Снощи ръчната ми олекна значително помислих си че се е скъсало жилото, няколко завоя ги взех с ръчна и абс=ът започна да ми връща дори при едва натиснат педал, без прочина, след това светна и спря да работи, днес погледнах жилото е здраво, грешката на абсът е в задно десно колело(което и спря да спира на ръчна)направих си 1 лог на абс-а на задно десно колело ту отчита скорост ту не...Свалих барабанът и гривната на абс-а беше износена от лостчето за което се хваща жилото на ръчната - при опъната ръчна опира в гривната на абс-а.Въпросът ми е è немога да разбера какво е станало за да започне така да опира и защо спря да спира това колело, свалях накладките има феродо доста, няма нищо счупено, одължих леко лостèто(отгоре което е) и сега г/д държи колелото но нее като преди и пак опира в гривната.на първата снимка се вижда как е износена гривната , а на втората се вижда как се опира лсотèто в нея.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за механизъм на ръчна
Collapse
X
-
На свален барабан е нормално да разпъват много накладките защото няма къде да опре за рамо ( в случая това рамо е монтирания барабан) което и да го ограничи в хода. Пробвай като свалиш барабана на завиеш саморегулиращия механизъм почти докрай без да го стягаш за да може да разпъне след това. Огледай нещо счупено,разместено да няма по накладките и пробвай пак.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
pi4_s_bravo написа:На свален барабан е нормално да разпъват много накладките защото няма къде да опре за рамо ( в случая това рамо е монтирания барабан) което и да го ограничи в хода. Пробвай като свалиш барабана на завиеш саморегулиращия механизъм почти докрай без да го стягаш за да може да разпъне след това. Огледай нещо счупено,разместено да няма по накладките и пробвай пак.
Коментар
-
слет прочитане на всички теми свързани с задните накладки разбрах какво е положението и какво се случва вчера явно ми е ипуснал механизма за автоматично регулиране и от там сее случило така, сега я реголирах както пише във темите (със спирачка и ръчна) и сега държи но не като до вчера утре пак ще го сваля исчистя и смажа, и ще пиша какво е положиението притеснява ме единствено да не опира пак лостчето в гривната понеже и нова главина ще слагам, че сега съм спрял принудително абс-а че постоянно ми връща и е неприятно
Коментар
-
misho_ написа:отпуснах я от гайката на ръчната и исчистих механизма озад, смазах го, развих го така че да влиза барабанът плътно по накладките с лека стегнатост(ръбът му отдавна съм го разкарал) сега няма проблем и не опира в главината, остава само главина да си взема.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
marmil написа:misho_ написа:отпуснах я от гайката на ръчната и исчистих механизма озад, смазах го, развих го така че да влиза барабанът плътно по накладките с лека стегнатост(ръбът му отдавна съм го разкарал) сега няма проблем и не опира в главината, остава само главина да си взема.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар