Привет колеги,имам следния проблем: при скорост от около 100-120км (в този интервал) когато подавам газ и колата трудно набира и тресе ляво-дясно.В момента в който стигна нас 120кв. Всичко е супер. Тресенето го няма и колата си има мощност.същото е и под 100км/ч - никакви забележки.Пробвах когато е изключена от скорост при 110 не тресе. В момента в който подам газ започва.Тресе при нанагорнища и равен път с 4-ма човека в нея. Не тресе при надолнище пак със скорост 110км. и подаване на газ.Разбирам че когато има натоварване в двигателя - тогава се случва. Може и да греша.Някой имал ли е такива драми?Не е от криви джанти - знам как тресе тогава волана. Тук тресе от към двигателя като бута ляво-дясно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стило 115h 1.9 Предницата тресе (ляво-дясно) при 110km/h
Collapse
X
-
Изглежда, че не е свързано с двигателя, затова местя темата в раздела за окачване. Провери дали го прави на различни предавки, при различни обороти, а също и на място, като вдигнеш обороти като за 100-120 км/ч на предавката, на която ти прави проблема, за да разбереш дали може да има нещо общо двигателя и евентуална неравномерна работа и някакъв резонанс при него.
Коментар
-
Прави го и на 4-та при тази скорост 100-120 като при 110 се усеща най много. На 3-та не съм пробвал. В момента в който изключа от скорост - треперенето изчезва.Намалява когато пусна педала на газта и се увеличава при натискането му (100-120km/h)Днес на магистралата над 130 - абсолютно изчезва и става тиха и нетрепереща.Не съм забелязал промяна в шума на двигателя, по-скоро като че ли няма мощност за 5-6 секунди и вдига по-вавно скоростта.Неприятно е защото клати цялата предница (не волана). Говоря не за завиване ляво-дясно а по-скорокато биене - прилича ми на пералня пусната на центрофуга.
Коментар
-
Здравей колега. Като купувах стилото ми миналата година я пробвах и не се усети нищо. После давам на един приятел да я пробва и се качваме 3 човека в колата. На 4-та при подаване на газ около 90 км/ч почва да друса и да шава и както при тебе - на 120 изчезва. При мен беше вътрешно дясно каре. Майстора каза , че навременната смяна ми спестило подмяната и на чашката. Така че не отлагай , а иди да я видят и ако и при теб е карето поне чашката да отървеш ако не се е прецакала вече (дано да не се е прецакала).Stilo 120 / 06'
Коментар
-
eh4ev07 написа:Проверете вътрешните карета - по обясненията симптомите водят натам'02 Stilo 1.9JTD 115
'97Peugeot 106 II 954cc, on LPG
'01/03 KTM 525 EXC(SX)
Коментар
-
Само незнам защо си сменял цялата полуоска...като само този "трипод" със маншоните и т.н. е да речем макс 70лв...чисто нов...да не кажа, че самия "трипод" е около 40лв...+ - има и за по ~22-3лв..Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар