисълта ми е, че имам турбина от Мареа 2.4TD в добро състояние и сме решили да я приспособим като сваляме така и така главата. По принцип силата ни е в боядисването, но като го има защо не :D. Ta ако някак си приспособим турбината каква би трябвало да е разликата - в ниски, високи, ще има ли изобщо и ще е нужно ли още нещо да се сменява, за да се усети новата турбина, още гориво и т.н. и ако има как и от къде повече мощност да се изкара като за последно от старата Темпра биж Ви бил благодарен да споделите
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Турбина от 2.4TD на 1.9TDs
Collapse
X
-
Ще постигнете едно голямо нищо :D . Даже Отрицателно нищо :D . Тая турбина от Мареята ще я развъртите при 3000 оборота и повече от 0,5 бара никога няма да ти се отдаде да видиш. Колата ще пуши като кумин и ще върви около 5 пъти по-малко отколкото с нейната си турбина. Казвам ти го от личен опит защото поради нещастно стечение на обстоятелствата карам 1,9 тд с турбина от 2,5 тд и колата е ужасна за каране. Пуша, горя повече, но пък и не върви :D .
-
Става но трябва заигравка с турбо конектора (отвараш го внимателно и белязваш менбраната как е поставена, след това я махаш и изхвърляш пружината под нея, след това поставяш мембраната като внимаваш да не я завъртиш и слагаш капака) и пускаш повече нафта.След тази преработка няма да си познаеш колата.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Това ще ми бъде интересно да го пробвам въпреки, че разума ми казва, че няма смисъл. Какво ще получиш от премахването на пружината под мембраната освен по рязък отговор на налягането на турбината от страна на помпата???? При това без да имаш въздух??? И да подадеш повече гориво какво по дяволите ще постигнеш като нямаш въздух??? Единствения резултат според мен ще е високи ниски обороти и брутален разход на гориво, защото нямаш въздух, а помпата ще блъска гориво и ще върви само на гориво без въздух???? Размишлявам си просто. Но щом казваш, че е пробвано ще го пробвам от интерес.
Коментар
-
VET написа:Това ще ми бъде интересно да го пробвам въпреки, че разума ми казва, че няма смисъл. Какво ще получиш от премахването на пружината под мембраната освен по рязък отговор на налягането на турбината от страна на помпата???? При това без да имаш въздух??? И да подадеш повече гориво какво по дяволите ще постигнеш като нямаш въздух??? Единствения резултат според мен ще е високи ниски обороти и брутален разход на гориво, защото нямаш въздух, а помпата ще блъска гориво и ще върви само на гориво без въздух???? Размишлявам си просто. Но щом казваш, че е пробвано ще го пробвам от интерес.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
Защото както казах по-горе, карам 1,9 тди с турбина от 2,5 тди и на 3000 оборота съм на 0,4 бара и колата е мъртва. Даже при пълно натоварване повече от 0,7 бара немога да докарам. Та както и да го гледам, липсата на налягане означава и липса на достатъчно въздух. Просто 1,9 двигателя няма дебит да развърти турбина за 2,5.
Коментар
-
VET написа:Защото както казах по-горе, карам 1,9 тди с турбина от 2,5 тди и на 3000 оборота съм на 0,4 бара и колата е мъртва. Даже при пълно натоварване повече от 0,7 бара немога да докарам. Та както и да го гледам, липсата на налягане означава и липса на достатъчно въздух. Просто 1,9 двигателя няма дебит да развърти турбина за 2,5.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
nsn написа:VET написа:Защото както казах по-горе, карам 1,9 тди с турбина от 2,5 тди и на 3000 оборота съм на 0,4 бара и колата е мъртва. Даже при пълно натоварване повече от 0,7 бара немога да докарам. Та както и да го гледам, липсата на налягане означава и липса на достатъчно въздух. Просто 1,9 двигателя няма дебит да развърти турбина за 2,5.Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP+чип+//// powered by mitaka_neikov
Коментар
-
Ами не, за съжаление не съм разместил цифрите. В темата ми, се вижда точния модел на турбината.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...=asc&start=120
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар