Колега извинявай че ти пиша в темата но, и при мен след смяна на предни накладки пропадна педала на спирачките,опитахме да обезвъздушим но не става пак си пропада и държат само задните колела. Някой да каже АБС трябва ли да се обезвъздуши.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяна на предните дискове, педала на спирачката омекна
Collapse
X
-
BiZoNa написа:Колега извинявай че ти пиша в темата но, и при мен след смяна на предни накладки пропадна педала на спирачките,опитахме да обезвъздушим но не става пак си пропада и държат само задните колела. Някой да каже АБС трябва ли да се обезвъздуши.FIAT TEMPRA 1.6 75HP
Коментар
-
Умишлено пиша, след като смених накладките, обезвъздуших системата и минах скромните 1000км за 10 дни.Педала се вдигна с много малко. Накладките легнаха на дисковете и при рязко спиране държат. Ако обаче се спускам дълго (1-1.5 км) и леко натискам спирачката (да поддържам ограничението от 50км за града) педала си пропада, пропада и ако натисна до долу - предните пак не държат, за задните е малко съмнително. Ако веднага пусна спирачката и пак я натисна си хващат четирите от първия път. На техническия преглед нямаше никакви отклонения и при четирите колела. Или дебелината на предните дискове ебава нещата, или проблемът е другаде. Като имам възможност ще замеря с шублер, дебелината на дисковете (когато смених накладките, установих, че няма почти никакво износване и на двата диска, но пък откакто съм ги сменил съм минал не повече от 10-13 хиляди)
Коментар
-
A дано след още 1000 км узрееш за идята, че спирачната ти помпа е за смяна. Гумичките са се избасали и при лек натиск не се разпъват, а течността минава покрай тях. Много характерен симтом.Дано до тогава не те предаде помпата и в неподходящ момент да изгубиш съвсем спирачки...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:A дано след още 1000 км узрееш за идята, че спирачната ти помпа е за смяна. Гумичките са се избасали и при лек натиск не се разпъват, а течността минава покрай тях. Много характерен симтом.Дано до тогава не те предаде помпата и в неподходящ момент да изгубиш съвсем спирачки...Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
FGRC написа:muns61 написа:A дано след още 1000 км узрееш за идята, че спирачната ти помпа е за смяна. Гумичките са се избасали и при лек натиск не се разпъват, а течността минава покрай тях. Много характерен симтом.Дано до тогава не те предаде помпата и в неподходящ момент да изгубиш съвсем спирачки...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
е точно за този клапан питах и аз-просто няма такъв.иначе на повечето съвременни коли помпите много рядко се скапват,а вповечето случаи когато се скапат ефект е както при колегата и по-рядко пускат отзад течноста.това лесно се проверява-като се помпи педала ако излизат мехури в казанчето за течноста,то работата е ясна.
Коментар
-
muns61 написа:FGRC написа:muns61 написа:A дано след още 1000 км узрееш за идята, че спирачната ти помпа е за смяна. Гумичките са се избасали и при лек натиск не се разпъват, а течността минава покрай тях. Много характерен симтом.Дано до тогава не те предаде помпата и в неподходящ момент да изгубиш съвсем спирачки...Fiat Stilo 1,9 jtd 115.Audi A4 AFN 110.Astra GTC 19 DTH 150 HP
Коментар
-
Ma®tin написа:Май ще трябва да мисля за смяна на помпата... Но преди да се впусна в това приключение, искам да попитам, дали има опция - ремонт, рециклиране на спирачната помпа, или само нова ?
Коментар
-
Ma®tin написа:Май ще трябва да мисля за смяна на помпата... Но преди да се впусна в това приключение, искам да попитам, дали има опция - ремонт, рециклиране на спирачната помпа, или само нова ?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар