Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Смяна на накладки на Тиат Типо 1,4и.е.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Смяна на накладки на Тиат Типо 1,4и.е.

Здравейте колеги, стана време да сменям предните накладки на Типото, набавих си вече такива и тези дни ще ги сложа.Въпросът ми не е толкова за слагането им, разглабял съм механизмите да ги погледна веднъж и знам как става, а отностно нещо в комплекта, което не разпознавам къде трябва да отиде.Заедно с накладките в кутията има и два пластмасови елемента, приличат по форма на много къси и дебели нитове(около 1,5см дълги може би), вътре са кухи откъм тънката част и имат метална сърцевина, между която и пластмасовите стени има междина.Та тези неща си нямам идея къде отиват, не си спомням да е имало нещо подобно, когато съм разглобявал.Някакви идеи?
    Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха

Това ти е за датчика за износване.Ако имаш кабел на предна лява гума може и да го свържеш ако не са за боклука
    Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
    EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
    EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Кабел има, но ми се върти нещо, че откакто имам колата май е отрязан.Утре ако ми стигне времето да се заема и с колата ще видя и ще пиша.Благодаря

Коментар

Накладките са сменени, както си и спомням доста бързо и лесно става.Студът малко допринесе за неприятната атмосфера,ама какво да се прави.Първото впечатление от новите накладки е, че, изключително учудващо за мен, колата има спирачки още преди да се улегнали по дисковете.Е имах само едно-две малко по-резки спирания, но се учудих, колко добре намалят при умерена работа и че като цяло колата си спира, като казвам добре сравнявам с други коли които съм пробвал след смяна и няма никой първоначално. Дано не се налага да спирам истински рязко преди да улегнат.Предполагам, като поулегнат ще е още по-добре, само трябва да ги пазя да не ги прегрявам май, според четеното из форума.Самите датчици не ги монтирах, защото нямах изведени кабели, няма и нищо рязано - заблудил съм се.

Коментар

Ако споделиш и каква марка накладки си взел и на каква цена ще е също добре
          EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
          Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Марката е Тръстинг. Точната цена не я знам, защото ми ги поръчаха,може би около 30лв без намаление, НАЙ-МНОГО.Четох много преди да избера накладки, но установих, че ако не дам поне двойни или тройни пари няма как да купя нещо по-добро от тези.На всичкото отгоре от по-качествените уж марки се твърди от колеги, че има много ментета(което си е логично, на какво ли няма ментета).Колегите ги определят, като меки накладки и като ги гледам са наистина доста меки - драскат се лесно. Това е супер ако караш нормално - спират по-добре от твърдите, но ако караш по-мъжката или просто съ от капацитетите, който обичат да пускат наклони без да ползват скорости по-лесно прегрявали.Това пак е от четени насам-натам мнение.Досега не ми е известно да съм прегрявал спирачки,поне не съм разбрал...Не зная колко са улегнали накладките, минал съм малко километри, но вече спират колкото или по-добре от предишните и имат още да улягат.Предишните бяха Permafuse - като марка съм чел и хвалби и критики за тях.Аз мога да кажа, че при мен старите накладки бяха започнали да се напукват и ронят от старост преди да се износят.Изводът ми е, че явно или са много твърди или прегрявани, но интересното е,че почти нямам износване на дисковете. Не знам дали има и по 1мм от всяка страна, а пустите накладки не свършват.Накрая едната явно се е уронила и им дойде времето.

Коментар

Working...
            X