Здравейте, имам проблем със задните спирачки.Когато спирам те блокират задните колела за секунда и после сякаш спират, задницата се вдига и колата започва да спира само с предницата. (не знам дали го обяснявам правилно) по колата са сменени 4-те гуми с нови и еднакви, цилиндърчетата на задните колела са нови, феродото е ново, маслото в спирачната система е ново ( bosch dot 4 ), барабаните са нови моля зя помощ!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задните спирачки блокират и после сякаш отказват - РЕШЕНО
Collapse
X
-
Барабаните обезмаслени ли са? Регулатора на накладките здрав ли е? -/ тресчотката/Задни маркучи да си сменял? - питам дали не си сложил случайно рикамби като марка?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:Барабаните обезмаслени ли са? Регулатора на накладките здрав ли е? -/ тресчотката/Задни маркучи да си сменял? - питам дали не си сложил случайно рикамби като марка?JTD (UniJet Turbo Diesel)
Коментар
-
Огледай много внимателно и отблизо спирачните маркучи за малки цепнатини по тях. Ако има - смени ги и тях. Кантар ще рече едно такова ръмбаво, което регулира спирачното усилие към задния мост и е монтирано около задния мост, а в него влизат спирачните тръбички, идващи от двигателния отсек и от него тръгват тръбичките към ддвете колела. В твоя случай ще е по-лесно да ни отговориш на въпроса дали колата има ABS, вместо да се завираш да търсиш кантар, който може и да не намериш. Има ли ABS тази кола?Иначе - 1. кантар:
Коментар
-
ogi28b написа:Огледай много внимателно и отблизо спирачните маркучи за малки цепнатини по тях. Ако има - смени ги и тях. Кантар ще рече едно такова ръмбаво, което регулира спирачното усилие към задния мост и е монтирано около задния мост, а в него влизат спирачните тръбички, идващи от двигателния отсек и от него тръгват тръбичките към ддвете колела. В твоя случай ще е по-лесно да ни отговориш на въпроса дали колата има ABS, вместо да се завираш да търсиш кантар, който може и да не намериш. Има ли ABS тази кола?JTD (UniJet Turbo Diesel)
Коментар
-
ogi28b написа:Значи отговорът на въпроса за кантара е "Не, нямаш кантар". ABS-а сам се грижи за разпределението на усилието. Остават маркучите, за които колегата S_BANKOV спомена. Редактирах си горното мнение и качих картинка на кантар, да го видиш по принцип.JTD (UniJet Turbo Diesel)
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:Аз бях взел заден мост от Купе, което имаше АБС и кантар за задния мост та според мен наличието на АБС (поне първите поколения) не изключва наличието на механичен кантар.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:pi4_s_bravo написа:Аз бях взел заден мост от Купе, което имаше АБС и кантар за задния мост та според мен наличието на АБС (поне първите поколения) не изключва наличието на механичен кантар.
Коментар
-
ogi28b написа:Предполагам, че колата с проблема е такава, какъвто е никът на колегата - Браво 1.9 JTD. В този модел се монтира единствено ABS с електронно разпределение. Ако колата с проблема е Купе - съжалявам, нямаше как да се сетя. Но ако е Браво JTD - наличието на ABS изключва наличието на кантар.Няма връзка между ABS и ОБД. Предполагам, че с ОБД са само JTD 100 двигателите, но те също може да са с ABS и без ABS, a самият ABS пак е същия модел - без кантар, а с електронно разпределение.JTD (UniJet Turbo Diesel)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар