Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

проблем след проблем

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

проблем след проблем

Тази сутрин станах в 4 сутринта да ходя на работа и нямаше с какво да отида и си викам леко с пунтото, понеже не съм сменил тампоните отзад все още за да видя сеенето от тях ли е.Качих в колата и се опитах да изключa от скорост но както си я бях оставил на 1-ва предавка не искаше да отпецне на свободна.Дори на никъде, беше замръзнал и го дръпнах малко по силно и отпецна но не искат да влизат скорости - останало си е на 1-ва предавка.Скоростния лост е подвижен само напред - назад а настрани не иска да мръдне.Какво може да се е счупило и къде? И от какво може да замръзва?Направо ми писна - страшен карък съм тук тоя месец!Моля помагайте, особено по-запознатите.Благодаря за отделеното вниманиеВсички ние благодарим за усилията ти по този пост.Освен кирилицата ти казах, че няма нищо нормално в пост с над 100 думи да няма нито един препинателен знак.Аз също направих усилие да перифразирам какво си искал да кажеш но не си мисли, че някой е длъжен да го прави след теб. Това, както и фактът, че си изтрил модераторски коментар считай за последно, неофициално предупреждение!Модераторски екип на fiat-bg.org

Моето Пунто така замръзваше лоста и го палих с натиснат съединител,като го държах натиснат около минута и после се оправяше.Дано не си скъсал жилото,че по спомен май е 160лв.
    ex. punto elx 1.2i
    Lancia Libra 1.6

Коментар

И аз малко трудно разбрах обяснението,но така както разбирам баш е скъсано жилото на скоростите.Те са две едното е за движение на лоста напред-назад,другото е за настрани.Както каза колегата по-горе са доста скъпички.
      Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

а къде е възможно да е скъсано въпросното жило и трудно ли е за смяна мога ли да го намеря втора ръка и има ли някъква вероятност да е друго а не жилото

Коментар

pavlin911 написа:
          а къде е възможно да е скъсано въпросното жило и трудно ли е за смяна мога ли да го намеря втора ръка и има ли някъква вероятност да е друго а не жилото
          Както казва колегата, пални я на съединител и задръж известно време, може пък да се оправи.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

ще го опитам но както казах той отплесна но вече се движи само на пред и на зад без да включва предавка на страни не иска да мръдне смисъл като натисна на страни е някъкво еластично без да има някъкви признаци да влезе предавка се връща в средата и е под напрежение

Коментар

ах тези пикливи жила.аз този проблем го разреших като си направих лостова система за превключване.остана само жилото за задна.самата работа отнема половин ден и малко ходене не стругар.жилито ново е около 140лв мисля.чувам че някои ги рециклирали

Коментар

Щом лоста се движи свободно настрани значи проблема е в това жило.Вече,който има опит с по-евтини варианти като рециклиране и нещо подобно да каже.
                Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

Дам, скъсал си жило защото си напънал докато е било замръзнало. Жилата имат едни маншончета отпред и сигурно са съдрани, за това влиза вода и вечер жилата замръзват, като свалиш акумулара и неговата кутия имаш достъп до жилата. На мен миналата година ми замръзваха така и лоста оставаше между първа и втора, тази есен обаче ги омазах хубаво с грес и за сега нямам проблеми. Съветвам те да го направиш след като си смениш скъсаното и така всяка есен после, освен ако не ги смениш и двете.

Коментар

pavlin911 написа:
                    ще го опитам но както казах той отплесна но вече се движи само на пред и на зад без да включва предавка на страни не иска да мръдне смисъл като натисна на страни е някъкво еластично без да има някъкви признаци да влезе предавка се връща в средата и е под напрежение
                    няма какво да го мислиш скъсал си жилото за вклчюване (това за напред назад)другото маи се водеше избиращо купи си ново или втора ръка аз рециклирах моето и изкара 6 месеца след което пак се скъса взех си ново 160 лв е ако си с Пунто МК2 пиши ми на ЛС имам и двете жила както пишат колегите по горе те замръзват или раждясват и се късат
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

не с МК1 пунто съм 1.6 спортинг някой може ли да ми каже дали мога да си го сменя аз или трябва да я закарам в сервиз и как става процедурата ако може да се смени

Коментар

може да пишеш ,ще ти обясня как се прави с лостова система .това е най-доброто.няма замръзване и разни такива глупости

Коментар

ivel написа:
                          може да пишеш ,ще ти обясня как се прави с лостова система .това е най-доброто.няма замръзване и разни такива глупости
                          Ами обясни де и на мен ще ми е интересно.
                          FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

то може би ще трябва снимки

Коментар

Е не вярвам да се захвана с тази работа точно зимата де. Но наистина като се позатопли може да качиш някоя снимка с малко обяснения.
                              FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST

Коментар

Working...
                              X