Здравейте!От известно време забелязах, че спирачната течност в казанчето е малко под минимума. Колата трудно спира, особено когато е натоварена. Сега качвах колата на стенд и майстора забеляза, че от задните спирачни барабани е текла спирачна течност, омазнени са точно на местата, където едни цилиндърчета влизат в барабана, не знам точно как се казват. Той ми каза, че са за смяна, но аз искам да попитам, трябва ли да сменям цилиндрите или вътре в тях има някакви гумени уплътнения, който мога да сменя? Той спомена нещо от рода на 30лв за цилиндър. Заедно с ремонта ще сменя и спирачната течност в системата - да ми препоръчате марка, а също така и да ми кажете с какво се прочиства спирачната система?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Brava: Тече спирачна течност
Collapse
X
-
Колега, препоръчвам ти да дойдеш на една среща на форума в неделя, ще видим на място всичко и ще ти обясним съвсем подробно. Ще погледнем внимателно навсякъде по системата.Течност - ДОТ 4. Това не е марка, а техническа спецификация. Каквато и да вземеш - все тая, след 2 години пак ще я сменяш. За прочистване - не съм чувал, може и да се прави някъде, но аз не знам как и с какво. Ако сменяш цилиндри - смени и маркучите, особено ако имат видими пукнатини. 30-35 лева е цена за цилиндър + маркуч. ако до неделя си подсигуриш резервните части и материалите - ще сменяме направо на място.Важно е да кажеш какъв е двигателят в колата, защото има модели Брава с хидравлично освобождаване на съединителя. Хубаво е да се проверят и помпите на съединителя.
-
Medalow написа:Благодаря за поканата, колега, с радост ще дойда на подобна среща! Нов съм във форума и ако ми дадете повече информация къде и в колко часа се провежда ще се радвам. Двигателя е 1.6, 103 к.с. колата е 2001г.Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
lhristov написа:И, кво сега. Аз да не махам одеялото от багажника?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар