колеги купих си мареа но няма точно това което най харесвам-абс.имам и браво за части което има абс и още не съм го продал та да попитам дали някои е правил тази конверсия и много пот ли ще падне.кажете си мнението
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
да сложа абс на мареата че НЯМА
Collapse
X
-
Колега, и в двете ти теми задаваш въпроси, на които не може да се отговори, без да се зададат един куп уточняващи въпроси. По принцип всичко може да сложиш, стига да имаш време, желание, и евентуално финанси за някои части. А това, че е безсмислено е отделна тема, която няма да коментираме сега. Да беше взел кола с екстрите, които искаш, вместо да се мъчиш. Както и да е. И в двете ти теми е от особено важно значение да посочиш годината на производство на колите. Слагането на АБС е почти толкова смислено, колкото и монатжът на климатик на кола без такъв. Трябва да подмениш спирачната помпа с казанчето, всички спирачни тръбички, да проследиш внимателно кабелите, отиващи към таблото, да монтираш датчиците, да смениш лагерите на главините, в зависимост от модела на колата, или евентуално гривните, ако е старият модел АБС. За можене - може. За смисъл - не виждам, но ти си знаеш по-добре. Щом имаш чарколяците - може би има смисъл. Ако се захванеш - ще помагаме както можем с напътствия. Накрая - ако трябва и с флекса ще помагаме
-
колите са мареа 1.9 Jtd 99юни другата браво 1.6 98 ноември пластмасовите колектори. на бравото съм сменял задните спирачки с дискови.мисля да прехвърля направо носачите с дискове и т.н.трябва да сменя шенкелите с такива с абс и от към окомплектовка съм готов.спирачна помпа блока на абс-а тръбички и всичко необходимо е налично.лагерите на главините са магнитни.друго не се сещам какво да напиша.fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
S.W.A.T. написа:Защо искаш АБС? Аз на моето типо го махнах и това е най-доброто решение, което съм взимал някога!fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
S.W.A.T. написа:Защо искаш АБС? Аз на моето типо го махнах и това е най-доброто решение, което съм взимал някога!лично мое мнение е че, колата е много по-добре контролируема без АБС.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
Нека не превръщате темата дали има смисъл или не от ABS. Въпросът е друг. То и без стабилизираща щанга е по-добре, ама тук си говорим за друго.Колите вероятно са с еднакви АБС-и. Трябва да сравниш дали шенкелите са еднакви, иначе лагерите са си вътре. Ако не са еднакви - кофти. Ако са - изглежда всичко е наред и можеш да действаш.На Мареата трябва да махнеш кантара за задния мост, да го имаш предвид!
Коментар
-
ogi28b написа:Нека не превръщате темата дали има смисъл или не от ABS. Въпросът е друг. То и без стабилизираща щанга е по-добре, ама тук си говорим за друго.Колите вероятно са с еднакви АБС-и. Трябва да сравниш дали шенкелите са еднакви, иначе лагерите са си вътре. Ако не са еднакви - кофти. Ако са - изглежда всичко е наред и можеш да действаш.На Мареата трябва да махнеш кантара за задния мост, да го имаш предвид!fiat bravo 1.6 16v gt
fiat marea 1.9 8v jtd
fiat punto 1.7 td
fiat marea 1.6 16v
Коментар
-
И на кола с АБС има една дупка повече от такава без АБС, така че брой дупките. Освен това гледай дали колко канален е АБС-а, с два или с четири датчика е.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар