Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с задните спирачки на пунто мк2

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Проблем с задните спирачки на пунто мк2

    Здравейте колеги. Една дилема ме мъчи вече близо 1 година! Карам Фиат Пунто 2000г. 1.9ds което е със барабанни задни спирачки. Проблема е следния : Тези железа които се поставят между накладките(незнам как се казват затова ще добавя поясняваща снимка) от ляво се изхлузва от мястото си и започва да опира в барабана. Следователно ефекта е: гадно стържене, присвирване, разваля се барабана и най-важното като натисна спирачката първо засуква тази(задна лява) гума и е доста неприятно особено в зимни условия. Всяка помощ или съвет как да остраня проблема ще ми бъде много от полза! Благодаря ви много!
    Прикачени файлове

    #2
    Няма ли кой да помогне

    Коментар


      #3
      Това е саморегулиращия механизъм за обиране на луфта между накладките. Ако не можеш да оправиш твоя търсиш друг такъв ,но гледай да е същия модел че са поне няколко вида.
      Фиат Крома 1.9 16v+
      Фиат Браво 1.6 16v
      Фиат Мареа 1.6 16v

      Коментар


        #4
        Аз много, много не разбирам въпроса, затова и не взех отношение. Според мен нещо си объркал при сглобяването. Ако всичко е правилно, не би трябвало да "от ляво се изхлузва от мястото си и започва да опира в барабана. Следователно ефекта е: гадно стържене, присвирване, разваля се барабана и най-важното като натисна спирачката първо засуква тази(задна лява) гума и е доста неприятно особено в зимни условия."Ако само от ляво си пипал, разглоби и от дясно и сравни. Със сигурност има грешка.
        Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
        Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
        Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

        Коментар


          #5
          Проблема ти е че не слагаш правилно механизма. Свали накладките и внимателно като са свалени изпробвай различни възможности за поставяне на механизма. Ще видиш че точно едно единствено положение е правилното и всичко ляга идеално. Като са свалени накладките можеш да експериметираш свободно без да ти напъват пружините и ще го разбереш как стои. Този филм съм го минал понеже единият механизъм ми го бяха сложили на обратно и като си свалих накладките и ги сложих на масата взех да изпробвам различните варианти за поставяне на механизма и разбира се уцелих правилният.
          Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
          Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

          Коментар


            #6
            има законтряща пластина, най вероятно от нея е проблема - тая пластина е точно за регулирането на дължината на механизма.
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

            Коментар


              #7


              Благодаря на всички! Проблема беше в това, че някой се е правил на майстор и го беше поставил на обратно! Следователно от триенето се беше повредил и за това го подмених с нов и засега няма проблем.

              Коментар

              Working...
              X