Здравейте. След смяната на предните дискове на мареата, педала на спирачките омекна чувствително. Помислих, е след като феродото си легне в дисковете ще се оправи, но уви за - 10 000км не стана Проблема го неглижирах, защото дни след като смених дисковете минах на преглед и ми казаха, че за пръв път виждат фиат на който и 4-те колела да спират напълно еднакво. Днес обаче, спускайки е по един наклон (близо 3 км), леко натисках спирачката, за да се придържам към 50-те км (ограничението в населеното място). Внезапно се наложи да спря, защото пред мен изскочи едно куче. Педала пропадна до долу и ми зацепиха само задните колела. Пуснах педала, натиснах рязко до долу и предните зацепиха. Нивото на спирачната течност е в нормите. Новите дискове са плътно желязо - не са вентилирани, не са и оребрени, но пък са с 2мм по-тънки от оригиналните. Дали проблемът е в това, и как може да бъде решен?Колата е фиат мареа 1997 без АBS
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
След смяна на предните дискове, педала на спирачката омекна
Collapse
X
-
Re: Сед смяна на предните дискове, педала на спирачката омек
Ma®tin написа:Здравейте. След смяната на предните дискове на мареата, педала на спирачките омекна чувствително. Помислих, е след като феродото си легне в дисковете ще се оправи, но уви за - 10 000км не стана Проблема го неглижирах, защото дни след като смених дисковете минах на преглед и ми казаха, че за пръв път виждат фиат на който и 4-те колела да спират напълно еднакво. Днес обаче, спускайки е по един наклон (близо 3 км), леко натисках спирачката, за да се придържам към 50-те км (ограничението в населеното място). Внезапно се наложи да спря, защото пред мен изскочи едно куче. Педала пропадна до долу и ми зацепиха само задните колела. Пуснах педала, натиснах рязко до долу и предните зацепиха. Нивото на спирачната течност е в нормите. Новите дискове са плътно желязо - не са вентилирани, не са и оребрени, но пък са с 2мм по-тънки от оригиналните. Дали проблемът е в това, и как може да бъде решен?Колата е фиат мареа 1997 без АBS>>>>>>> Move Bitch Get out of the way!!! Punto is the way !!! <<<<<<Boooooooo>>>>MOVE OVER ->
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар