Колеги, днес сменях отзад летните гуми със зимните. Бях оставил колата на скорост без ръчна. Реших да завъртя барабаните и какво се получи.. Десният леко затегна на 1 място, но след като направи 1 оборот, се раздвижи и върви леко. Обаче левият ми барабан затяга много. Прави само полукръг. Като го завъртя по часовниковата стрелка се завърта малко и затяга. Като върна наобратно стига до първоначалното си положение и продължава още малко и пак затяга. Та барабана ми прави само полукръг и затяга. Защо така ? Последно ги проверявах края на лятото барабаните си и грееха еднакво. Отделно, че като опъна ръчната в някой завой сега на снега и се чува 1 дрънчене и задницата кляка доста. Също и като е студена колата, като натисна спирачки, задницата кляка много. Тия проблеми съм ги описвал в друга тема преди време. Регулирах си кантара, сменях спирачната течност и накрая карах колата в сервиз за пълен преглед на спирачната система - всичко беше наред. И така си я карам. Първите 5-6 пъти, в които натискам спирачки, задницата кляка много и колата спира много рязко. След това започва да спира нормално и като опъна ръчната в движение, винаги се чува дрънчене и задницата се набива надолу, но винаги са ми се движели барабаните свободно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Затяга ми барабана
Collapse
X
-
с реалната възможност пак да ме обвинят че пиша глупости ще ти кажа как реших проблема при менСмених барабани, накладки, течност, цилиндърчета, та проблема се реши едва след смяна на регулиращия механизъм с нов. При мен тресчотката изпускаше и колелата блокираха.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Re: Затяга ми барабана
uBaHoBB написа:Колеги, днес сменях отзад летните гуми със зимните. Бях оставил колата на скорост без ръчна. Реших да завъртя барабаните и какво се получи.. Десният леко затегна на 1 място, но след като направи 1 оборот, се раздвижи и върви леко. Обаче левият ми барабан затяга много. Прави само полукръг. Като го завъртя по часовниковата стрелка се завърта малко и затяга. Като върна наобратно стига до първоначалното си положение и продължава още малко и пак затяга. Та барабана ми прави само полукръг и затяга. Защо така ? Последно ги проверявах края на лятото барабаните си и грееха еднакво. Отделно, че като опъна ръчната в някой завой сега на снега и се чува 1 дрънчене и задницата кляка доста. Също и като е студена колата, като натисна спирачки, задницата кляка много. Тия проблеми съм ги описвал в друга тема преди време. Регулирах си кантара, сменях спирачната течност и накрая карах колата в сервиз за пълен преглед на спирачната система - всичко беше наред. И така си я карам. Първите 5-6 пъти, в които натискам спирачки, задницата кляка много и колата спира много рязко. След това започва да спира нормално и като опъна ръчната в движение, винаги се чува дрънчене и задницата се набива надолу, но винаги са ми се движели барабаните свободно.
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:То освен накладки няма какво да задържа на задната страна има дупка подмести малко накрладките на вътре или отпред има дупки като е в горната страна пак може да ги събереш с една права отверкаФиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Не знам, ама за мен не е нормално, когато колата е студена, като натисна спирачка, задницата да кляка толкова много. Майстора ми обяснява това явление с това, че накладките не спират добре, докато са студени и след като загреят започват да си спират нормално и затова е така. Но не съм виждал при друга кола да го има това. Дано като се реши проблемът с тоя барабан, да се оправи и това, че дразни.
Коментар
-
uBaHoBB написа:Не знам, ама за мен не е нормално, когато колата е студена, като натисна спирачка, задницата да кляка толкова много. Майстора ми обяснява това явление с това, че накладките не спират добре, докато са студени и след като загреят започват да си спират нормално и затова е така. Но не съм виждал при друга кола да го има това. Дано като се реши проблемът с тоя барабан, да се оправи и това, че дразни.
Коментар
-
uBaHoBB написа:Не знам, ама за мен не е нормално, когато колата е студена, като натисна спирачка, задницата да кляка толкова много. Майстора ми обяснява това явление с това, че накладките не спират добре, докато са студени и след като загреят започват да си спират нормално и затова е така. ---.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
E, колеги, днес има развитие по темата, че даже и решение на проблема. Барабанът е добре, но цилиндърчето на лявото колело не работи и го сменихме. Сега вече колата спира, както никога до сега! Като скоча рязко на спирачките, въпреки хлъзгавото време колата не тръгва настрани, а си спира нормално. Мисля, че проблемът е решен със смяна на спирачния цилиндър.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар