Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стържене/свирене в ляв завой от дясно предно колело

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Стържене/свирене в ляв завой от дясно предно колело

Здравейте колеги, от няколко седмици, от дясното колело, чувам едно просвирване или стържене,не знам как точно да го опиша, но наподобява на свирещи накладки. Най често е в ляв завой, но понякога, макар и рядко, се чува леко и в десен завой. Чува се докато изправям волана и след това спира. Закарах колата на сервиз, но казаха че не са открили нищо освен че задните втулки на носачите са били напукани и би било добре да се сменят. Отказах, понеже не вярвам стърженето в завой да е от това. Знам че най често това са признаци на лагер на главина, но от опит знам че той обикновено бучи или ромоли на прав път, а сега нищо не се чува докато не вляза в ляв завой. Има 2 странни неща които забелязах и може да са свързани с въпросното свирене/стържене. 1. Когато се качвам на тротоар или минавам през дупка с дясното колело от където се чува въпросното стържене,се чува едно почукване или припукване. 2. Когато изритам силно гумата отпред - не отстрани, на стъпила кола на асфалта, цялото колело се разтриса напред назад с милиметри, се едно има някакъв луфт, но пък когато я хвана гумата с ръцете на 12 и 6 часа и я разклатя силно, не се усеща никакъв луфт. На другото колело такова разтрисане няма, когато я изритам седи стабилна, се едно удрям в бетон.Възможно ли е тези две неща да са също признаци за лагера, че както гледам цените, хич не е евтин за да си правя експерименти.

Ми заповядай на срещата в събота близо ти е и може да я погледнем, ако е лагер ще го хванем много бързо. По скоро ми прилича на тампони на носача.
    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Аз имах просвирване при точно 60кмч и леко завит волан в завой най-много се чуваше, после почна и на 40кмч да ми го прави, като цяло трябваше си сменям накладките, смених ги и повече не съм чувал нищо, явно от тях е било, феродото им беше почти свършило и на 4-те!!

Коментар

При подобна ситоация при мен се оказа лагера на главината+шенкела на лявото колело.Имаше пукане от шенкела при слизане и качване от бордюр а при завой свирене и (или) стържене ,не помня ляв или десен беше.Лагера се разбира като вдигнеш на крик хващаш колелото горе и доло(12-6часа)с едната ръка дърпаш с другата буташ и обратно , не трябва да има никакъв луфт.При движение на право не се чуваше нищо както и при завой на другата страна.
        Fiat Palio Weekend JTD80

Коментар

Working...
        X