Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тропане в предната част на пунто мк2 бензин

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тропане в предната част на пунто мк2 бензин

Здравейте колеги. Моля помагайте! след рециклиране на механична рейка на колата се появи едно гадно тропане (аксиално) в лявата част на колата. Помислих си че е от тампона на макферсона- смех го но тропането остана. Амортисиора е здрав, пружината също. Всичко е здраво по предницата 3 часа стоях с майсторите в сервиза и не доумяваме какъв е проблема. Тракането е ритмично без значение дали се кара по асвалт или павета. Направо да се побъркаш. Моля кажете имал ли е някои такъв проблем и как може да се реши Проверени са и карета и лагери на главини всичко е ок.Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Punto MK2 1.2 8V

Провери дали е стегнат носача!

Коментар

Всички гайки пробвай, аз така станах луд 1 месец накрая се оказа, 3 болта от 4 на носача развити!

Коментар

Всичко е проверено и напълно затегнато. има съмнение за тампон на носача но и аз вече не знам почвам да се съмнявам и за качеството на тампона вече днес все още трака направо е тест за нервите :D мисля да го напълня утре или вдругиден с грес да видя дали ще има разлика поне за малко. Станното е че всиички тампони са видимо ок
        Punto MK2 1.2 8V

Коментар

Вземай някъв смазващ спрей от сорта на WD40 и пръскай тампоните по няколко не всичките на 1 път да можеш да локализираш г/д

Коментар

Благодаря, така и ще направя. Веднага щом разбера от къде е ще информирам.
            Punto MK2 1.2 8V

Коментар

Тропането какво е?Чува се все едно,че амортисьора ще ти влезне в купето ли, и звука е зловещ?Ако е така,пак ти казвам провери си болтовете на носача дали са стегнати(лично ти затягай)Аз имах същото тропане но от пасажерското място,какво ли не гледаха "майсторите",бутаха с щангата клатиха и нищо,сваляха подкалника,проверяваха клаксона да не удря някъде,накрая викат всичко е здраво,да ама не пак си тропаше.Отидох на друго място,момчето направи едно завойче,вдигна я на подемника и затегна два оборота болта на носача(задния болт) и всичко заспа.

Коментар

Абсолютно всичко е затегнато! (проверено 2-пъти) днес планирам да легна и да започна да пръскам с Wd-to тампон по тампон. Вчера вечерта в големия дъжд не го чувах, което ме навежда на мисълта, че може наистина да е някои тампон. остава и да го локализирам! Интересното, е че стана веднага след качването на рейката При реглажа ми казаха, че имало някаква кривина в ляво, но не знаят от от къде е. Казаха, че може да е амартисьора но не са сигурни! Стана ми странно понеже олата не е скачала по дупки или качвана по тротоари. Милсля първо да напръскам задния тампон на носача първо. Довечера ще докладвам.
                Punto MK2 1.2 8V

Коментар

Имам един много сериозен проблем с моето пунто което е 1.2 60к.с.,2000г.Значи като карам и като съм на скорост при ускорение двигателя ми целия се клати мисля че на ляво надясно,направо имам чувството че ще изхвръкне.Смених 2 тампона на двигателя ляв и десен и този от скоростите към двигателя.Тия майстори само ми сменят нещата а колата не се оправя моля за мнения.ПОМОГНЕТЕ МОЛЯ!!!
                  Малка и икономична!!!

Коментар

Working...
                  X