Здравейте колеги,искам да попитам дали някой знае или да се е опитвал да повдигне Стило / Клиренса на колата.В други теми четох, че става въпрос за това колко е клиренса. Емзо беше споменал,че е 12 или 13 см. Аз го мерих на канал и моя беше с 1 см по-малко. Въпроса не е в този см, а в това дали може да се повдигне колата. Старите коли, които са на пълнители, а не на цели амортисьори (макферсън), могат да се повдигат. Въпроса е при тази кола какво може да се направи.Питането ми конкретно е за Стило Комби.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да се увеличи клиренс на Фиат Стило Комби?
Collapse
X
-
Може просто да са ти "уморени пружините".Амортесиорите не играят при височината на колата,освен ако не са някой спортни късоходови с каквито едва ли е твоята кола.Пружини от дизел както е споменал колегата,НО чисто нови.Отзад също или нови пружини или подложки,но аз предлагам метални направени при стругар и заварени за долната основа.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Амортисьорите "играят", как да не играят? Кола със стари изпуснали амортисьори е видимо по-ниска от кола с чисто нови и работещи. Нали амортисьорът все пак има склонност да се разпъне докрай. Като сменяш амортисьори и смениш първо само левите, пусни колата и я погледни, да видиш каква е крива.Някой да не си помисли, че като смени амортисьори - ще повдигне колата, обаче? Само със смяна на амортисьори може да я вдигне само до оригиналната височина, не повече. Доколкото разбирам идеята на темата е повече от това. За тази цел - други пружини, подложки и такива неща.
Коментар
-
Такааааааааа,нека да направя малко доуточнение:Колата е комби дизел 1,9 JTDклиренса е или 12 или 13 смСледват въпросите : освен пружини - НОВИ ! (няма какво по-нагоре да се предложи в моя случай), какво друго може да се направи?За какви подложки говорите ?Простете не познавам добре колата, нова е за мен. Но възнамерявам скоро да се заимам с такова. За сега само баща ми е със Стило.Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
ogi28b написа:Амортисьорите "играят", как да не играят? Кола със стари изпуснали амортисьори е видимо по-ниска от кола с чисто нови и работещи. Нали амортисьорът все пак има склонност да се разпъне докрай. Като сменяш амортисьори и смениш първо само левите, пусни колата и я погледни, да видиш каква е крива.Някой да не си помисли, че като смени амортисьори - ще повдигне колата, обаче? Само със смяна на амортисьори може да я вдигне само до оригиналната височина, не повече. Доколкото разбирам идеята на темата е повече от това. За тази цел - други пружини, подложки и такива неща.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
колегата пецата е прав амортисьораа не играе за височината.Подложки му е маиката.даже и чисто газов ам. няма сила да повдигне автомобил просто води до твърда/спортна возия/.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
Отпред няма да стане като на Мареата.Много умни глави го мислиха,включително и проф. стругар.Докато измислиш вариант,може да сложите тампони за Лада между пружините.(Карах така около 3 години.)Fiat linea 1.3 mjet, Bravo2 1,4 . EX -Lancia Y 1.2, Stilo 1.8 MW ,Brava 1.8,Dedra 1.8 16v,Delta2 1,6,Ritmo 1,5,Lada 1500.
Коментар
-
Металната подложка като гумената ли е като форма?@Brevetti - ти това ли имаш в предвид ? http://emk-33.com/shop/index.php?cPath=447Коя форма ползваш? Като гледам има доста разновидности? Реално с колко см повдигна колата?Fiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
Защо всички казват, че трябва да се повдигне и задницата. Там клиренса е добре!Ако сложа подложка само от пред какво ще се получи?Колата е комби и задницата и така или иначе е вдигната/вирната !@Brevetti - БлагодарностиFiat Punto '95 TD, Fiat Marea '00 JTD, Fiat Stilo '05 JTD, Fiat Brava '96 D, Fiat Doblo '08 MJTD, Fiat Doblo '08 metan, Fiat Multipla '05 metan
Коментар
-
ivel написа:Оги,какви са тия небивалици дето пишеш.амортисора не оказва никакво влияние ,ама абсолютно никакво за височината.амортисора не е пружина.
Коментар
-
янко написа:Това важи само за газови амортисьориАз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар