Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Циферблати на Пунто 1 лека заигравка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Циферблати на Пунто 1 лека заигравка

Ами отдавна ми се върти като идея ... намерих готови сканира понеже нямах скенер , но вече имам , поиграх си малко фотошоп , идеята е през деня да са бели а вечер сини но май ще ги направя и вечер да светят бяло ... Не знам ще експериментирам. Принтирал съм ги върху фолио за проектор само ,че нещо ми се видяха прозрачни и реших да направя 3 и да ги наложа едно върху друго , отделно си поиграх да направя и плака синя (подсветка) ама нещо неме радва , приемам всякакви идеи и предложения ...
    Прикачени файлове
    >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Добре изглежда на фолиото. Вече си ги принтирал, защо не ги изрежеш и да видиш, как ще стоят. Струва ми се добра идеята . И за информация да питам къде ги принтира и от къде намери такова фолио за проектор?Поздрави!
    ===/////===
    Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
    Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Коментар

Hypnotical написа:
      Добре изглежда на фолиото. Вече си ги принтирал, защо не ги изрежеш и да видиш, как ще стоят. Струва ми се добра идеята . И за информация да питам къде ги принтира и от къде намери такова фолио за проектор?Поздрави!
      На домашния принтер ... Фолиото е за мастилно струен принтер предназначено за шраифпроектор 40 стинки листчето печата се от кам грапавата страна , с една идея може да се заварти изображението огледално (тоест обратно) зада излезе от ласкавата страна , което аз не направих но не е касно ... Идеята за фолио доиде от там ,че белия цвят принтера не го отпечатва , тоест остава прозрачно и подлежи на плака после в какъвто цвят искаш с диодни или диодни RGB ленти
      >>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->

Коментар

Единствено подсветката не знам как ще я изпълниш за да бъде равномерно осветено Може би с някои LED пръстен или светещите маркучи, но те са на 24V, не че е голям проблем :D
        ===/////===
        Fiat Bravo 198 T-Jet 120 - Bellissima
        Фиат Пунто 188 Литър и двеста, 60 градуса - Точката

Коментар

Hypnotical написа:
          Единствено подсветката не знам как ще я изпълниш за да бъде равномерно осветено Може би с някои LED пръстен или светещите маркучи, но те са на 24V, не че е голям проблем :D
          оригинално стария циферблат има нещо като плексиглас които провежда светлината равномерно по принцип е предвидено да се осветява само в средата , въпрос на тестове за да се получи желания ефект . Имам друго табло на което мога да експериментирам на воля ... Но ся съм в филма с спукания радиатор на парното и подмяната му , подмених го и съм върнал таблото на мястото му , остана само пеперудата волана и някой друга букса на контактния ключ , но много студено и не ми се излиза на вън ...Идеята я взех от тук ... Но като се замисля трябваше да подменя май червените кръгове със сини .... понеже предимно наблягам на синия на цвят . Но пък и така ще се получи понеже ЦД-то ми свети в червено ...
          Прикачени файлове

Коментар

работата удари на камък ... Адски прозират нестава само с фолио

Коментар

естествено че не става, трябват ти и слюди
              '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
                естествено че не става, трябват ти и слюди
                ? PVC фолио ?

Коментар

Не. Няма да помогне, пак ще се виждат точно къде са крушките. Трябва да си поиграеш с много диоди и матиран плексиглас, които да разнася светлината. Другия вариант е както аз направих - изтрхих зелената слюда и ги минах няколко пъти с пълнителя на син перманентен маркер. Да ти кажа лампичките не си личат много, но някак си бледнее. А и с времето избелява и пак трябва да минаваш.
                  Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Това табло е мойто и то е плазмено , свети самата плака и няма подветка
                    Power Under Pressure

Коментар

Не е проблема в подсветката , от зад оригиналното има плексиглас за да си се осветява равномерно , проблема е че циферблата прозира и се вижда през него.Нарочно използвах фолио прозрачно с идеята да оставя бели (прозрачни символите които искам да светят) Понеже ми се вижда трудоемко изрязването им . Да ама дори и черното прозира макар и 3 циферблата един върху друг. Видях им плазмената технолгоия . Разпечатката пак се прави като за плака но не прозира светещата част е изрязана. А от зад ползват светещо фолио в бяло като подсветка и че става ясно и силно изразено ОК. Но и там се иска да не прозира. Или казано трябва да може да се отпечата на по плътен материал и самата машина да изрязва цифрите и символите , после зад тях да се постави цветна плака червена , зелена ,синя ... и после вече е въпрос на желание дали ще се осветява от светещо фолио (плазмен) или с плексиглас и SMD диоди ... Въпроса е къде такоа съоражение дето изрязва символи върху плътен материал ?Убистевена е цената 120 лева за 3 кирливи циферблата ... пък ко ти светят стрелките още 50 евро за 4 платки в формата на кръг с по 4 диодчета под стрелките ..

Коментар

Ами виж някъде където правят лазерно рязане на метал. Изрязват ти в една тънка ламарина цифри, букви, символи и я прикрепяш към задната страна на това което си разпечатъл. За цената не знам каква ще е, но едвали ще е 120 лв. Опитай с ПВЦ фолио, макари че както ти казах и преди, ме съмнява да се получи, но иди в някоя рекламна агенция и да ти го изрежат на фолио (нещо от рода на големия форумен стикер за вътрешно лепене) и да го прелепиш към това което си разпечатъл.
                        Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

sa6obravoto написа:
                          Ами виж някъде където правят лазерно рязане на метал. Изрязват ти в една тънка ламарина цифри, букви, символи и я прикрепяш към задната страна на това което си разпечатъл. За цената не знам каква ще е, но едвали ще е 120 лв. Опитай с ПВЦ фолио, макари че както ти казах и преди, ме съмнява да се получи, но иди в някоя рекламна агенция и да ти го изрежат на фолио (нещо от рода на големия форумен стикер за вътрешно лепене) и да го прелепиш към това което си разпечатъл.
                          Плотер се казва машината почти всяка рекламна агенция я има и работи с векторни файлове не е задължително да е метал маериала някъв вид фолио е по плътно. Но това е начина изрязват се и после от зад се слагат цветни ллаки и вече по желание осветяването ... От цялата работа с тва дет сам разпечатал нищо не става , но пък мога да си изработя цветни плаки за отзад ... Ще поразпитам насам натам да видим коя фирма ще е

Коментар

Working...
                          X