Ами отдавна ми се върти като идея ... намерих готови сканира понеже нямах скенер , но вече имам , поиграх си малко фотошоп , идеята е през деня да са бели а вечер сини но май ще ги направя и вечер да светят бяло ... Не знам ще експериментирам. Принтирал съм ги върху фолио за проектор само ,че нещо ми се видяха прозрачни и реших да направя 3 и да ги наложа едно върху друго , отделно си поиграх да направя и плака синя (подсветка) ама нещо неме радва , приемам всякакви идеи и предложения ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Циферблати на Пунто 1 лека заигравка
Collapse
X
-
Добре изглежда на фолиото. Вече си ги принтирал, защо не ги изрежеш и да видиш, как ще стоят. Струва ми се добра идеята . И за информация да питам къде ги принтира и от къде намери такова фолио за проектор?Поздрави!===/////===
Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката
-
Hypnotical написа:Добре изглежда на фолиото. Вече си ги принтирал, защо не ги изрежеш и да видиш, как ще стоят. Струва ми се добра идеята . И за информация да питам къде ги принтира и от къде намери такова фолио за проектор?Поздрави!>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Hypnotical написа:Единствено подсветката не знам как ще я изпълниш за да бъде равномерно осветено Може би с някои LED пръстен или светещите маркучи, но те са на 24V, не че е голям проблем :D>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Не. Няма да помогне, пак ще се виждат точно къде са крушките. Трябва да си поиграеш с много диоди и матиран плексиглас, които да разнася светлината. Другия вариант е както аз направих - изтрхих зелената слюда и ги минах няколко пъти с пълнителя на син перманентен маркер. Да ти кажа лампичките не си личат много, но някак си бледнее. А и с времето избелява и пак трябва да минаваш.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
Не е проблема в подсветката , от зад оригиналното има плексиглас за да си се осветява равномерно , проблема е че циферблата прозира и се вижда през него.Нарочно използвах фолио прозрачно с идеята да оставя бели (прозрачни символите които искам да светят) Понеже ми се вижда трудоемко изрязването им . Да ама дори и черното прозира макар и 3 циферблата един върху друг. Видях им плазмената технолгоия . Разпечатката пак се прави като за плака но не прозира светещата част е изрязана. А от зад ползват светещо фолио в бяло като подсветка и че става ясно и силно изразено ОК. Но и там се иска да не прозира. Или казано трябва да може да се отпечата на по плътен материал и самата машина да изрязва цифрите и символите , после зад тях да се постави цветна плака червена , зелена ,синя ... и после вече е въпрос на желание дали ще се осветява от светещо фолио (плазмен) или с плексиглас и SMD диоди ... Въпроса е къде такоа съоражение дето изрязва символи върху плътен материал ?Убистевена е цената 120 лева за 3 кирливи циферблата ... пък ко ти светят стрелките още 50 евро за 4 платки в формата на кръг с по 4 диодчета под стрелките ..>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
-
Ами виж някъде където правят лазерно рязане на метал. Изрязват ти в една тънка ламарина цифри, букви, символи и я прикрепяш към задната страна на това което си разпечатъл. За цената не знам каква ще е, но едвали ще е 120 лв. Опитай с ПВЦ фолио, макари че както ти казах и преди, ме съмнява да се получи, но иди в някоя рекламна агенция и да ти го изрежат на фолио (нещо от рода на големия форумен стикер за вътрешно лепене) и да го прелепиш към това което си разпечатъл.Fiat Bravo 1.9 TD100
Коментар
-
sa6obravoto написа:Ами виж някъде където правят лазерно рязане на метал. Изрязват ти в една тънка ламарина цифри, букви, символи и я прикрепяш към задната страна на това което си разпечатъл. За цената не знам каква ще е, но едвали ще е 120 лв. Опитай с ПВЦ фолио, макари че както ти казах и преди, ме съмнява да се получи, но иди в някоя рекламна агенция и да ти го изрежат на фолио (нещо от рода на големия форумен стикер за вътрешно лепене) и да го прелепиш към това което си разпечатъл.>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар