Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дайте съвети за силов тунинг на Фиат Браво 1.4 12v

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дайте съвети за силов тунинг на Фиат Браво 1.4 12v

Давайте всякакви съвети да дигнем кончетата.В двигателя са сменени всички гумички и семеринги главата е шлайфана и колата е на газ.Каквото ви дойде на ум казвайте? също така са сменени 4-те амортисьора с газови доста са твърди но не са спортни сменен е и съединител к-т Валео моля без коментари този двигател е гаден ала бала гаден не гаден тва е :D :DГрешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Fiat Bravo 1.4 12v

Махни газовата, дай 3-400 лв. за ремап с които да ти вдигнат 5-6 коня и накрая смени мотора с 2.0
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: ???> Съвети за Силов Тунинг на Фиат Браво 1.4 12v &lt

Bloodeath написа:
      Давайте всякакви съвети да дигнем кончетата.В двигателя са сменени всички гумички и семеринги главата е шлайфана и колата е на газ.Каквото ви дойде на ум казвайте? също така са сменени 4-те амортисьора с газови доста са твърди но не са спортни сменен е и съединител к-т Валео моля без коментари този двигател е гаден ала бала гаден не гаден тва е :D :D
      Колега, един съвет от мен ако приемаш, колата ти е с хубав мотор, не е лакома, не е капризна, не скъпа, и всичко друго но НЕ е подходяща са тунинг, особенно пък силов. Ако си такъв мераклия, те съветвам да я реставрираш и да си я ползваш като удобен автомобил.ПП Редактирам се заради Kay_ Прав си, това съм искал да напиша
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: ???> Съвети за Силов Тунинг на Фиат Браво 1.4 12v &lt

S_BANKOV написа:
        Bloodeath написа:
        Давайте всякакви съвети да дигнем кончетата.В двигателя са сменени всички гумички и семеринги главата е шлайфана и колата е на газ.Каквото ви дойде на ум казвайте? също така са сменени 4-те амортисьора с газови доста са твърди но не са спортни сменен е и съединител к-т Валео моля без коментари този двигател е гаден ала бала гаден не гаден тва е :D :D
        Колега, един съвет от мен ако приемаш, колата ти е с хубав мотор, не е лакома, не е капризна, не скъпа, и всичко друго но е подходяща са тунинг, особенно пък силов. Ако си такъв мераклия, те съветвам да я реставрираш и да си я ползваш като удобен автомобил.
        Предполагам си искал да напишеш " НЕ е подходяща". 1,4 си е голфо-убиец от личен опит Но ускорението и е с календара. А и изпреварването с нея е малко по особено. Возиш 3 души и се почва едно връщане на 4та, че понякога и 3та. Миналата седмица на Хемус на тунелите един ТИР ми сече пътя. После докато го изпреварвах момчето с Октавията зад мен само дето не заспа . И аз не виждам смисал за 5-6 кончета да даваш пари. Но колегата щом има мерак нека не сме лоши и да го уважим. Успех колега в начинанието.
        ФИАТ- Пътят е само формалност
        ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
        -----------------------------------------------------
        FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)

Коментар

Съдейки по новото Браво, ако му сложиш една турбина 1.4 двигателят ще скочи с едни 40 коня нагоре.
          браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Не се занимавай с глупости.Относно повечето к.с. при новото Браво 1,4 не е само турбото ,а малко повечко клапани и разлика във конструкцията на мотора т.е. по-малко бутало с по-дълъг ход степен на сгъстяване 11.Не му се радвайте толкова на този изцеден 1,4 двигател със 150 к.с защото ресурса му е по-малък.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ако искащ да върви, махаш инжекцията и го правиш карбуратор, от там нататъка нещата сигурно са ти ясни. Имаше една тема във форума потърси я и ще се образоваш. Трябва да си готов да я платиш още поне веднъж тая кола.
              Ланчия Делта 1.8 8в 101кс => 1.8 16в ++++++
              Fiat Marea 1.8 16V 113кс++++ ГИ Агис М210
              Рено Лагуна 2 1.9дци 107кс++

Коментар

Имах предвид 120-коньовия. Сериозно казано, напълно го разбирам колегата, ама кубиците са си кубици. Аз, явно заради още 200-те надолу, я съм изпреварвал 5 пъти на четвърта за 6 години, я не. Офертата за ремап, която помня е към 300 лева, за да стане от 82 на 85. От 1.4 да изцедят още едно-две кончета и това е. Та градивният ми съвет по темата е: сложи си турбо, тролския: пусни си тема във форума на Хогуортс, реалния: не се занимавай изобщо.
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Благодаря че си казахте мненията и по тях съдя че май ще премина към план Б смяна на мотора с 2.0 кубика та сега въпросът е само с двигател скоростна кутия и съединител ще стане ли номера смисъл нещо друго ще се наложи ли да сменям и ако да какво? имам и втори въпрос от зад съм с барабани ще имам ли някакъв проблем ако си взема задни дискови спирачки и да си ги монтирам така де ще станат ли на моста стандартен ли е
                  Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Bloodeath написа:
                    Благодаря че си казахте мненията и по тях съдя че май ще премина към план Б смяна на мотора с 2.0 кубика та сега въпросът е само с двигател скоростна кутия и съединител ще стане ли номера смисъл нещо друго ще се наложи ли да сменям и ако да какво? имам и втори въпрос от зад съм с барабани ще имам ли някакъв проблем ако си взема задни дискови спирачки и да си ги монтирам така де ще станат ли на моста стандартен ли е
                    По евтино ще ти излзе в пъти да продадеш тази и да си вземеш друго с двойката мотора.ХГТ всичко отпред му е по различно от твоята, списъкът с нещата които трябва да замениш на твоята е мноооого дълъг.И аз имах 1.4 от личен опит ти казвам ако искаш повече коне продай тая и купи друга.
                    Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                    И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                    .

Коментар

да досега се рових из теми и аз стигнах до същия извод че и се намират евтини ХГТ от 1400 до 1800 се намират без проблем по добре да продам моята да добавя 500лв. и си спестявам много главоболия само искам да питам окачването е едно и също от към амортисьорите нали че моята е с 4 чисто нови газови и не мисля да ги давам
                      Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

Bloodeath написа:
                        да досега се рових из теми и аз стигнах до същия извод че и се намират евтини ХГТ от 1400 до 1800 се намират без проблем по добре да продам моята да добавя 500лв. и си спестявам много главоболия само искам да питам окачването е едно и също от към амортисьорите нали че моята е с 4 чисто нови газови и не мисля да ги давам
                        Мииии НЕ ! 1.4 и 1.6 са с еднакви 1.8 и 2.0 20в са с други по яки . Само за задните амортисьори не съм сигурен.
                        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
                        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
                        .

Коментар

ааа много гадно :Д мерси за инфото колега
                          Fiat Bravo 1.4 12v

Коментар

А и още един съвет ако приемеш, аз бих взел 1.8 пред 2.00, но това е личен избор.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              А и още един съвет ако приемеш, аз бих взел 1.8 пред 2.00, но това е личен избор.
                              Аз, може ли да питам, защо мислиш така.
                              Fiat Punto`04 1.2 60hp.
                              Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
                              ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

Working...
                              X