Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Project Punto MK1 1.2 16v 85+

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

малко раздвижване.......
    Прикачени файлове
    Punto Sporting turbo
    Alfa Romeo 164 super
    brava 1.6 16v

Коментар

Тая заварка на сандвича ли е??, защо я запуши, там нямаше ли вариант да си вържеш уреди примерно за температура и налягане на маслото ??
      punto HGT

Коментар

didich написа:
        Тая заварка на сандвича ли е??, защо я запуши, там нямаше ли вариант да си вържеш уреди примерно за температура и налягане на маслото ??
        Като гледам с колко място разполага, най-вероятно всичко минава на косъм П.П. Супер ти върви проекта
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

... заварката е на сандвича. Няма място дори за главата на болта и се принудих да ги заваря. Там минава една конзола за която се хваща и хидравличната помпа и нещата са на милимунди. Иначе точно за уреди са отворите и са 10 по 1 резба конусна . По късно ще кача снимки от друг ъгъл и се вижда как няма място. ... И вече радиатора е КАРМАЗЪ
          Punto Sporting turbo
          Alfa Romeo 164 super
          brava 1.6 16v

Коментар

Качи , качи Колега , ама качи и някой друг онборд . От утре и аз захващам същия проект , че за 19 май тряя съм в цялата газ Имам само още едно малко въпросче : Със стоковата електроника няма шанс за настройка и за това я търкаляш с Мега или просто не си фен на сток елките ? Поздрави проекта е много маняшки
            Fiat Punto 1.2 16V Sporting,Alfa Romeo 166 2.4 JTD , Alfa Romeo 33 1.3VL-ex

Коментар

.... и малко маркуч за пералнята :P ....... кармазЪ радиатор
              Прикачени файлове
              Punto Sporting turbo
              Alfa Romeo 164 super
              brava 1.6 16v

Коментар

:D още малко закъснели снимки
                Прикачени файлове
                Punto Sporting turbo
                Alfa Romeo 164 super
                brava 1.6 16v

Коментар

колата оцеля едно каране по Петрохан по празниците за момента съм навъртял 2000 км откакто е с турбо да не повярваш... и продължава да се държи......... очаква си водната инжекция и една пръскалка на кулера за въздух :P
                  Punto Sporting turbo
                  Alfa Romeo 164 super
                  brava 1.6 16v

Коментар

Голям "кич" е станало около масления филтър, при смяната му как е положението, смисъл затруднено ли е или няма какво да пречи ?Маслените маркучи не са ли много дълги като метраж, там идеята не е ли колкото се може да са по къси или бъркам.Като върза масления кулер към мотора имаше ли разлика в налягането на маслото преди/след ?
                    punto HGT

Коментар

didich написа:
                      Голям "кич" е станало около масления филтър, при смяната му как е положението, смисъл затруднено ли е или няма какво да пречи ?Маслените маркучи не са ли много дълги като метраж, там идеята не е ли колкото се може да са по къси или бъркам.Като върза масления кулер към мотора имаше ли разлика в налягането на маслото преди/след ?
                      Към въпрос 2 и 3 - Дължината на маркучите няма значение, а налягането има вероятност да се повиши заради по-ниската температура ....
                      '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

didich написа:
                        Смяната на масления филтър е трудна :D отнема ми 10 - 15 минути развиване и завиване на нов ( на някой маслараджия може и 1 час да му отнеме, те са свикнали на лесните филтри) на другите въпроси колегата S.W.A.T. е отговорил........ ще добавя че сечението на масления отвор към филтъра е 12.5 мм , а тези на сандвича са по 10.5-11мм , т.е. намалява сечението съответно и дебита, а налягането би трябвало да се повиши. Имам някой подобрения по бронята с цел малко по- добро обдухване на интеркулера ще кача снимки по някое време.
                        Punto Sporting turbo
                        Alfa Romeo 164 super
                        brava 1.6 16v

Коментар

Сега се загледах по снимките нагоре, така като гледам масления радиатор изглежда по голям от кулера /нямаше ли място кулера да е челно, а масления вдясно?/, тя като отвори с тоя голям маслен радиатор, то маслото направо ще умре от студ Кулера наистина изглежда мъничък, върши ли работа въобще ако я нагазиш или пък лятото в големите жеги?
                          punto HGT

Коментар

... така реших да ги направя нещата, кулера за момента върши работа до температури от 20градуса. Въздуха в колектора стига 40градуса по оригиналния датчик, който е в мапа и в дъното на колектора до 1 цилиндър. Ще слагам друг датчик преди дросела....но няма време. За по топло ще мисля дюза с вода към него и перка........да масления радиатор е доста голям :D и маслото седи доста студено когато е по хладно като сега, но си имам една плоскост която слагам при извънградско студено време и така обдухва 1/3 от масления радиатор и държи 90градуса на маслото. Утре ще бъдат изтествани нещата на Калояново, като се вземе предвид и студеното и най-вероятно дъждовно време няма да достигам високи температури на въздуха.
                            Punto Sporting turbo
                            Alfa Romeo 164 super
                            brava 1.6 16v

Коментар

GRANDEsportivo написа:
                              ... така реших да ги направя нещата, кулера за момента върши работа до температури от 20градуса. Въздуха в колектора стига 40градуса по оригиналния датчик, който е в мапа и в дъното на колектора до 1 цилиндър. Ще слагам друг датчик преди дросела....но няма време. За по топло ще мисля дюза с вода към него и перка........да масления радиатор е доста голям :D и маслото седи доста студено когато е по хладно като сега, но си имам една плоскост която слагам при извънградско студено време и така обдухва 1/3 от масления радиатор и държи 90градуса на маслото. Утре ще бъдат изтествани нещата на Калояново, като се вземе предвид и студеното и най-вероятно дъждовно време няма да достигам високи температури на въздуха.
                              Успех!
                              '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

Благодаря! Мина добре като за неподготвена кола.....и малко закъснели снимки :P
                                Прикачени файлове
                                Punto Sporting turbo
                                Alfa Romeo 164 super
                                brava 1.6 16v

Коментар

Working...
                                X