Привет, колеги! Днес карах колата на стенд, понеже имах съмнения за неработещ амортисьор. Съмненията ми се потвърдиха, а също така ми казаха че и 2-та предни носача са за смяна. Можело да се кара така (без да се сменят носачите) но били "тръгнали" и за смяна... След справка с цените в интернет, новите предни носачи са средно по 80 лева, амортисьорите също по толкова. Значи 2 носача и 2 амортисьора общо 4х80 = 320 лева без ремонта.Чудя се заслужава ли си да се наливат пари за това? Да я продавам и да търся друга? Така да карам докъто се разтрака повече?Всякакви мнения биха ми били от полза, че вече ми се Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 от пари за ремонти... (по двг доста хвръкнаха наскоро, а сега започна да трака като дизел)...Колата е фиат брава 1.4 12в
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля за мнение - разбито предно окачване
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Re: кола
kluchar написа:Смени сервиза и колата ще се оправи Качи е на подемник при друг майстор и да види носачите дали имат луфт Карай е ако не тропа нещо осезаемо И събирай пари за по нова ето 320 все едно си ги дал отдели ги в касичкатаNissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG
Коментар
-
Re: Моля за мнение - разбито предно окачване
savata_15 написа:Привет, колеги! Днес карах колата на стенд, понеже имах съмнения за неработещ амортисьор. Съмненията ми се потвърдиха, а също така ми казаха че и 2-та предни носача са за смяна. Можело да се кара така (без да се сменят носачите) но били "тръгнали" и за смяна... След справка с цените в интернет, новите предни носачи са средно по 80 лева, амортисьорите също по толкова. Значи 2 носача и 2 амортисьора общо 4х80 = 320 лева без ремонта.Чудя се заслужава ли си да се наливат пари за това? Да я продавам и да търся друга? Така да карам докъто се разтрака повече?Всякакви мнения биха ми били от полза, че вече ми се Yellow_Flash_Colorz_PDT_41 от пари за ремонти... (по двг доста хвръкнаха наскоро, а сега започна да трака като дизел)...Колата е фиат брава 1.4 12вФиат Мареа 1,8 16В, 1999г
Коментар
-
slonikon написа:кофти масло, нередовни смени, кво друго да е. при тоя мотор винаги е това.
Коментар
-
Темата отива към някакъв чат.Колега savata_15, ако правилно съм разбрал, ти искаш мнение дали да смениш сега само аморт., без носачите, или да смениш и двете неща. Или нищо да не сменяваш, защото поддръжката на тази кола ти е скъпа. И да я продаваш. Ако съм разбрал грешно, извинявай. НО трябва да знаеш, че всеки автомобил иска поддръжка. Това, че си правил ремонт по мотора, няма нищо общо с ходовата част. А ето ти и съвета ми:Питай майсторите си колко ще ти вземат, ако сега сменят само аморт. без носачите.Колко ще ти струва ако след месец, два, три ти сменят и носачите. Тръгнали са, ясно е - смяна.Колко ще ти струва, ако сега сменят и двете неща. Опция - отстъпка.Не забравяй и реглажа на предницата. И това в цената.А цените на частите си ги знаеш вече.И само нови части. Какво значи "втора употреба". Та ти си имаш втора употреба. За рециклираните не знам. Не съм ползвал.Нещо неясно?Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Много интересно,рециклирани ,но не втора употреба.Преди няколко години(около 10 )купих на регатката нови предни амортисьори по около 160 лв на парче и на третия месец се наложи да ги сменям.Взех 2бр от морга по 15лв и всичко си дойде на място.Сменял съм носачи на застава, ритмо ,регата без реглаж ,но последния път гумите заминаха за 1 седмица.Затова отивам на моргата,гледам и ако ми хареса вземам.На бравата купих тампон за двигателя ,който издържа цял месец и естествено пак на моргатаFIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
lhristov написа:Темата отива към някакъв чат.Колега savata_15, ако правилно съм разбрал, ти искаш мнение дали да смениш сега само аморт., без носачите, или да смениш и двете неща. Или нищо да не сменяваш, защото поддръжката на тази кола ти е скъпа. И да я продаваш. Ако съм разбрал грешно, извинявай. НО трябва да знаеш, че всеки автомобил иска поддръжка. Това, че си правил ремонт по мотора, няма нищо общо с ходовата част. А ето ти и съвета ми:Питай майсторите си колко ще ти вземат, ако сега сменят само аморт. без носачите.Колко ще ти струва ако след месец, два, три ти сменят и носачите. Тръгнали са, ясно е - смяна.Колко ще ти струва, ако сега сменят и двете неща. Опция - отстъпка.Не забравяй и реглажа на предницата. И това в цената.А цените на частите си ги знаеш вече.И само нови части. Какво значи "втора употреба". Та ти си имаш втора употреба. За рециклираните не знам. Не съм ползвал.Нещо неясно?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар