Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brembo от 166 на Coupe 16VT

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brembo от 166 на Coupe 16VT

Здравейте, изобщо в момента не ми беше времето за смяна на апрати/дискове/накладки, особено след като ребилднах напълно lucas-ите и им сложих performance дискове и накладки преди няколко месеца, но ми изпаднаха Brembo-та от 166-ца на сменшни пари и не се сдържаш... Та апаратите пристигнаха, планките вече са налични (благодарение на digitalundgrd) и скоро ще отидат и те на прахово и после за смяна на гумички. Дилемата, заради която пускам темата, е какви дискове да сложа? Най-лесния вариант до колкото знам е дискове от 20VT/Mito QV. Другото е да взема дискове за 166-ца и да се разпробиват. Други варианти за дискове до 310мм имам ли и до колко е безопасно разпробиването на дисковете от 166-цата?
    ex - Broom Yellow Fiat Coupe 1.8 -> 2.0 16VT
    Speed Red Fiat Coupe 2.0 16VT R.I.P
    Jet Black E46 M3

Аз също го минавам тоя филм в момента. Определено по-добрия вариант е 305мм диск от купе, най-ефтините са 130 лв. бройката. Не съм гледал колко струват алфовите, но не вярвам да са много по-ефтини. Като сложиш и разпробиването...
    1995 Lancia Dedra 2000 16VT SW Integrale
    2005 Lancia Musa 1,4 16V DFN
    2000 Lancia Lybra SW 2,0 20V Comfortronic
    2002 Alfa Romeo 147 Selespeed
    2008 Fiat Panda Climbing

Коментар

От 166 апаратите не хващаха ли до 330мм ? Аз съм я замислил от известно време точно тази инвестиция....

Коментар

Сложи най - леките дискове, не си мисли че като е по голям диска и ще спира изведнъж много по добре......166цовия диск се разпробива, не е проблем.....
        Alfa 156 2.0 TS
        Alfa 156 20VTurbo
        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз не си го и мисля и заради това не искам 330мм дискове..На мен дилемата главно ми беше между 305мм от 20VT и 310мм от 166, защото ако не ме лъже паметта бяха с почти еднакво тегло. Но май нещата отиват на 305мм от 20VT, хем ще са една идея по-леки, хем няма да се занимавам с разпробиване.
          Jet Black E46 M3

Коментар

За 5мм в диаметър не си струва заигравката да разпробиваш дискове итн. Принципно знам, че е правено и става, но лично на моята кола не бих карал с разпробити дискове, ако дупките идват близо до фабричните. От месец и половина карам с този сет ъп - Брембо от капа турбо и 305мм Х 28мм дискове от Мито Куве. За сега съм им направил около 1000км като всяка събота-неделя ходя да карам по завоите към Самоков или по завоите на подбалканския от София до Пирдоп. Тествах и заключението е, че Брембото си е Брембо! Много добро първоначално "захапване" и като натисна педала малко повече от 1/3 от хода му, направо мога да си избия зъбите във волана Естествено, ако се престараеш и тези спирачки прегряват - пробвах при мен с ЕБЦ ултимакс (ОЕМ еквивалент) след 8-9 поредни спирания от 140км/ч до 0 без изчакване между тях започва да се усеща "fade", но не ми е пропадал педала или нещо такова. За писта определено ще си взема жълто ЕБЦ.
            FIAT Coupe 16VT

Коментар

Така ще стане, 305мм от 20VT и изпитания вече setup MTEC дискове + жълто EBC.
              Jet Black E46 M3

Коментар

Предполагам сте наясно, ама да споделя:Разликата в дисковете е 5мм, но разликата в големината на накладката е почти 2 пъти.Също и спирачната помпа е друга за 310мм брембота, които са и доста по- големи.Та така, също има разлика и в захващането - от алфата е 130мм срещу 110 мм междуболтово на шенкела. Та ако ще се слагат на шенкелите от 16вт за 130мм междуболтово се правят по- лесно дистанционни планки.И единия и другия вариант си има заигравки, но не е невъзможно.Успех

Коментар

dancoo написа:
                  Предполагам сте наясно, ама да споделя:Разликата в дисковете е 5мм, но разликата в големината на накладката е почти 2 пъти.Също и спирачната помпа е друга за 310мм брембота, които са и доста по- големи.Та така, също има разлика и в захващането - от алфата е 130мм срещу 110 мм междуболтово на шенкела. Та ако ще се слагат на шенкелите от 16вт за 130мм междуболтово се правят по- лесно дистанционни планки.И единия и другия вариант си има заигравки, но не е невъзможно.Успех
                  Ако не се лъжа 100мм е стандартното междуболтово на обикновенните апарати, 130 на малкото бребмо и 150 на голямото....... Наскоро видях преходна планка от 100 на 130 така че не е невъзможно да се направи, макар че аз преди не се наех......
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Може и да бъркам малко разстоянията , вече го карам по спомен.На стандартния 284мм диск междуболтовото на шенкела е много близо до междуболтовото на брембото за 305мм и е малко тегаво да се направят планките, но пък помпата е същата. П.С. Гледа моите апарати Поздрави

Коментар

Мда, верно че твойте бяха........ Ще трябва да запазя тия снимки че за някой проект може да ми се наложи да правя това...и без това едно брембо от купе ми дреме в гаража......
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Аз до колкото съм чел в UK форума, за Brembo-то от 166-цата не е необходимо да се сменя помпата. digitalundgrd също май си е със стандартната помпа на 16VT. Иначе планките са готови, така че остава само да се ребилднат апаратите и да се качат на колата. Най-вероятно ще ги слагам след зимата, че сега има някои по-належащи разходи... ПС. Някой ако си търси почти нови дискове и накладки за 16VT(MTEC надупчени и нарязани + жълто EBC) с ребилднати апарати, да се обажда.
                        Jet Black E46 M3

Коментар

dancoo написа:
                          Така е колега накладките, а и самите апарати на 166 са по-големи от тези на 20вт купе. Също така, за да си спестим разправиите със смяна на шенкели, рейки , планки със сложни захвати и тн с Инжекциончето слагаме на нашите купета 166-цовото брембо, а не такова от 20вт фиат купе. По принцип "най-хубавото" 4 бутално брембо, което може да се вземе е от Алфа 156 кросвагон. То е с радиален захват и побира най-големите 330х32мм дискове, но е със същите накладки като 166-цовото. Рядко изпада втора злоупотреба и е доста по-скъпо като цена..Относно спирачната помпа за 166-цово брембо и това на 20вт купе -лично аз не мисля, че трябва да е различна, защото и двата апарата са с ЕДНАКВИ размери на буталцата, а именно 2х42мм и 2х38мм.Аз си карам с оригиналната спирачна помпа от 16вт и със 166-цово брембо като при мен нямаше никаква промяна в хода на педала на спирачките спрямо този, когато бях със стандартните еднобутални апарати. По някои каталози ( в drive.bg например) излиза, че 16вт и 20вт купе са с еднакви помпи. Пробвал съм, обаче на други коли (Алфа 145, 156) с присадено брембо + стандартна спирачна помпа и там "празния" ход на спирачката (докато започне да хваща), определено се увеличава спрямо този, когато бяха със стандартни спирачки.
                          FIAT Coupe 16VT

Коментар

Изрових тая тема от прахта, че ми беше чудно от колко време ми седят апаратите на балкона....Но най-накрая им дойде времето Като се напаснат ще видиме как е спирането, но поне на визия го докарват
                            Jet Black E46 M3

Коментар

Визията е добра, но с тези 18ки, дисковете и апаратите изглеждат малки В тази връзка - дисковете с какъв диаметър са и ходи ли до Технотест заради тях

Коментар

Working...
                              X