Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем със смяната на дискове и накладки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем със смяната на дискове и накладки

Здравейте колеги! Реших сам да си сменя дисковете и накладките на Фиат Браво 1.9, защото имам подозрения че дисковете са тези с които колата е излязла от завода, а накладките са сменяни най-много веднъж, но със сигурност преди повече от 5 години. Та проблема е: Всичко е клеясало и нищо не се отвива. Болтовете които държат апарата не искат и да мръднат, а тези които държат диска почнаха да им се изяждат главите. сипах им спирачна течност защото са ми казвали че тя прониква по-добре, но резултата след 5 часа все още е никакъв. Утре ще пробвам да нагрея болтовете на диска с газова горелка, но в случай че не стане как бихте ме посъветвали да се справя с това? Благодаря предварително!
    Fiat Bravo 1.9 TD100

Re: Проблем със смяната на дискове и накладки

sa6obravoto написа:
    Здравейте колеги! Реших сам да си сменя дисковете и накладките на Фиат Браво 1.9, защото имам подозрения че дисковете са тези с които колата е излязла от завода, а накладките са сменяни най-много веднъж, но със сигурност преди повече от 5 години. Та проблема е: Всичко е клеясало и нищо не се отвива. Болтовете които държат апарата не искат и да мръднат, а тези които държат диска почнаха да им се изяждат главите. сипах им спирачна течност защото са ми казвали че тя прониква по-добре, но резултата след 5 часа все още е никакъв. Утре ще пробвам да нагрея болтовете на диска с газова горелка, но в случай че не стане как бихте ме посъветвали да се справя с това? Благодаря предварително!
    Вземи по-качествени инструменти щом ти се заобля главата. Или ако не ти се рискува иди на сервиза за спирачки срещу ТЕТ-а на Пещерско шосе (Ив-ди). Аз имах такъв проблем със задните спирачни маркучи - те си имат по-специални инструменти и отвиха всичко доста лесно.

Коментар

Тези за апарата ги начукай малко с чук и подходящ дорник и пръскай със спир.течност, и после с гедорето с камък 17 и дълго рамо трябва да тръгнат.Тези които са за диска трябвало да пробваш с ударна отверка, ама като си заоблил главите, хващай флекса и ги изпили.После като свалиш диска, каквото е останало ще мъчиш да развиваш или разпробиваш.
      Lancia Dedra 1.6 90ks- италианка с характер
      Fiat Uno 1.1 55ks Fire- супер здрава машина, вече бивша

Коментар

Тия на дисковете се развиват сравнително лесно с тръбен ключ. На мен единия ми се заобли така и само му показах ключ за тръби 1" и сам се разви.

Коментар

Не са напълно изядени и ще чакам утре ще ми донесат по-добри инструменти. Сервиза го знам, от техния магазин си взех нещата, но искам сам да си ги сменя. Значи правилно съм се насочил към техниката със спирачна течност, но и утре ако не се отвият, ще пробвам с горелката, и ако тогава не стане с флекса.
          Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

кола

Преди да махнеш апаратите отлепи дисковете Дигаш гумата даваш на 2 натискаш спирачки и те се отлепят после сваляш каквото трябва
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

С затруднения покрай единия фиксатор и голяма помощ от флекса, спирачките са сменени и действат перфектно. Благодаря на Всички за съветите, които ми дадохте!
              Fiat Bravo 1.9 TD100

Коментар

Working...
              X