Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задно дясно колело блокира

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задно дясно колело блокира

Здравейте, Колата е 1.9JTD, 1999г.с ABS. Днес се качих на колата(кара я основно жена ми), че и предстои преглед и какво да видя: при спиране сякаш спира със задницата, накланя се надясно и задно дясно колело почва да стърже по асфалта. Натиска, който оказвам върху спирачката не предполага блокиране. Опитах и ръчната, същата история. Жената каза: "ами тя си спира, нищо не съм разбрала"..... Насочете ме да знам какво да търся, че идеи много.
    Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Клеясъл регулатор или ръб по барабана.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

4-5 рязки спирания и проблема се оправянепомна кой колега се похвали че е оправил този проблем като е извадил бушона на АБС и е обезвъздушил спирачките
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

Е как така хем има ABS, хем колелото блокира? Значи има два проблема - единият е с блокиращото колело, а другият е с ABS-a. Контролната лампа светва ли му на тоя ABS поне на контакт?

Коментар

ABS-а си работи, колелото блокира и той се включва. Съжалявам, че не уточних.
          Fiat Bravo 1.9JTD 1999

Коментар

Колега,добре е да се свали барабана и да се установи причината.Може да е протекъл спирачен цилиндър,да омаслява накладките и да блокира колелото.Когато барабаните са поизносени се получава един ръб,който не позволява частиците от износването на накладката да изпаднат навън,натрупват се между барабана и накладката и това може да доведе до задържане на колелото.Свали първо барабана да огледаш нещата .Не почвай с АБС-а,бушона и т.н.
            brava 1.9.jtd 2001
            punto 1.2 sport 1994
            Максималната скорост с която можеш да излезеш от един завой е много близка до тази с която не можеш!

Коментар

А може и да има отлепено феродо от челюстите и те да блокират вътре като се напъне спирачката. Но разглобяване е нужно при всички положения, за да се види какъв е проблема.
              "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
              Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Munari написа:
                Колега,добре е да се свали барабана и да се установи причината.Може да е протекъл спирачен цилиндър,да омаслява накладките и да блокира колелото.Когато барабаните са поизносени се получава един ръб,който не позволява частиците от износването на накладката да изпаднат навън,натрупват се между барабана и накладката и това може да доведе до задържане на колелото.Свали първо барабана да огледаш нещата .Не почвай с АБС-а,бушона и т.н.
                колега нямам нищо против теб,но омаслени накладки да блокират е невъзможно,а пък и спирачната течност ще е намаляла/изчезнала
                Bravo 1.9d 97г

Коментар

Гледам че колегата не е уточнил за барабан ли става въпрос или за диск а вие почнахте директно с барабан. На 1.9 не са ли 4 дискови или се бъркам?ако съм прав проблема е друг.
                  Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                  182A4.000 IAW49F
                  LPG - Lovato EasyFast
                  ----------------------------
                  "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Ewing написа:
                    Гледам че колегата не е уточнил за барабан ли става въпрос или за диск а вие почнахте директно с барабан. На 1.9 не са ли 4 дискови или се бъркам?ако съм прав проблема е друг.
                    колега на браво жтд задните спирачки са барабанни
                    Bravo 1.9d 97г

Коментар

аз имам такъв проблемвсичко смених без помпата и няма оправянесега като паля колата и тръгвам леко опъвам ръчната за 10-20мприскърцва и се оправя и така карамнеудобно, но няма как
                      Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

alvanovo написа:
                        аз имам такъв проблемвсичко смених без помпата и няма оправянесега като паля колата и тръгвам леко опъвам ръчната за 10-20мприскърцва и се оправя и така карамнеудобно, но няма как
                        Оправи си регулатора в барабана, сигурно е клеясъл

Коментар

S_BANKOV написа:
                          alvanovo написа:
                          Оправи си регулатора в барабана, сигурно е клеясъл
                          Банков отново почваш с глупостите(ако е клеясъл регулатора(самонатягащия механизъм)след извесно време няма да лови даденото колело,а то се случва обратното лови първо)нямам нищо против тебе но понякога не се замисляш грам
                          Bravo 1.9d 97г

Коментар

колко пъти го разглобяваха вече, едва ли е клеясалспоред мен е нещо в управлението на разпределението на наляганетоама не ми се мисли повечес ръчната го оправяма после ще го оправя с друга кола
                            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

nsn написа:
                              Банков отново почваш с глупостите(ако е клеясъл регулатора(самонатягащия механизъм)след извесно време няма да лови даденото колело,а то се случва обратното лови първо)нямам нищо против тебе но понякога не се замисляш грам
                              Проблема е при самото тръгване само нали?

Коментар

Working...
                              X