Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

пружини или амортисьори

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

пружини или амортисьори

чудя се кое е за смяна -задните пружини или амортисьори,при ненатоварена кола разстоянието между купето и шоковия тампон е около 10 см,и сложа ли 30-40 кг в багажника и започва купето да опира в тампона ?

Re: пружини или амортисьори

punto_2 написа:
    чудя се кое е за смяна -задните пружини или амортисьори,при ненатоварена кола разстоянието между купето и шоковия тампон е около 10 см,и сложа ли 30-40 кг в багажника и започва купето да опира в тампона ?
    Най-вероятно и двете са за смяна. Отиди например в D&N сервиз където има т.нар. тресачка (стенд за тестване на амортисьори) и срещу скромна сума ще разбереш точно какво е състоянието на колата.
    ex. Fiat Marea 1.6 16V
    ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
    Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

пружините понасят товара,амортисьорите обират прожинирането нагоре-надолуследва че пружините са за смяна
      Bravo 1.9d 97г

Коментар

и аз така мислех въпреки че амортисьорите са малко изтекли,но пък се свиват с по-голямо усилие от новите по магазините

Коментар

а как се вадят от леглата знае ли някой?колата е пунто мк2

Коментар

Като откачиш амортисьорите отгоре или отдолу по избор натискаш носача надолу и пружината излиза.
            Фиат Крома 1.9 16v+
            Фиат Браво 1.6 16v
            Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

не е с носач ,а е на мост и съм пробвал това с откачането на амортисьора и не става

Коментар

Като не става карай си така и да не ти пука...

Коментар

Пружините са ти за смяна.
                  Fiat Tipo
                  Corsa b комби !

Коментар

punto_2 написа:
                    не е с носач ,а е на мост и съм пробвал това с откачането на амортисьора и не става
                    Пробвал ли си да откачиш и 2-та амортисьора отзад и тогава да натискаш надолу за да излязат пружините?
                    Фиат Крома 1.9 16v+
                    Фиат Браво 1.6 16v
                    Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

ами щом си с цял мост естествено откачаш както каза колегата двата амортисьора и сменяш пружини/щом не могат да понесат и 40кг./ и амортисьори щом са "малко изтекли" нали се сещаш, че малко бременна няма или/или.
                      Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
                      Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.

Коментар

marea-ta написа:
                        ами щом си с цял мост естествено откачаш както каза колегата двата амортисьора и сменяш пружини/щом не могат да понесат и 40кг./ и амортисьори щом са "малко изтекли" нали се сещаш, че малко бременна няма или/или.
                        не,не са напълно изтекли ,а са леко омаслени

Коментар

marea-ta написа:
                          Или както казах по-горе на колегата punto 2 и амортисьори и пружини и то така се оказва в крайна сметка
                          ex. Fiat Marea 1.6 16V
                          ex. Lancia Dedra SW 2.0 16V
                          Lancia Kappa 2.0 VIS

Коментар

как няма да опират тампоните,нали са за това.а и това да не е товарна кола.и знаеш ли да не ти е сьс спортни пружини колата.моята е сьс спортни и когато е в покои и без хора в нея тампоните са на 1 см.разстояние докато опрат
                            Panda 141 zastava yugo 45 punto 176 1.1 6 speed punto 188 1.2 punto 188 1.9 ds Panda 169 1.1grande punto

Коментар

dineca написа:
                              как няма да опират тампоните,нали са за това.а и това да не е товарна кола.и знаеш ли да не ти е сьс спортни пружини колата.моята е сьс спортни и когато е в покои и без хора в нея тампоните са на 1 см.разстояние докато опрат
                              значи са ти толкова спортни пружините, мой не мога да ги нътисна и см надолу а не съм от най лабавите в ръцете
                              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                              X