здравейте,имам следният проблем.Карам пунто мк1 и имам проблем с спирачките предните горе долу работят но задните никакви ги няма накладките са добре обезваздошаваха системата в сервиз но пак не работят. та един авер ми каза че маркуча който излиза от двигателя и влиза в сервото можело да е запушен или сцепен и да не можело да направи налягане за серво апарата и затова да не работели спирачките.като натисна 2,3,4 пати педала на спирачките и става твърд все едно е при угасен двигател.някой можели дами даде някакъв съвет и идея за какво служи този маркуч и дали може от там да е проблема.Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
проблем с спирачките на пунто мк1
Collapse
X
-
Маркуча от сервоусилвателя отива в колектора ,където вакуума от работещия двигател прави вакуум в сервото- така дърпа мембраната и усилието за натискане е по-малко. Принципно на барабанните спирачки (като при тебе отзад) почти не им трябва сервоусилване, затова според мен проблема ти в липсващите задни спирачки не е самото серво (което може и да не работи заради описаното втвърдяване на педала) .Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
-
Колега,аз също карам МК1,а задните спирачки хващат само когато отзад има хора или товар! В смисъл има едно кантарче му казват когато има повече тежест от зад няма значение човек които седи от зад или някакъв багаж,тогава се задейства този кантар и започват да хващат задните колела. Инак сега както си я карам сам съм само на предните,защото от зад нямам тежест! Да не би от там да се бъркаш,че ги няма задните спирачки?!? Накарай някой да се вози отзад и провери тогава как е!
Коментар
-
Кантарчето си има реглаж и може да се направи да спират нормално и 4-те колела и без да седи някой отзад. Принципно е добре измислена система,но с течение на времето и различни накладки/барабани усилието на спиране на колелата отзад е различно и трябва да се регулира наново. Примерно аз съм сменял 2-3 вида накладки барабанни и всеки комплект от тях спира по различен начин- на един му трябва повече усилие откъм кантарчето, на друг по-малко. При други задни пружини също иска реглаж на кантарчето и още такива дреболии пак влияят върху спирането отзад.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар