Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

punto 1.7td НЕ СПИРА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

punto 1.7td НЕ СПИРА

колеги кажете какво да правя.колата не спира.като напомпам педала се одървя и бавно започва да пропада.помислих че е от помпата и веднага купих нова но положението е същото.разглобих задните барабани и видях че едното цилиндърче е омаслено.смених ги и 2-те.пак греда.колата спира със зор като се натисне педала до края и то едвам едвам спира.спирачната система е обезвъздушена.накладките отпред са на финиша а отзад почти на финиша.какво да правя?????
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

колега провери си вакум помпата и ходи ли вакум до сервото
    Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
      колега провери си вакум помпата и ходи ли вакум до сервото
      и идея си нямам как да направя това.ако знаеш кажи какво да направя
      fiat bravo 1.6 16v gt
      fiat marea 1.9 8v jtd
      fiat punto 1.7 td
      fiat marea 1.6 16v

Коментар

До колкото знам, при някои от тези пунтота вакуум помпата има резба, която с времето се прецаква и вала не захваща хубаво и губи вакуум. Другото което се сещам е там където казанчето за спирачната, зад него има едно като... как да го кажа като резервоар и към него има вързан един клапан при мен клапана понякога изпуска и педала се одървя. Провери и този клапан.

Коментар

Това което описваш много прилича на въздух в системата, обезвъздуши и намери от къде тече.Ако е помпа педала ще пропада но не и да се втвърдява.
          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

педала се втвърдява само когато колата не работи.възможно ли е кантара да прави проблем
            fiat bravo 1.6 16v gt
            fiat marea 1.9 8v jtd
            fiat punto 1.7 td
            fiat marea 1.6 16v

Коментар

superfiata написа:
              педала се втвърдява само когато колата не работи.възможно ли е кантара да прави проблем
              Не е кантара, смени накладките.

Коментар

S_BANKOV написа:
                superfiata написа:
                накладките нямат нищо общо с "омекването/пропадането" на спирачния педал
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

nsn написа:
                  S_BANKOV написа:
                  superfiata написа:
                  накладките нямат нищо общо с "омекването/пропадането" на спирачния педал
                  Знам ама горе младежа е пише че накладките се му на финала.

Коментар

взех 2 спирачни маркуча и утре изолирам кантарите(два са на пунтото за мое учудване)пък да видиме какво ще стане.и двата са заварени как се вика и не помръдват и милиметър.
                    fiat bravo 1.6 16v gt
                    fiat marea 1.9 8v jtd
                    fiat punto 1.7 td
                    fiat marea 1.6 16v

Коментар

поради студеното време нито съм правил колата нито съм я карал но през почивните дни мисля да я почвам.днес я запалих и ми направи впечатление че като натисна педала на спирачките педала пропада няколко сантиметра ’’съскай ки’’ и колкото и да го натискам се си пропада и си ’’съска’’ и лови най долу.кат залегнах и се заслушах май от към купето ми се чува.какво мислите по този въпрос
                      fiat bravo 1.6 16v gt
                      fiat marea 1.9 8v jtd
                      fiat punto 1.7 td
                      fiat marea 1.6 16v

Коментар

Здр колеги и за много години.Аз имах същият проблем.При мен се оказа ,че вакум помпата смуче въздух от едни маркучета които отиват отстрани на акумулатора в нещо като релета ,не знам за какво са .Педала омекна след това но отзад спирачки нема и съм решил да изхвърля кантарите но незнам какъв преход да направя .Колега ти какви маркучи си взел за преход и от какво .Поздрави.

Коментар

Working...
                        X