Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Повдигане на задница на Фиат брава 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Повдигане на задница на Фиат брава 1.6

Здравейте колеги. Решил съм да повдигна малко задницата на колата, ако можете дайте ми малко идей
    Прикачени файлове
    Фиат Брава 1.6 16V 1996г

Пружини от Мареа може би.
    Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

И аз това си мислех но дали няма да окаже някакъв проблем върху амортесьорите
      Фиат Брава 1.6 16V 1996г

Коментар

Няма. Също може да се повдигне с пружини от 1.8 двигател. Отново няма да има проблеми с амортисьорите.
        "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
        Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
          Няма. Също може да се повдигне с пружини от 1.8 двигател. Отново няма да има проблеми с амортисьорите.
          Пропускаш че колегата иска да повдигне задницата. Също може да търсиш и от темпра комби. Ако намериш и от темпра 4x4 също няма да сбъркаш. Аз лично съм пробвал предни такива на типото и отиде в небесата дори като бяха отрязани с 1 витка.
          ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
          // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Synthy написа:
            От 1.9 е добър вариант, От Дедра също стават. Ако търсиш от марея гредай да нее комби, Другия вариант е да ти навия нови пружини в Казънлък/ търси в Ланча форума къде точно/.И все пак не се увличай да не видиш някой ден задницата в страничното огледало.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

xctr написа:
              Synthy написа:
              Пропускаш че колегата иска да повдигне задницата. Също може да търсиш и от темпра комби. Ако намериш и от темпра 4x4 също няма да сбъркаш. Аз лично съм пробвал предни такива на типото и отиде в небесата дори като бяха отрязани с 1 витка.
              Изобщо не ти разбрах забележката От 1.8 не стават ли? Защото на колата от подписа съм с точно такива, и мога смело да кажа, че повдигат и няма ядове
              Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Synthy написа:
                Изобщо не ти разбрах забележката От 1.8 не стават ли?
                Със сигурност стават, защото са едни и същи Демек - той в момента е с пружини от 1.8. Може да има разлика например в Брава без климатик и такава с климатик, но дали е 1.4 или 1.8 - все тая. Нямам представа как това влияе на задното окачване, но така пише в каталога.

Коментар

Е и аз знам че стават, ама ми се искаше и колегата xctr да обясни какво имаше предвид

Коментар

Имах предвич че конкретно в темата става въпрос за повдигане на задницата и незнам как предните пружини ще влиаят.Затова казах да търси от комби или темпра 4x4.
                    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Кой говори за предни пружини в тази тема? "влияят"

Коментар

Мерси за поправката Оги.Задните пружини нямат разлики при еднакви модели с различни двигатели. Аз съм карал със задни пружини от купе 2.0 16V с климатик и идваха по-ниски и по-твърди при натиск, но сложеше ли се някакъв товар клякаха много стабилно.

Коментар

Както виждам май колегата пуснал темата не се интересува от отговорите.Аз също имах тема по този въпрос и си реших проблема по най лесният начин.Купувате си два тампона(подложки) за пружините на ЛАДА,махат се оригиналните гумени подложки и се заменят с новите.Колата се повдига достатъчно.Подложките се слагат отгоре,между пружината и купето.На мен цялата работа ми струваше 15лв.Труд 10лв.и 5лв. тампоните.Смяната става за 10 минути но в сервиз,на подемника е по лесно.
                          Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp

Коментар

Благодаря ти за идеята колега.
                            Фиат Брава 1.6 16V 1996г

Коментар

Working...
                            X