Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

да сложа абс на мареата че НЯМА

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

да сложа абс на мареата че НЯМА

колеги купих си мареа но няма точно това което най харесвам-абс.имам и браво за части което има абс и още не съм го продал та да попитам дали някои е правил тази конверсия и много пот ли ще падне.кажете си мнението
    fiat bravo 1.6 16v gt
    fiat marea 1.9 8v jtd
    fiat punto 1.7 td
    fiat marea 1.6 16v

Колега, и в двете ти теми задаваш въпроси, на които не може да се отговори, без да се зададат един куп уточняващи въпроси. По принцип всичко може да сложиш, стига да имаш време, желание, и евентуално финанси за някои части. А това, че е безсмислено е отделна тема, която няма да коментираме сега. Да беше взел кола с екстрите, които искаш, вместо да се мъчиш. Както и да е. И в двете ти теми е от особено важно значение да посочиш годината на производство на колите. Слагането на АБС е почти толкова смислено, колкото и монатжът на климатик на кола без такъв. Трябва да подмениш спирачната помпа с казанчето, всички спирачни тръбички, да проследиш внимателно кабелите, отиващи към таблото, да монтираш датчиците, да смениш лагерите на главините, в зависимост от модела на колата, или евентуално гривните, ако е старият модел АБС. За можене - може. За смисъл - не виждам, но ти си знаеш по-добре. Щом имаш чарколяците - може би има смисъл. Ако се захванеш - ще помагаме както можем с напътствия. Накрая - ако трябва и с флекса ще помагаме

Коментар

колите са мареа 1.9 Jtd 99юни другата браво 1.6 98 ноември пластмасовите колектори. на бравото съм сменял задните спирачки с дискови.мисля да прехвърля направо носачите с дискове и т.н.трябва да сменя шенкелите с такива с абс и от към окомплектовка съм готов.спирачна помпа блока на абс-а тръбички и всичко необходимо е налично.лагерите на главините са магнитни.друго не се сещам какво да напиша.
      fiat bravo 1.6 16v gt
      fiat marea 1.9 8v jtd
      fiat punto 1.7 td
      fiat marea 1.6 16v

Коментар

Защо искаш АБС? Аз на моето типо го махнах и това е най-доброто решение, което съм взимал някога!
        '93 Tipo 1.8 16V 138hp++?
        '97 Coupe 16VT 262WHP+

Коментар

S.W.A.T. написа:
          Защо искаш АБС? Аз на моето типо го махнах и това е най-доброто решение, което съм взимал някога!
          мерил съм спирачния път с абс и без абс и с абс спирачния път бе по кратък а да не говориме че с абс-а имаш контрол върху колата което не е за пренебрегване особено зимния период.
          fiat bravo 1.6 16v gt
          fiat marea 1.9 8v jtd
          fiat punto 1.7 td
          fiat marea 1.6 16v

Коментар

S.W.A.T. написа:
            Значи не съм само аз лудия лично мое мнение е че, колата е много по-добре контролируема без АБС.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Вие сте профита драйвъри, ние аматьорите разчитаме на ABS/АСР/ЕСП.Само в БГ задаваш въпрос във форум и ти отговарят с въпрос !
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

ABS е много хубаво нещо,имах няколко възможности да го оценя,особено на този тежък кошник комби.Ако можеш слагай,щом имаш всичко предполагам няма да има проблем но ще отнеме доста време
                FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Нека не превръщате темата дали има смисъл или не от ABS. Въпросът е друг. То и без стабилизираща щанга е по-добре, ама тук си говорим за друго.Колите вероятно са с еднакви АБС-и. Трябва да сравниш дали шенкелите са еднакви, иначе лагерите са си вътре. Ако не са еднакви - кофти. Ако са - изглежда всичко е наред и можеш да действаш.На Мареата трябва да махнеш кантара за задния мост, да го имаш предвид!

Коментар

ogi28b написа:
                    Нека не превръщате темата дали има смисъл или не от ABS. Въпросът е друг. То и без стабилизираща щанга е по-добре, ама тук си говорим за друго.Колите вероятно са с еднакви АБС-и. Трябва да сравниш дали шенкелите са еднакви, иначе лагерите са си вътре. Ако не са еднакви - кофти. Ако са - изглежда всичко е наред и можеш да действаш.На Мареата трябва да махнеш кантара за задния мост, да го имаш предвид!
                    ще го имам в предвид за кантара а колкото до шенкелите ще ги сменя със сигурност.
                    fiat bravo 1.6 16v gt
                    fiat marea 1.9 8v jtd
                    fiat punto 1.7 td
                    fiat marea 1.6 16v

Коментар

Първо виж болтовете дали са еднакви(шенкелните)защото носачите имали разлика
                      FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99

Коментар

Колеги шенкелите НЯМА ДА СТАНАТ!!! На марея и браво (освен ХГТ) шенкелите са с различен наклон.
                        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

И на кола с АБС има една дупка повече от такава без АБС, така че брой дупките. Освен това гледай дали колко канален е АБС-а, с два или с четири датчика е.
                          Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                          (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                          Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...