Нямам, представа как свирят фабричните, защото при мен бяха сменени с комонентна система още в италия. По принцип баса им не е нещо особено аз ги сложих защото задните ми надсвирваха предните и се губеше баланса. Бас отпред може да се появи само след демпване и затваряне на обема на вратите и слагането на компонентна система (нещо от сорта на Hertz ESK 570 за 189лв., което на мен ми е доста над бюджета). За бас съм предвидил кутия от стъкломат вградена от лявата страна на багажника с 8 или 10 инчов говорител, която да не ми намали особено обема на багажника, който и без това не е много голям.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на говорители за вратите - Фиат Браво 99'
Collapse
X
-
Ето какви ги сътворих с нашата брава. Оригиналните говорители нокия са изляти с фланец, който отдолу ги дистанцира на около 2 сантиматра от ламарината. Поради липса на готови фланци по магазините погнах нокиите с дремела и изрязах от тях това, което ми беше нужно:След като махнах и борда дето стърчи над говорителя и почистих всички мустаци се получи идеален фланец
Между говорителя и фланеца има 3mm акустична самозалепваща се лента, която обира всички неравности: http://www.steadygroup.com/bg-1123/%...%8A%D1%80.htmlКато правим изолацията на вратите мисля да сложа такава и под фланеца.Ето как си легана говорителя с импровизирания фланец като у дома си:
Лошото е, че при необработени врати свирят малко по-зле от нокиите, но и затова ще се погрижим.
Fiat Brava SX 1.4 12V
Коментар
-
p.b.stoyanov написа:Вече съм с 4 еднакви говорителя. Доволен съм от звука, следва едни пищялки да взема и един суб и всичко ще си дойде на мястото. Ако някой иска бюджетно решение това е. Само да вметна че слушах Hertz DCX-690 и ALPINE SXE-2035S в затворени еднакви обеми и ALPINE-а свири по добре. Предполагам че и при елипсите 5х7 ще е така.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар