колеги кажете какво да правя.колата не спира.като напомпам педала се одървя и бавно започва да пропада.помислих че е от помпата и веднага купих нова но положението е същото.разглобих задните барабани и видях че едното цилиндърче е омаслено.смених ги и 2-те.пак греда.колата спира със зор като се натисне педала до края и то едвам едвам спира.спирачната система е обезвъздушена.накладките отпред са на финиша а отзад почти на финиша.какво да правя?????
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
punto 1.7td НЕ СПИРА
Collapse
X
-
До колкото знам, при някои от тези пунтота вакуум помпата има резба, която с времето се прецаква и вала не захваща хубаво и губи вакуум. Другото което се сещам е там където казанчето за спирачната, зад него има едно като... как да го кажа като резервоар и към него има вързан един клапан при мен клапана понякога изпуска и педала се одървя. Провери и този клапан.
Коментар
-
Това което описваш много прилича на въздух в системата, обезвъздуши и намери от къде тече.Ако е помпа педала ще пропада но не и да се втвърдява.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
nsn написа:S_BANKOV написа:superfiata написа:педала се втвърдява само когато колата не работи.възможно ли е кантара да прави проблемКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
поради студеното време нито съм правил колата нито съм я карал но през почивните дни мисля да я почвам.днес я запалих и ми направи впечатление че като натисна педала на спирачките педала пропада няколко сантиметра ’’съскай ки’’ и колкото и да го натискам се си пропада и си ’’съска’’ и лови най долу.кат залегнах и се заслушах май от към купето ми се чува.какво мислите по този въпросfiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
Здр колеги и за много години.Аз имах същият проблем.При мен се оказа ,че вакум помпата смуче въздух от едни маркучета които отиват отстрани на акумулатора в нещо като релета ,не знам за какво са .Педала омекна след това но отзад спирачки нема и съм решил да изхвърля кантарите но незнам какъв преход да направя .Колега ти какви маркучи си взел за преход и от какво .Поздрави.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар