Здравейте колеги, всеки ден при шофиране след неопределено време започват да светят лампичките на "абс" и "ръчната" едновременно, моля за идеи къде да търся проблема за грешките в абс-а, не можах да намеря инфо в търсачките освен за първата грешка, ако става въпрос за релето в блока на абс-а (пишете ако е нещо друго) и втората за датчика на задно ляво колело. Грешките са:С1121 - ABS/ESP SOLENOID VALVE RELAY C1045 - REAR LEFT WHEEL SPEED SENSOR C1800 - BATTERY VOLTAGE C1952 - POWER SUPPLY Благодаря предварително.Колата е мареа, 1,9 жтд, 110 коня, 2001г.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за грешки на ABS
Collapse
X
-
Re: Въпрос за грешки на ABS
Да, правилно си се ориентирал за първите две грешки. Става въпрос за онова кривото реле и датчика на задно ляво колело.Другите са нещо по захранването - слаб акумулатор примерно или нещо с масите, но може и да са в следствие от гадното реле. Оправи първо него!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
-
Здравеите искам да ви попитам взех браво 1.9жтд от едно мом4е и тои ми каза 4е имало някакъв пръстен на задното колело за абс и от там ми дава грешка и на таблото също изкарал и бушона защото му правело проблем какъж е този пръстен и ако мойе да ми помогнете също колата е 105 кс а не върви пове4е от 160 особено на нагорнище леко се запъва ако може някои да помогне ще сам му благодаренBrabo jtd
Коментар
-
Коя година е Бравото? С кой модел главина е - зъбно колело или магнитна гривна? Диагностика на АБС -а правена ли е? С колко датчика е АБС-а? Проверка на съпротивлението на датчиците правена ли е? Колко и какви лампи светят на таблото? Дай тая информация и ще дружно ще помислим по проблема? А това че е махнал бушона ми мирише на друг проблем ама послеКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
братле темата коли сам много скъсан незнам дали са пражени тези неща бравото е 99 г отзад не е със диск а обикновенни спира4ки знам 4е светят ръ4ната и абс на таблото също едно такова като амортисиор4е ми пресветва като карам мжд няма и накладки никакви отзад ще ги сменя утре сутрин ми казаха да отида ама само за смяна на накладките и затожа исках да се консутирам с вас защото съм в солун а тука режат глави а затова 4е колата няма тяга нормално ли е аз мисля 4е поне трябжа6е да върви малко пове4е ина4е много мерси за бързия отговор страхотен си батеBrabo jtd
Коментар
-
сложих бушонаа и като тръгна полудява колата както карам леко спира4ка и веднага бие абса ужассс1.12. Писането на кирилица е задължително. Забранено е писането с латински букви, както и заместването на буквите "Ч", "Ш", "Щ" и други с цифрени означения като "4" и "6" или с някакви други знаци извън кирилицата. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код и други.) Тези, които нямат кирилица могат да си свалят и инсталират или да използват вградения кирилизатор към формата за писане на мнение. При нарушение потребителят получава официално предупреждение, а модераторите имат правото да изтрият мнението по своя преценка. УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК! Това е български форум - не международен.Brabo jtd
Коментар
-
iordanakos написа:сложих бушонаа и като тръгна полудява колата както карам леко спира4ка и веднага бие абса ужасссКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
S_BANKOV написа:Коя година е Бравото? С кой модел главина е - зъбно колело или магнитна гривна? Диагностика на АБС -а правена ли е? С колко датчика е АБС-а? Проверка на съпротивлението на датчиците правена ли е? Колко и какви лампи светят на таблото? Дай тая информация и ще дружно ще помислим по проблема? А това че е махнал бушона ми мирише на друг проблем ама после
Коментар
-
Ами то в такъв случай остава да се проверят гривните в какво състояние са, да се премерят датчиците какво съпротивление показват, и да се пусне една диагностика на АБС-а. Съмнява ме че нещо лъже на АБС -а че някое от колелата блокира и за това веднага задейства АБС-а.пп Оги благодаря за съпорта, тези ваште дизиле изобщо не ги знам като години и модели.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар