Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След смяна на предните дискове, педала на спирачката омекна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

То е ясно, че си взел по-евтините, защото са ти казали, че и те стават.Само дето изобщо не разбирам защо не си обърнал внимание, когато си ги сменял? Разликата между плътен и вентилиран диск е потресаваща и без да ги мериш с шублер. Не искам да бъда лош, но сам си си виновен.
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

ogi28b написа:
      Продавачите нямат никаква вина. Хващам се на бас, че ако си напишеш ВИН на колата и проверим, ще излезе резултат тънък диск, а не вентилиран.
      При писането на това мнение, не съм обърнал внимание, че се говори за Мареа комби. Съжалявам за това. Значи всичко е ясно - дали са ти дискове за 1.6 седан, а ти караш 1.6, ама комби. И всичко си идва на мястото. В такъв случай, вината е 100 % на продавача в магазина, ако пазиш документите за покупката, бих те посъветвал да си потърсиш правата, като сезираш комисията за защита на потребителите и опишеш максимално апокалиптично грешката на магазина, и настояваш да ти подменят дисковете за тяхна сметка, като компенсация за причинените неудобства. С тази своя грешка, при положение, че си представил ВИН-номера на колата и те са сгрешили, са застрашили пряко живота ти и да не дава Господ - на кой знае колко хора още... Ама гадното е, че ще трябва и документ от оторизиран сервиз за смяната, а тук вече не се връзва - няма как сервиза да ти даде документ за смяна и да ти монтира очевадно неправилни части. Все пак - задължително сезирай комисията.

Коментар

.

Че в магазина са се оакали качествено спор няма,но колегата го е размазал още повече и си е сам виновен.Ето разликата между супорта за диск на 20мм. и на 12мм.Направо се чудя как може да я е пропуснал.Няма ли да е по удачно да си вземе супорт за тънък диск и да го монтира,а самия апарат би трябвало да компенсира разликата
        Прикачени файлове
        Lacia Lybra 2.4jtd 140++ executive
        EX.Fiat Tipo SX 1.6 IE
        EX.Fiar Ritmo 105TC

Коментар

Открих си кутията от дисковете с дебелина 12мм. На картинката са вентилирани, обаче има едно малко етикетче, на което с миниатурни буквички пише - 11.9мм. Отидох в същия магазин и попитах - дискове за мареа имате ли? Продавача (вече друг) ме попита - година и кубатура - аз казах 97, 1.6, комби, той пак ми предложи същите :XАЗ му казах - абе сигурен ли си? Той - да. И аз не се сдържах и му казах - за втори път се опитвате да ми продадете грешни дискове. Може ли да ви дам малкия талон от колата и да проверите в системата. Той провери и след малко ми носи кутия като старата - жълто и синьо - метели, със същата картинка и надписче от страни - 20ммАми, прав си - по ВИН-а, това излиза за твоята кола - ми каза продавача. АЗ му обясних случката, той каза момчето се е подвело по картинката от кутията, и затова ме е подвел... не исках да се разправям допълнително. Извиниха ми се и новите дискове ми ги дадоха с 22% отстъпка. Днес ги смених, обезвъздуших и всичко вече е ОК.Колкото и да ви се струва странно, спирачните апарати с ново феродо, захващаха нормално и дисковете с дебелина 11.9 мм. Доказателство за това е преминатия успешно технически преглед с показатели без изменения от нормите. Пак ще кажа, че единствената разлика беше, че педала пропадаш повече след поставянето на 11.9мм. Предвид възможността от подобни грешки, винаги давам ВИН.а, за да няма проблеми. В конкретния случай, също го предоставих. Действията на служителя няма да ги коментира - прав ли е бил, подведен от картинката ли е бил, виновен ли е бил, разсеян ли е бил... Някои ме упрекнаха, че аз съм си виновен - и с това ще се съглася. Важното е, че оправих нещата и всичко вече е наред !Благодаря на отзовалите се

Коментар

Поздравления за успешно завършения ремонт!Що се отнася до грешките, всеки греши. Важното е да има човечност.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Working...
            X