Здравейте лудаци, поразгледах малко форумчето и мисля, че тук е най-подходящото място за консултация като цяло. Та както вече стана ясно разполагам (така да се каже) с Фиат Типо 1.4, година на прозводство 1988 внос от Германия. По принцип се занимавам с компютърна техника и други подобни, и не съм обръщал толкова внимание на коли, механика и т.н., но явно наистина за всичко си има първи път Та за въпросното Фиатче, което е по-дъртичко и от мен баща ми казва, че няма смисъл да се хвърлят пари за глупости понеже си му върши работа, кара си из града, икономично му е... бе общо казано направо се е отказал от него :D , аз обаче си мисля, че може да се окаже един сполучлив проект. Не съм такъв фен на големите скорости или поне не за момента, така че за двигателната част поне на този етап няма смисъл даже да отваряме тема. Целта ми е външния вид и интериора - да придобие малко вид я някоя броня, крило, прагове и т.н. общо взето да му поизменя визията малко. И понеже Вие тук сте си експерти в тази област реших да Ви попитам има ли смисъл изобщо да се захващам с подобен проект, тъй като "звяра" си е на възраст? Ако отговора е да, ще Ви помоля за съвети, от рода на: от къде да закупя това (сайт, или е част от друга марка кола), препоръки какво да му сложа, как би изглеждал по-добре и т.н. Понеже това е стария модел няма обортомер на таблото и като цяло е доста обикновено отвътре, ако някои има идеи как може да се поосвежи примерно както повечето хора слагат светодиоди по таблата и т.н. Ако пък отговора Ви е не.... еми ще продължавам да се радвам на снимките, които качвате и ще инвестирам в нов автомобил П.С. Снимки как изглежда ще кача малко по-късно понеже съм на работа...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фиат Типо 1988г - Съвет има ли надежда или е загубена кауза?
Collapse
X
-
Ами първо си задай въпроса дали те кефи и имаш ли мерак да го правиш и най-вече да наливаш пари в него. Ако се колебаеш направо не се захващай! Иначе за да изглежда добре ти трябва едно по-ниско окачване, броня с широк отвор (от дизел или 2.0 16ката) и решетка/маска от последното. Има и други видове, но са почти в единични бройки, спойлери също има 2-3 вида. Има и изцяло червени стопове, но са кът! Други тунинги не му трябват .. освен едни хубави джанти по твой вкус.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
xctr написа:Ами първо си задай въпроса дали те кефи и имаш ли мерак да го правиш и най-вече да наливаш пари в него. Ако се колебаеш направо не се захващай! Иначе за да изглежда добре ти трябва едно по-ниско окачване, броня с широк отвор (от дизел или 2.0 16ката) и решетка/маска от последното. Има и други видове, но са почти в единични бройки, спойлери също има 2-3 вида. Има и изцяло червени стопове, но са кът! Други тунинги не му трябват .. освен едни хубави джанти по твой вкус.
Коментар
-
Ами щом е от германия значи има голяма вероятност да е позагнило отзад по калниците и вътрешния ръб към резервната гума. Отпред доста по-рядко гният, а праговете са на късмет... Все пак ето една снимка на добре изглеждащо типо. https://www.dropbox.com/s/5end1yfj55...664f7f1b_o.jpg||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Е качи някоя снимка да го видим какво му е състоянието.На тия години малко са Типо-тата без ръжди и тук таме малко гнилоч ама още бая каране могат да отнесат преди да се разпаднат.Моето мнение е,че ако колата не е тотално грохнала и те кефи можеш с малко пари да и докараш някакъв вид да си те кефи.Най-малкото едни джанти да и сложиш-като дойде време за махане на колата винаги можеш да ги свалиш,сложиш на другата(ако е 4х9,продажба или бартер.Другото е въображение и не чак толкова средства.Типото няма нужда от кой знае какви интервенции,за да стане симпатична кола.Аз моето го взех като от завода-сложих му 15 цола джанти,затъмних му стъклата и фаровете,един накрайник на ауспуха и вчера си взех едни прагове от Алфа,които ми изпаднаха на оферта.Вътре си сложих спортен волан и допълнителни уреди на мястото на пепелника от Лада и един подлакътник да дремя на него докато си карам :D ...И общо взето това е.Не е нещо кой знае колко скъпо,а и както виждаш почти всичко може да го сваля ако дойде време за хвърляне на колата на скрап https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...47913978_n.jpgEX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
Fiat Punto 1.2 16v Sporting
Коментар
-
xctr - Много дивашка типарка!!! И да спомена ми нещо за около калниците.White_shark - Щом се прибера от работа ще кача някоя друга снимчица отвън и отвътре, а за изгнилата част не мога да гарантирам дали е видима и дали ще мога да я снимам. Като цяло доста си ми харесва колата, честно да Ви кажа малко ми е писнало да гледам как всеки втори си мисли, че като кара BMW или Mercedes е мега готиния пич или нещо от сорта (а то реално в днешно време тези коли ги карат само... ромите). Мисля че може да се получи нещо доста интересно, но както споменах нямам си никаква идея от къде мога да си набавя праговете, броните и т.н. То като цяло познанията ми за колите са доста нищожни... така че направо като за малоумен може да ми се обеснява - няма ядове :D . Мерси още веднъж пичове, като кача снимките ще умуваме кое, от къде, защо, и как
Коментар
-
Това с изгнилото е много лошо но все пак ако ти е първа кола и ако наистина ти се влагат пари може да го пазакърпиш от тук от там но пък от друга страна като се замисля хвърляш пари в една (яма) :D но ако ти се занимава не ти трябва кой знае какво едни джанти едно крило по хубава музика и фолио на прозорците поне лично на мен това ме кефи Успех :PFIAT STILO 1.9 JTD 115hp
FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
FIAT MAREA 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Dhansol прав си първа кола ми е и .... не ми се разделя така хаха Понеже падна доста изненадващ снежец, не мога да направя хубави снимки и тия са правени в тесен гараж, и не е кой знае какво ... всичко му е заводско, а това гущерче стои в колата откакто е закупена през 1994г. http://prikachi.com/images.php?images/613/6990613i.jpg (жабката си е такава, фабрично е без капак)http://prikachi.com/images.php?images/619/6990619x.jpg лоста смазва !!!!http://prikachi.com/images.php?images/632/6990632L.jpg (тая мечка е бащата, като седне зад волана и все едно е със спортно окачване :D )http://prikachi.com/images.php?images/659/6990659N.jpg и лицето на звяра!!!Джантите са супер елементарни, така че не съм ги снимал. Само да утихне виелицата и ще го изкарам за още някоя фото сесия. Та Dhasol не знам до колко може да се закърпи толкова изгнило, но щом има шанс аз съм навит да го пробвам Давайте сега да видим какви брони, прагове ще му стоят добре и да почвам да търся.
Коментар
-
Да попринцип заводският вид си е най хубав според мен търси оригилани брони на седичи с големият отвор праговете на седичи и крило на седичи на мен лично така най много ми харесва лошото е че частите са кът но според мен на типото тези неща най много му отиват защото имам и познати кадето пак слагак крила прагове и др неща но като не са оригинални и според мен седи много циганско :D е влез ми в гаража и виж моето не е нищо особено даже имам и бронята от седичи но така седи в гаража много ми е студено сега да се занимавам с негоFIAT STILO 1.9 JTD 115hp
FIAT TIPO 1.6 i.e 75hp
FIAT MAREA 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Dhansol написа:Да попринцип заводският вид си е най хубав според мен търси оригилани брони на седичи с големият отвор праговете на седичи и крило на седичи на мен лично така най много ми харесва лошото е че частите са кът но според мен на типото тези неща най много му отиват защото имам и познати кадето пак слагак крила прагове и др неща но като не са оригинални и според мен седи много циганско :D е влез ми в гаража и виж моето не е нищо особено даже имам и бронята от седичи но така седи в гаража много ми е студено сега да се занимавам с него
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар