Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Носач от Стило със сменяем шарнир на Стило с носач без?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Здравейте пак. Първо искам да кажа,че ако знам ,че шарнира ми е издал багажа , то ако ще да е 200 лв ще го сменя или пък изобщо няма да карам тази кола понеже най-малкото нещо,което искам е да изложа на риск себе си , близките си или някои друг на пътя. Споменах , че съм сменил накрайници и биалетки и естествено майстора ме прати на стенд. Каза също да огледа ходовата част за евентулни нереднисти. Стендаджията ми каза ,че предницата е перфектна и че задния ми мост е леко крив и каза , че не може да се оправи трябва да се смени. Контрирах го с "тупкането" и питах дали с този мост е опасно да се кара, а той отговори , че може да е тампон или амотисор, а за моста каза ,че може да ми яде гумите а друга по голяма опасност няма. По принцип съм се наел да сменя износващите се части независимо дали могат да изкарат още. Шарнири и тампони също са в списъка но нямах много пари и след успокоение от страна на майстора ги отложих. Та сега 100% шарнирите ли са заминали и какво да напавя да го подвърдя?Номер рама : ZFA19200000635510Ето и 2 снимки:
    Прикачени файлове
    Stilo 120 / 06'

Коментар

Колега, този шарнир е едно цяло с носача. То се вижда де, ама понеже питаше - та да ти кажа очевидното. Иначе - никой не може да ти каже какво е наред и какво не е, като гледа снимката. Все едно да снимаш някой човек, да покажеш снимката тук и да питаш - зъб ли го боли или коляно? Все пак - щом този, който регулира предницата, е проверил и казал, че е наред - вероятно е така. Иначе самият той не може да направи реглаж, ако ще да се насе**. Е, може, но то няма да е реглаж, а само мижи-да-те-лажем и да ти вземе парите за нищо.

Коментар

Зависи много от цената на рецикрилането.Един нов носач си започва от 80лв. Вярно, менте.Рециклиране на шарнир е 30лв, двата томпона общо са 20лв с отстъпката, разлика от 30лв..ако се рециклира оригиален носач от 180лв - да, ок е.Рециклажа изкарва доста също - 40 000 при мен.
        Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
        Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

GTipo написа:
          Зависи много от цената на рецикрилането.Един нов носач си започва от 80лв. Вярно, менте.Рециклиране на шарнир е 30лв, двата томпона общо са 20лв с отстъпката, разлика от 30лв..ако се рециклира оригиален носач от 180лв - да, ок е.Рециклажа изкарва доста също - 40 000 при мен.
          Ами ако има носач/на 14мм болт/ за 80лв то е супер-дай предложение на колегата по-горе да не се чуди какво да прави...
          LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
          LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
          LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
          Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
          Grande Punto 1.2 LPG

Коментар

При рециклиране не си длъжен да сменяш тампоните (освен ако не са скъсани или прекалено меки) Проверка на шарнирните връзки (шарнир биалетка накрайник ) се прави със щанга или по яка отверка.Ако има луфт при напън (опит да се отдели болта от основата ) е за смяна.Не сменяй здрави части, това е страшна набивация на пари без смисъл. Тампона на амортисьора го проверяваш по следния начин : Слагаш ри ръката от горе на амортисьора и натискаш колата на долу ако усетиш хлопчене, е за смяна, Амортисьора ако тропа трябва да е омаслен или да скърца. Най-малкото трябва да вози колата дървено да брои неравностите или да скърца.Реглаж на предница с крив заден мост ..... На няколко места са ми кзвали, че с крив заден мост (или разкрачен ) не може да се направи хубав реглаж на предница. Има допустими стойности за кривини за задния мост, няма съвършен такъв освен ако колата няма реглаж от зад.
            мненията и ГЪЗовете много си приличат - всеки го има ама не винаги е уместно да го показва

Коментар

Working...
            X