Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане тампони на носача, опасно ли е?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцане тампони на носача, опасно ли е?

Проблема се появи от скоро, може би откакто се стопли. В общи линии скърцането го има почти винаги при движение, при покой и въртене на волана го няма, но ако се разклати колата се появява и е доста дразнещо. Гледах я от долу колата, здрави са тампоните, не са скъсани, но скърцането го има. Шарнирите и те са здрави.Предполагам не е опасно да карам така кола, единствено че е бая дразнещо.Моля за мнения!
    Play Golf ,but not drive golf!!!
    Brava 1,6 16V 99' с ФОБОС
    C4 1,4 16V 2007- Stag 300 Premium

Да не си сменял тампоните на стабилизиращата?Моите като ги смених скърцаха зверски
    FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Няма нищо опасно,но може някои тампон скоро да сдаде багажа.Взимаш шише вода и започваш да ги пръскаш последователно като клатиш и колата,спре ли да скърца си уцелил тампона
      Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
      EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
      EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Ясно, ще се кара така. Не съм сменял нищо отпред по окачването вече над 40 000 км. Кочината държи, гледам редовно да я проверявам как е отдолу.

Коментар

Щом скърца, значи не се държи за метала. От там нататък трябва сам да се сетиш дали е опасно. Местя темата.

Коментар

и аз имам същия проблеми мисля, че е от тампон на носачаако е той лесна работада не се наложи смяна на тампон на напречната щанга, че там трябва повече разглобяване
            Фиат Мареа 1,8 16В, 1999г

Коментар

днес я гледах на канал, май скърцат тампоните на стабилизиращата щанга,засега няма потропванемай там дори и сменени пак могат да скърцат

Коментар

alvanovo написа:
                днес я гледах на канал, май скърцат тампоните на стабилизиращата щанга,засега няма потропванемай там дори и сменени пак могат да скърцат
                Особено сменени,моите бяха ужас

Коментар

янко написа:
                  alvanovo написа:
                  Особено сменени,моите бяха ужас
                  и как ги оправи?

Коментар

Сами се оправиха но ми вадиха нервите около три месеца

Коментар

Единия тампон на носача не се вижда(задния) отдолу. Скърца яко особено пред шофьора.И в крайна сметка дали може да се кара така или не?

Коментар

Като я настъпиш яко или настъпиш спирачка тегли ли нанякъде?Въобще като караш дърпа ли на някъде?Ако не карай си така.Това скърцане най вероятно ще излезе стабилизиращата.При мене на десния носач сменях предния тампон,но се оказа че и задния е отделен от желязото и го оставих така защото ме домързя да отида да купя и не скърца

Коментар

Върви си напред, няма дърпане. Най-много се чува при потегляне и при почти пълно спиране, по дупки не се чува толкова като че ли.Искам да съм сигурен в колата понеже я карам изключително много на дълги разстояния (от 18 март до сега 5000км) и за в близко бъдеще ще е така.Ако отида на стенд дали ще ми кажат нещо различно, въобще има ли смисъл. Сегашната диагноза я постави моя майстор, но той няма подемник има само канал и примерно шарнирите ги проверява без да вдига колелото, а ги напъва с щанга от долу.

Коментар

Ами пръскай ги с вода един по един,почни от стабилизиращата и ще си проличи.Според мен щом не тегли няма проблем

Коментар

Нали скърца от тампона на носача? Каква щанга пък сега? Ясно ли е наистина какво скърца, или още не? Ако е тампон на носача - значи е разлепен от метала. Гумата скърца в метала. Аз няма да мина и един метър, ако знам, че имам подобен проблем.

Коментар

Working...
                              X