То е ясно, че си взел по-евтините, защото са ти казали, че и те стават.Само дето изобщо не разбирам защо не си обърнал внимание, когато си ги сменял? Разликата между плътен и вентилиран диск е потресаваща и без да ги мериш с шублер. Не искам да бъда лош, но сам си си виновен.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяна на предните дискове, педала на спирачката омекна
Collapse
X
-
ogi28b написа:Продавачите нямат никаква вина. Хващам се на бас, че ако си напишеш ВИН на колата и проверим, ще излезе резултат тънък диск, а не вентилиран.
Коментар
-
.
Че в магазина са се оакали качествено спор няма,но колегата го е размазал още повече и си е сам виновен.Ето разликата между супорта за диск на 20мм. и на 12мм.Направо се чудя как може да я е пропуснал.Няма ли да е по удачно да си вземе супорт за тънък диск и да го монтира,а самия апарат би трябвало да компенсира разликатаLacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
EX.Fiar Ritmo 105TC
Коментар
-
Открих си кутията от дисковете с дебелина 12мм. На картинката са вентилирани, обаче има едно малко етикетче, на което с миниатурни буквички пише - 11.9мм. Отидох в същия магазин и попитах - дискове за мареа имате ли? Продавача (вече друг) ме попита - година и кубатура - аз казах 97, 1.6, комби, той пак ми предложи същите :XАЗ му казах - абе сигурен ли си? Той - да. И аз не се сдържах и му казах - за втори път се опитвате да ми продадете грешни дискове. Може ли да ви дам малкия талон от колата и да проверите в системата. Той провери и след малко ми носи кутия като старата - жълто и синьо - метели, със същата картинка и надписче от страни - 20ммАми, прав си - по ВИН-а, това излиза за твоята кола - ми каза продавача. АЗ му обясних случката, той каза момчето се е подвело по картинката от кутията, и затова ме е подвел... не исках да се разправям допълнително. Извиниха ми се и новите дискове ми ги дадоха с 22% отстъпка. Днес ги смених, обезвъздуших и всичко вече е ОК.Колкото и да ви се струва странно, спирачните апарати с ново феродо, захващаха нормално и дисковете с дебелина 11.9 мм. Доказателство за това е преминатия успешно технически преглед с показатели без изменения от нормите. Пак ще кажа, че единствената разлика беше, че педала пропадаш повече след поставянето на 11.9мм. Предвид възможността от подобни грешки, винаги давам ВИН.а, за да няма проблеми. В конкретния случай, също го предоставих. Действията на служителя няма да ги коментира - прав ли е бил, подведен от картинката ли е бил, виновен ли е бил, разсеян ли е бил... Някои ме упрекнаха, че аз съм си виновен - и с това ще се съглася. Важното е, че оправих нещата и всичко вече е наред !Благодаря на отзовалите се
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар