Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат Типо 1988г - Съвет има ли надежда или е загубена кауза?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

хаха и моя ми прави тука едни муцуни, но финансите са си мои! Гледам в тая обява пичагата продава наред, обаче моя старши пак ми мрънка, че нямало смисъл колата струвала 500 лв. била изгнила, само ще наливам пари за глупости, утре щяла да грохне и така Аз обаче все си мисля, че с малко повечко външен вид поне ще и вземе някой лев повече ако реши да я маха. Като цяло предната и задната броня, и праговете доста ми допадат от тази обява. Писах на човека да видим кво му е останало и може да взема пазарската количка. И след това остава проблема с поизгнилото купе. И да попитам има ли вариант да и сложа цяло табло с обортомер, а не външен такъв?

Коментар

За таблото се консултирай с valiosport знам че неговото го е сменял :P
      FIAT STILO 1.9 JTD 115hp
      FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
      FIAT MAREA 1.6 16V 103hp

Коментар

Колега купето на Типо е галванизирано и трудно гние дори в Германия. На моето бяха изгнили праговете и задните калници.Може малко да е отишло и под задната броня,но това са бели кахъри.Праговете ми ги направиха от 1,2мм ламарина за 22лв , а на задните калници се изрязва загнилото и също се кърпят(те са цели панели и може и да намериш нови в нета ако ти се занимава).Мислих,че е отишло отдоло в задната част,но като се заиграх и махнах гуменото покритие по ръбовете където няма галванизация на панелите се оказа просто ръжда и с малко шкурене и грунд нещата ще се оправят. Така ,че поогледай твоето по хубаво и ще се увериш, че дявола не е толкова черен колкото се опитват да го изкарат.

Коментар

Tipo гние повече от Кадет. Имам богат опит в кърпенето на стари кошници, на Т му гният даже гредите на окачването отпред, късат се гредите под багажника, а дъно и прагове са като на Жигула. Най-безсмисленото нещо е да хвърляш пари в разкрасяване на дърта увехнала курва и да си мислиш, че ще се изфукаш с нея в дискотеката. Най-много да станеш смешен.Ако можеш сам да кърпиш, китосваш и боядисваш, имаш пари и свободно време, захващай се. Ако не, купувай друга, ще спестиш пари и време.
          Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

От снимките ти не се вижда дали е изгнило а именно странично, ако външно няма ръжда мога да ти кажа къде гният тези коли и къде да погледнеш, веждите ако нямат подпухнало в задния край до стопа значи калниците са здрави, праговете се проверяват най-лесно като сложиш крика и ако не пука като я вдигаш значи е добре, отзад като надигнеш постелката на багажника гледай в края където подкалника се събира с пода там стават направо дупки, погледни и самите подкалници в горния край отвътрешната страна, друго място на което гние яко е под задната броня а отпред гние точно зад пружината защото там няма пластмасов подкалник и не е защитено, самите тампони на амостисьорите също гният и се налага смяна За външния вид го прави като моето, в гаража ми има снимки, слагаш предна броня с широкия отвор между халогените който е от халоген до халоген, прагове ако си намериш ама тея прагове са редки и трябва много търсене и постоянство за да намериш, спойлерче на петата врата оригинално или гуменото което е плътния тип или това с отвора което е на Седичивалволе, чисто червените стопове на седичи също са много яки ама такива да намериш е почти невъзможно (на самия стоп бялото където е мигача и светлината за заден е ход е затъмнено на червени лентички), решетката от седичи също е хубава но и тя е рядка, другия вариант е да сложиш новата решетка тя също е хубава, едно ниско окачване и джанти по твой вкус и колата ще стане максимално изчистена и красива За интериора ти препоръчвам да махнеш този волан и да си намериш трилъчев от фиат типо, барчето също смени, сложи цяло където касетофона стои на него и кожичка на скоростния лост, също смени таблото с такова с обортомер, на седичи е хубаво ама такова не се намира под път и над път, то е с километраж до 260 и още 5 уреда, обортомер, бензиномер, налягане на маслото, температура на маслото, и температура вода борд компютър и т.н.Ако нещо не ти е ясно питай, ще помагаме
            Теоритиците си лаят, голфа си върви!

Коментар

muns61 написа:
              Tipo гние повече от Кадет. Имам богат опит в кърпенето на стари кошници, на Т му гният даже гредите на окачването отпред, късат се гредите под багажника, а дъно и прагове са като на Жигула. Най-безсмисленото нещо е да хвърляш пари в разкрасяване на дърта увехнала курва и да си мислиш, че ще се изфукаш с нея в дискотеката. Най-много да станеш смешен.Ако можеш сам да кърпиш, китосваш и боядисваш, имаш пари и свободно време, захващай се. Ако не, купувай друга, ще спестиш пари и време.
              Гние повече от кадет... недей да се излагаш.
              Sedicivalvole (Racing Rosso)now
              GTV 2.0 (612 A)now
              E60 530D now.. hate it big time :D
              Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
              Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

Външно няма никакви следи от ръжда и гниене, направо все едно излиза от завода. Мисля че праговете са поизгнили (Щом казва на хората от сервиза да внимават къде слага крика...) и ми спомена за нещо около тампоните или нещо подобно. Та щом на колегата са му оправили праговете с такава ламарина, че то аз съм супер късметко значи. Понеже работя в завод за метали, правя си програмата за Машина за плазмено рязане, и естесвтено разполагам с материал, не мисля че ще ми е такъв проблем. Относно китосването, все ще намеря някой да бутне едно рамо. А за таблото Валка, намерих тук едно табло, но е до 200 км http://prodavalnik.com/chsti-za-tipo-izgodno-i38642377 За скоростния лост направо мисля да го сменя целия и може наистина да запълня празнината с едно цяло "барче".П.С. Валка мнооооооого яки прагове, бронята ми изглежда малко обикновена, но праговете ми взеха очите.

Коментар

Рязането не е проблем,по интересно е огъването и заварката.
                  FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Праговете се огъват на машина.човека ми взе профила с алуминиева лентичка и след 1 или 2 дни си ги взех.Колкото до рязането и заварянето всеки занимаваш се с това знае как става.

Коментар

Е не вярвам колегите да ми откажат за заварката то до това да опре само.

Коментар

Всеки ентусиаст трябва сам да си извърви пътя до истината. Един на 20 става майстор.
                        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Проблема не е заварката, ами как ще ги напаснеш, и най-вече как ще се обработи заварката, защото точно тя гние, тази ламарина която ще му сложиш не може да изгние и след 10 години Най-добре става ако заварките се калайдисат ама надали някой ще тръгне да ги калайдисва Другия проблем е че трябва да махнеш всичко отвътре, седалки, барче, мокет Въпроса който трябва да си зададеш е струва ли си ?Праговете ти ако нямат дупки, значи са здрави и няма смисъл да ги сменяваш просто почисти ръждата и намажи с шагрен, пребоядисай ги и си готов, може да ги налееш с грунд, за да ги запазиш вътрешно от ръждата, имай предвид че по добро от оригиналното няма!

Коментар

Valiosport написа:
                            Проблема не е заварката, ами как ще ги напаснеш, и най-вече как ще се обработи заварката, защото точно тя гние, тази ламарина която ще му сложиш не може да изгние и след 10 години Най-добре става ако заварките се калайдисат ама надали някой ще тръгне да ги калайдисва Другия проблем е че трябва да махнеш всичко отвътре, седалки, барче, мокет Въпроса който трябва да си зададеш е струва ли си ?Праговете ти ако нямат дупки, значи са здрави и няма смисъл да ги сменяваш просто почисти ръждата и намажи с шагрен, пребоядисай ги и си готов, може да ги налееш с грунд, за да ги запазиш вътрешно от ръждата, имай предвид че по добро от оригиналното няма!
                            До колкото знам праговете са доста изгнили (щом при повдигане с крик едва не е влязъл вътре...). Аз съм от Белене и ми казаха, че в Свищов имало някакъв майстор от доста години "от Бай Тошо" се занимава точно с такива работи и може да ми ги направи идеални. Само да се постопли лекичко и ще го изкарам за един тест драив до сервиза му и ще оправим работите Писах на 2-3 за табла, брони и т.н. обаче никакво задвижване все още... Ще продължава търсенето!!!Още веднъж благодаря Вальо!

Коментар

rubara написа:
                              Valiosport написа:
                              До колкото знам праговете са доста изгнили (щом при повдигане с крик едва не е влязъл вътре...). Аз съм от Белене и ми казаха, че в Свищов имало някакъв майстор от доста години "от Бай Тошо" се занимава точно с такива работи и може да ми ги направи идеални. Само да се постопли лекичко и ще го изкарам за един тест драив до сервиза му и ще оправим работите Писах на 2-3 за табла, брони и т.н. обаче никакво задвижване все още... Ще продължава търсенето!!!Още веднъж благодаря Вальо!
                              Праг има 1бр. нов в продавалника за без пари http://prodavalnik.com/prag-za-fiat-tipo-i33478169
                              Sedicivalvole (Racing Rosso)now
                              GTV 2.0 (612 A)now
                              E60 530D now.. hate it big time :D
                              Lumina SUPER SPORT V8 5.7(silver) ex
                              Hyundai Coupe V6 2.7 (silver)ex

Коментар

rubara написа:
                                Външно няма никакви следи от ръжда и гниене, направо все едно излиза от завода. Мисля че праговете са поизгнили (Щом казва на хората от сервиза да внимават къде слага крика...) и ми спомена за нещо около тампоните или нещо подобно. Та щом на колегата са му оправили праговете с такава ламарина, че то аз съм супер късметко значи. Понеже работя в завод за метали, правя си програмата за Машина за плазмено рязане, и естесвтено разполагам с материал, не мисля че ще ми е такъв проблем. Относно китосването, все ще намеря някой да бутне едно рамо. А за таблото Валка, намерих тук едно табло, но е до 200 км http://prodavalnik.com/chsti-za-tipo-izgodno-i38642377 За скоростния лост направо мисля да го сменя целия и може наистина да запълня празнината с едно цяло "барче".П.С. Валка мнооооооого яки прагове, бронята ми изглежда малко обикновена, но праговете ми взеха очите.
                                Само не знам къде виждаш, че бронята ми е обикновенна, точно това е бронята на Седичивалволе, просто преди и бях боядисал лайстната черна, защото нямах праговете, а ето и една снимка от лятото http://forum.fiat-bg.org/garage.php?...d=9149Така я виждам твойта кола, търсиш си такива брони и прагове, решетката между фаровете ще я сменям защото не ме кефи, ще слагам от фейслифтово, тази която е на колата ми съм си я правил, имам нови джанти и крило, но на снимката не са поставени, чакам да се постопли времето, вътре бях с дигитално табло и сложих табло от седичи, намислил съм и рекаро седалки да слагам, като екстри вътре имам ел. стъкла, ел. огледала, хидравлика на волана, централно, чупещ волан като повечето типота и съм поръчал спортен волан 300мм. чисто черен и максимално изчистен, който чакам в понеделник да е при мен, снимки очаквайте скоро ако успея да я отключа че е замръзнала !Между другото поръчах фланец от фиат темпра за волана, някой знае ли дали е съвместим с на типото ?Поздрави на всички

Коментар

Working...
                                X