Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна тампони на носач?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна тампони на носач?

Пък съм аз...Типо е колата, предния тампон на десния носач е заминал.. стабилно да го кажа, се лашка.Пък задния леко леко, ама и него ще сменявам. Дайте съвети нещо, тънкости... Че се чудя като ги извадя, после как да ги надявам новите, че гледам, че са желязо в желязо, а с чукане ще ме е шубе да ги надявам.Благодарско, предварително.
    Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Нищо не може да замени доверието и уважението, а алчността е пагубна.

С чук, или пресаЕто и темата.
    00' Bravo 105 JTD

Коментар

Колеги благодаря за инфото, даже и за снимковия материал.Ама като бия тампона отгоре, гледам ти си свалил носача, тоест и аз трябва да го сваля? Няма ли да стане някакси да сваля този и да нахлузя новия?Ако го сваля и го занеса на преса, колата може ли да я сваля от крика да седи на гума и на пружината отгоре с амортисьора? Е нали ще нося и носача с новия тампон?Като гледам снимките те влизат желязо в желязо, мазал ли си с нещо, смазка?
      Fiat Bravo 2 1,9 MultiJet 120 < Fiat Punto MK2 1,9 JTD 80 < Fiat Tipo 91, 1.4 карбуратор

Коментар

Сваляш носача и вадиш тампона, щом е разбит ще излезеи на ръка, новия се вкарва на преса като намажеш оста му с веро, едно че е хлъзгаво второ че сапича и не се мърда. Можеш да импровизираш с някоя скоба направена от пластина и шпилка. НЕ бухай с чука че ще го скъсаш
        Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
        (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
        Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Re: Смяна тампони на носач?

защо не си купиш един носач нов и да приключиш сега сменяш тампони не знам колко струват после шарнира ще се разбие и така и така ще трябва да се смени не знам как са на типото носачите ако шарнира е като на браво тоест не може да се сменя само тои по добре си вземи нов носач

Коментар

Точно това е най-доброто решение- 2 тампона са 40 кинта, носачи по 55-60 лв. Като сложиш и набиването и ще ти е стъпи същото. Аз преса имам, обаче ги набивам с чука. Стария тампон излиза само с флекса, втулката, която е набита на шийката няма да излезе ни със скоба, ни с друго, освен с флекса- прристъргва се внимателно докато стигнеш оста, новия тампон и да не го намажеш и да го намжеш е все тази- набива се достатъчно трудно и по двата начина. Освен това шанса да е набит накриво все си го има и да се скъса след 5 000 км. В твоя случай- нов носач, проверка на този от другата страна и ако е нужно и там смяна и после реглаж на предница.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

BnC4aDeL написа:
              Колеги благодаря за инфото, даже и за снимковия материал.Ама като бия тампона отгоре, гледам ти си свалил носача, тоест и аз трябва да го сваля? Няма ли да стане някакси да сваля този и да нахлузя новия?Ако го сваля и го занеса на преса, колата може ли да я сваля от крика да седи на гума и на пружината отгоре с амортисьора? Е нали ще нося и носача с новия тампон?Като гледам снимките те влизат желязо в желязо, мазал ли си с нещо, смазка?
              Това не съм аз на снимката . Няма значение. Показах ти как го правят хората с идеята да се откажеш Както колегите са писали, най-добре нов носач. Не си заслужава. Мен гаранционно ми пренабиваха нови тампони, и като гледах ’кво млатене и рязане бе Yellow_Flash_Colorz_PDT_37
              00' Bravo 105 JTD

Коментар

А каква е философията на този реглаж? Нали се вади единия и се слага другия?Попринцип задния носач е около 15 лева, предния около 10 лева.Цената на носач гледам от 62.5 до 100~?Ориентирайте ме от къде нещо тънко, пък отделно ако сменя единия, нужно ли е и другия носач да сменя?

Коментар

BnC4aDeL написа:
                  А каква е философията на този реглаж? Нали се вади единия и се слага другия?Попринцип задния носач е около 15 лева, предния около 10 лева.Цената на носач гледам от 62.5 до 100~?Ориентирайте ме от къде нещо тънко, пък отделно ако сменя единия, нужно ли е и другия носач да сменя?
                  сменя се само единия ако има нужда и другия ако е здрав не се сменя ако искаш носач които да издържи прилично вземи някакъв над 50 лв до към 80 на мен ми препоръчаха носач меиле

Коментар

На снимката която е постнал nikolce съм аз.Поне 5-6 пъти съм сменял тампоми.Стария се реже с ъглошлайфче и новия се набива с преса (аз нямах наблизо) или по моя начин с големия чук.Става идеално.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

BnC4aDeL написа:
                      може тампоните за типо да са една идея по-евтини, ама в крайна сметка я спестиш 10 лв, я не. Не е нужно и двата носача да сменяш, но ако направиш реглаж и след 1000 км изтропа другия е кофти. Марка носач не мога да ти препоръчам за съжаление. Реглажа на теория не е нужен, но на практика в 99.9% от случаите носачите не са с еднакви размери. Дори при смяна на задни тампони също ми е бягала предницата.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Задните тампони за по-около 12 лв.Предните по-около 10лв.Аз не бих си сменил носачите а рециклирал настоящите.2 тампона по 12лв. + 2 тампона по 10 лв. + рециклиране на 2 шарнира по 15 лв. + стенд на предница 20 лв.=94 лв. със собствен труд ако разбира се имате условия и познания.С рециклираните носачи ще изминете в пъти повече километри отколкото с прехвалени боклуци по 50-60 лв.За рециклирани шарнири мога да дам мнение само за човека който ги прави в Казанлък.
                        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Значи,като познания не е проблем, аз не мисля да копувам нови, съмняват ме тез нови гадове...Мисля да си купя нови тампони и да ги сменя, с един чук и да го намажа и да пробвам да го набивам.А къде, по точно какво да търся после за реглаж на предница? И какво да гледам дали колата ще бяга на ляво на дясно?

Коментар

Аз лично онзи ден си сложих стария десен носач на които след 40 000км се беше предал само предния тампон,а всичко друго е бетон.Тампон на SWAG,рязане,преса,1 1/2 ч. в канала мъчение,реглажа го пропуснах и чудо -тишина.Носача които свалих след героичните 13000 се беше предал същия тампон.Цена на ремонта :горе долу 10лв.
                            Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
                            EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
                            EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Да отбележа:Предните тампони са еднакви.Задните обаче са ляв и десен.Гледай хубаво какво взимаш и какво ти дават.Тампоните са и на 2 размера 20 и 22мм.
                              Fiat Tipo
                              Corsa b комби !

Коментар

Working...
                              X