Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

При завои се чува едно пукане скърцане Marea 1.9JTD

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При завои се чува едно пукане скърцане Marea 1.9JTD

Здравейте колеги.Тази вечер се качих на колата да я раздвижа малко до кауфланд и се появи нещо много странно, при завои се чува едно пукане скърцане (нещо като звук от ръждив болт които се развива с големи усилия или поне аз така го определям ). Та колата си скърца по няколко пъти на завой особено ако съм по засилен или ускорявам. има ли вероятност да е от стоене и дъждовете да влияят и да трябва да се раздвижи (през последните два месеца е карана по веднъж седмично по 2-3 км.) или има нещо друго. От Варна съм ако някой иска може да я чуе и да даде мнение

щом ти чука само в завой значи най вероятно карето на полуоската ти е заминало(външното)погледни маншона в какво състояние е ако е скъсан ще има смазка около него

Коментар

Само в едната посока ли скърца или и в двете?Звукът отстрани ли се чува?Усещаш ли нещо във волана?

Коментар

vertan написа:
        Само в едната посока ли скърца или и в двете?Звукът отстрани ли се чува?Усещаш ли нещо във волана?
        Скърца когато завивам и наляво и надясно но когато е спряла колкото и да я натискам повдигам и клатя няма нито звук. И това се появи изведнъж досега не е имало и един такъв дори лек звук стоя около седмица пред блока и ката тръгнах на 1 завой след 10 метра го направи. във волана веднъж усетих трепет но май беше от пътя защото после я въртях из подземен паркинг идеално гладък и нямаше нищо, от друга страна колата малко носи наляво от известно време след като сменях носачи а скърца отдясно.а по мой слух и на навигатора звукът се чува от към дясната гума но по горе като от амортисьора или прожината

Коментар

anton4490 написа:
          щом ти чука само в завой значи най вероятно карето на полуоската ти е заминало(външното)погледни маншона в какво състояние е ако е скъсан ще има смазка около него
          Колега би ли обяснил кое точно да гледам не съм много запознат (съжалявам за което)

Коментар

Колеги имам просветление(капка надежда) колата бе паркирана до блока на тротоара и точно скърцащата страна е от към пътя предвид дъждовете и минаващите коли които я пръскат има ли вероятност да се е намокрило нещо да е хванало ръжда или да е пълно с песачинки и от там да идва този звук

Коментар

може и шарнира на носача да е ,пробвай с една спринцовка и игла да вкараш малко масло в маншона

Коментар

DDF написа:
                anton4490 написа:
                Колега би ли обяснил кое точно да гледам не съм много запознат (съжалявам за което)
                Това полуоската е желязната ос която ти излиза от скоростната кутия и влиза в главината на колелото-тя предава движението на колата ти.от двете й страни има кумени маншони виж този който ти е от към гумата дали е скъсан и има смаска около него.Или най добре извикай твой познат влез в колата завърти кормилото и тръгни на 1-ва.той през това време да се ослушва дали чатка от нея страна и ако е така най вероятно е карето на полуоската ти.Мисля че по просто от това не мога ти обясня.

Коментар

anton4490 написа:
                  DDF написа:
                  anton4490 написа:
                  Това полуоската е желязната ос която ти излиза от скоростната кутия и влиза в главината на колелото-тя предава движението на колата ти.от двете й страни има кумени маншони виж този който ти е от към гумата дали е скъсан и има смаска около него.Или най добре извикай твой познат влез в колата завърти кормилото и тръгни на 1-ва.той през това време да се ослушва дали чатка от нея страна и ако е така най вероятно е карето на полуоската ти.Мисля че по просто от това не мога ти обясня.
                  Точно карето е днес обикалях по майстори

Коментар

Сменяй докато е време че да не те остави на пътя.И гледай да не ти пробутат някой менте каре.Успех

Коментар

Working...
                    X