Здравейте!От 2-3 седмици се чува 1 скърцане от колата по време на движение. Значи чува се след като измина 2-3 км и най-вече като завивам. Скърцането наподобява скърцането на люлееща се люлка и ми се струва, че идва отпред отляво. Когато колата е в покой, няма скърцане. Няма скърцане и като въртя волана. Когато разклатя колата, се чува леко скърцане, но то винаги се е чувало и е много по-тихо и приятно от това, което чувам по време на движение (това направо ми бърка в мозъка). Странното е, че започва да се чува след като измина няколко километра, а не веднага. Да кажем като спра колата в гаража и реша да я тикна малко напред без да я паля, се чува много силно това скърцане, но ако я тикам назад, скърцане няма.От известно време чувам и някакво свирене като от гуми или от ремък, когато вземам по-остър десен завой. Това свирене не се чува всеки път и гумите ми не са меки. Но това го чувам при много коли.Някой има ли предположения какво скърца ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Скърцане на Fiat Bravo
Collapse
X
-
Ако има дори и минимално задържане на някой от апаратите - съответната джанта е осезаемо по-топла от останалите. Ако задържането е голямо - джантата направо ще е гореща, ще пари. Но това се усеща и при самото каране, то все едно си натиснал леко спирачките. Честно да ти кажа - съмнително е да е от това, но пък нищо не пречи да провериш - проверката не струва нищо и е лесна. Сега и нещо невероятно да ти споделя - моята кола скрибуца така по време на движение, а също се чува и на място. Дължи се на това, че уплътнителната гума на капака на двигателя се опира в стъклото на фара и от вибрациите се чува скрибуцане, което наподобява свиренето на щурец през нощта. Като натисна капака при левия фар - свирукането изчезва. Така както си го описал - звучи като скърцане като загрее нещо и като се раздвижи. А нещата, които загряват за 2-3 км са спирачките и амортисьора. Да не би пък гумите ти да са накриво? Скоро правил ли си ремонт по предницата, реглаж на преден мост?
Коментар
-
Значи и аз мислех да не задържат спирачките, макар че и мен ме съмнява. Днес ще направя тая проверка.Иначе карам с летни гуми и лети джанти - с тях карах и миналото лято и не е имало проблеми.Не съм правил нищо по окачване и предница.Мисля си и аз да не е някой тампон или нещо друго от окачването.Април карах колата да й огледат окачването и уж беше наред, но им нямам много вяра на тия майстори...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар