Здравейте колеги!От известно време наблюдавам следния проблем при семейната Мултипла. Спирачките задържат когато си поискат. Задържат в смисъл, че педала става твърд и колата направо спира. интересното е, че задържат само предните колелета. Единственото решение в тзи случай е да спра, да натисна педала силно и тогава спирачките се отпускат. Няма наблюдения кога се получава това явление, в смисъл получава се и при градско и при извънградско карана. Веднъж беше станало докато колата стои на паркинга пред нас. Имам съмнения в спирачната помпа, но понеже колатае с АБС, а не съм много запознат с него и принципа му на работа, незнам дали може да е от него. Имах съмнения в апаратите и маркучите, първите ги отворих и ги прегледах основно, изчистих ги и ги сглобих. Работят безупречно. Маркучите ги смених с нови, но проблема не изчезна. Дайте някакви идеи къде да търся проблема, че последно днес щах да запаля накладките както си карах.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със спирачките на Фиат Мултипла.
Collapse
X
-
И аз съм се насочил към спирачната помпа, НО... за Волво има комплекти за ремонт на спирачна помпа и спирачни цилиндри. А за Фиат, аз поне до сега не съм намерил никаде никой да ми предложи такъв ремонтен комплект. Ако имате някаква идея от къде да си закупя необходимите гумички...Когато господ не можал да направи правия силен, направил силния прав !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар