Здравейте колеги, от няколко седмици, от дясното колело, чувам едно просвирване или стържене,не знам как точно да го опиша, но наподобява на свирещи накладки. Най често е в ляв завой, но понякога, макар и рядко, се чува леко и в десен завой. Чува се докато изправям волана и след това спира. Закарах колата на сервиз, но казаха че не са открили нищо освен че задните втулки на носачите са били напукани и би било добре да се сменят. Отказах, понеже не вярвам стърженето в завой да е от това. Знам че най често това са признаци на лагер на главина, но от опит знам че той обикновено бучи или ромоли на прав път, а сега нищо не се чува докато не вляза в ляв завой. Има 2 странни неща които забелязах и може да са свързани с въпросното свирене/стържене. 1. Когато се качвам на тротоар или минавам през дупка с дясното колело от където се чува въпросното стържене,се чува едно почукване или припукване. 2. Когато изритам силно гумата отпред - не отстрани, на стъпила кола на асфалта, цялото колело се разтриса напред назад с милиметри, се едно има някакъв луфт, но пък когато я хвана гумата с ръцете на 12 и 6 часа и я разклатя силно, не се усеща никакъв луфт. На другото колело такова разтрисане няма, когато я изритам седи стабилна, се едно удрям в бетон.Възможно ли е тези две неща да са също признаци за лагера, че както гледам цените, хич не е евтин за да си правя експерименти.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стържене/свирене в ляв завой от дясно предно колело
Collapse
X
-
При подобна ситоация при мен се оказа лагера на главината+шенкела на лявото колело.Имаше пукане от шенкела при слизане и качване от бордюр а при завой свирене и (или) стържене ,не помня ляв или десен беше.Лагера се разбира като вдигнеш на крик хващаш колелото горе и доло(12-6часа)с едната ръка дърпаш с другата буташ и обратно , не трябва да има никакъв луфт.При движение на право не се чуваше нищо както и при завой на другата страна.Fiat Palio Weekend JTD80
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар