проблемът е при първите няколко натискания на спирачката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задно дясно колело блокира
Collapse
X
-
проблема с задно дясно го имам и аз на жтд-топри мене не се появява на всяко тръгване,но появили се моя метод за "оправяне" е 3-4 пъти рязко спиране и всичко става ок(спирачките си държат нормално)за мене проблема идва от спирачната помпа,но мисля да не я сменям защото в главата ми се въртят разни 159-ки,Мазда 6 и др.Bravo 1.9d 97г
Коментар
-
+1 в клуба. Първите няколко натискания винаги влачи задно дясно. Смених накладки, спирачна течност, барабана има лек ръб, милиметър два, регулиращият механизъм е почистен щрака като празен пистолет, цилиндъра не тече. Единствено маркучите са напукани, предните ги смених още миналата година като започна симптома, че четох че може и от тях да е.Вече се бях насочил към кантар, при мен ABS няма, в тази връзка и EBD. Искам да разбера има ли значение наличието на ABS и без. Като гледам, няма, и наистина може да помпата. Като се замисля всички части са по две, барабани, регулатори, маркучи, цилиндри..., и следователно проблема би трябвало да се проявя еднакво както от ляво така и от дясно, или и от двете страни. А то е само от дясно, значи идва от едно място, или кантар или помпа. Това ако ми правилна логиката де . По-добре някой по запознат да каже.
Коментар
-
И при мен е нещо подобно, но го отдавам на това, че като си сменях накладки и барабани съм понатегнал малко механизъма. Иначе не е чак като да влачи колелото но се чува стъргане. Аз го отдавам на образувала се ръжда по барабана и като натисна няколко пъти спирачката (по точно като спра няколко пъти) и зачисти повърхността и си спира нормално и не скърца. Просто задните явно трябва да се оставят малко по-разхлабени челюстите. Иначе ръчната ми работи още на първия зъб, а на 3ти вече държи стабилно както пише по книгите. Но явно трябва да се разхлаби още малко.п.с.да доуточня, че го прави като е влажно времето, лятото на жегите не го прави за това и към ръждата съм се насочил и го прави когато колата не е карана по-дълго време.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:И при мен е нещо подобно, но го отдавам на това, че като си сменях накладки и барабани съм понатегнал малко механизъма. Иначе не е чак като да влачи колелото но се чува стъргане. Аз го отдавам на образувала се ръжда по барабана и като натисна няколко пъти спирачката (по точно като спра няколко пъти) и зачисти повърхността и си спира нормално и не скърца. Просто задните явно трябва да се оставят малко по-разхлабени челюстите. Иначе ръчната ми работи още на първия зъб, а на 3ти вече държи стабилно както пише по книгите. Но явно трябва да се разхлаби още малко.п.с.да доуточня, че го прави като е влажно времето, лятото на жегите не го прави за това и към ръждата съм се насочил и го прави когато колата не е карана по-дълго време.Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
еми значи разхлабване му е майката но малко де. Само дето не ми се разглобява иначе да съм я подпукал до сега с реглажитеФиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:еми значи разхлабване му е майката но малко де. Само дето не ми се разглобява иначе да съм я подпукал до сега с реглажитеФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
Ами не знам, като има повечко чугун ръждясва за минути. Поне съм виждал по дискове как за минути стават ръждиви петна за това си го обеснявам с това. Иначе сега се подсетих, че може да се свали барабана и да се види преди да карам колата и то ще си покаже.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Че защо да не е проблем ръждата всички барабани се предполага да са направени от една и съша сплав, а това дали има АБС или не до колкото съм запознат не променя спирачния механизъм на колелото. Просто е добавена една гривна магнитна или не за датчика. А и аз не съм казал, че ми блокира задно дясно мен ми го прави и на двете задни колела защото съм сменял барабаните и на двете. А като натреса здраво ръчната спирачка когато е мокър асфалта ми подняся колата леко наляво което ще рече че съм понатегнал малко повече лявото колело и то блокира първо.Иначе ако беше помпа щеше да е какот каза Оги да има проблем и с предно ляво а не сам озадно дясно. Поне така си мисля за конкретното предположение с помпата.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
колега при мене заради АБС нямам кантар е това е разликата,а при мене като сменям задни накладки,самонатягащия механизъм го връщам до край и слагам барабана след което си играя яко с ръчната(дърпане-пускане)докато не се натегне до необходимото,тоест аз не си играя с механизмите да ги натягам и пак ми лови първо задно дясно колело-което като явление не е винаги(понякога 1-2 седмици никакъв проблем)ако е ръждата проблем ще лови и задно ляво наравно с задно дясно,защото се предполага че колкото ръжда ще хване десния барабан толкова ще хване и левияBravo 1.9d 97г
Коментар
-
Тия с АБС пак имат кантар ама до колкото знам е електрически като моя. НЕ знам дали има коли без кантар. Иначе си прав да и двата задни трябва да хващат ръжда. може пък да имаш запушване в едното маркуче и за това да ти държи само едното колело. Ходил ли си на преглед да ти кажат как са ти задните колела. В смисъл да не се окаже че другото незадържащото пък хич не държи, знам ли!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
-
Еми не се сещам какво може да е друго тогава. Иначе процентите не са толкова важни щом са в рамките на закона.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар