Здравейте. Надъхал съм се да купувам лети джанти за Пунтото.И по-точно:Идеята е да ги изтъркам добре и да ги дам да ми ги боядисат бяло.Въпроса ми е как да разбера дали са наред джантите.Къде да гледам за кривини? Ще забележа ли ако има кривини?Също така ще трябва ли да си купувам нови болтове или старите ще станат?Всякаква информация ще ми е полезна.Благодаря предварително.P.S. Нека модераторите преместят темата ако не е за този раздел.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на джанти.
Collapse
X
-
Джантите се качват на баланс машина при гумаджия и се въртят , не трябва да има кривини докато се върти джантата, да не е посукана от фланеца и други дреболии дето гумаджията трябва да знае. Болтовете за железни и алуминиеви джанти са различни , даже в зависимост от вида на алумин. джанта са различни болтовете - има по-къси и по-дълги.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Абе става и с обикновенните болтове ама си е гадна работа. Аз лично не съм карал така, ама съм виждал хора дето го правят и не го удобрявам.Иначе както ти е казал колегата най-лесно за да се разбере дали са криви е да се качат на баланс машина при гумаджия. Ама да ти кажа едно ... като човек през които са минали над 10 комлекта алуминиеви джанти ... винаги е имало някоя със поне малки забелжки и кривини или да не била изправяна някоя от тях. Изключение прави само 1 път, но и цената беше на ниво!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
xctr написа:Абе става и с обикновенните болтове ама си е гадна работа. Аз лично не съм карал така, ама съм виждал хора дето го правят и не го удобрявам.Иначе както ти е казал колегата най-лесно за да се разбере дали са криви е да се качат на баланс машина при гумаджия. Ама да ти кажа едно ... като човек през които са минали над 10 комлекта алуминиеви джанти ... винаги е имало някоя със поне малки забелжки и кривини или да не била изправяна някоя от тях. Изключение прави само 1 път, но и цената беше на ниво!Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
-
http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=106995 погледни тези и си помисли дали искаш онези :D виждам че имаш мерак 220 лв и ти ги давам с гумите
Коментар
-
kistbam написа:Искаш да кажеш, че с малки забележки (кривини) си ги взимал. Така ли?||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
тези джанти най им отива полирано, както в оригиналния си вид.ето ти в бял цвят леко мръси, и на мен не ми харесват особенно, въпреки че са боядисани с хубава боя доста добре.https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.n...2e4cb5ae747924
Коментар
-
Колко цола е това ? Такива има 13,14,15 цолаАз имах такива 15 цола и си бяха бая тежички на колата , въпреки че съм с двойно по голям двигател от твоя, бяха обути с гуми 205/60, дали от гумите идваше цялата тежест не мога да кажа защото ги купих с гумите и така ги и продадох, но е факт, че ги усещах на ръка разликата в килограмите спрямо сегашните ми и разликата в ускорението си се усещаше Просто изказвам опит понеже имах такива, а гледам си с 1.2 двигател Най-добре е първо да ги пробваш на колата си как са и тогава да ги вземеш ако ти харесватТеоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Valiosport написа:S_BANKOV написа:7.5 кг на брой.Sedicivalvole (Racing Rosso)now
GTV 2.0 (612 A)now
E60 530D now.. hate it big time :D
Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex
Коментар
-
ЕТ40 са.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
Коментар
-
_power_ написа:Valiosport написа:S_BANKOV написа:7.5 кг на брой.Теоритиците си лаят, голфа си върви!
Коментар
-
Благодаря ви за отговорите колеги.Май се ориентирах, да не ги боядисвам, а да ги полирам (Зарибих се от една тема в Ланчия форума)http://www.lancia-bg.com/forum/viewt...10491&start=20За болтовете - май ще си взема по-дълги да ми е мирна главата.Искам да попитам колко струва изправяне, съответно заварка на джанта?За да се ориентирам и евентуално да бутам от цената.Fiat Punto 1.2 ELX (7л-10л/100)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар