Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Разсъждения за кормилни накрайници

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Разсъждения за кормилни накрайници

За 12 000 км мии се разбиха външни кормилни накрайници TRW и искам тук да поръсъждаваме от какво ли е. Преди година си взех Либра, която естествено без номера не ми я дадоха да я покарам. Взех я само на слух на двигателя (перфектен). Веднага усетих едно тропане като на шарнири. Смених външните - ТРВ. Но тропането си остана. Оказа се прословутия проблем на Либра със тампоните на щангата. Е смених ги със една биалетка, която беше пътник. И колата заспа. Имаше едно потропване през релси като минавам и се оказа, че и носачите са замнали. Но поради голямата инвестиция реших да събера пари и да сменя и двата. И така до юни месец тази година каах с разбити носачи. А какво им беше като ги свалих? Шарнири без маншони и без грес. Превъртащи задни тампони. Смених ги и отихна но за месец. И сега изненада - накрайниците са си тръгнали. Може ли заради разбитите носачи да съм претоварил накрайниците? Както и да го мисля TRW нямма как да свърши за 12 000.
    Lancia Lybra 1.9 JTD LX - италиянския мерцедес

намираш си от морга - заводски накрайници и носачи, пращаш ги в казанлък, или в ст.загора при ферариста за рециклиране и забравяш за това място на колата
    Брава 1.6

Коментар

Носачите нямат и 4000 км. За сега са перфектни. Турски са - Текнорот. Накраиниците мисдля да ги сменя комплект - външни ТРВ и вътрешни Meyle (от немски сайт).

Коментар

както си прецениш - по-горе съм ти написал най-добрия вариант
        Брава 1.6

Коментар

Принципно,до колкото знам Либра много често разбива кормилни накраиници.Аз до сега само тях съм сменял,сложих и технорот и 20000км няма мърдане.Носачите са ми заводски още.
          ex. punto elx 1.2i
          Lancia Libra 1.6

Коментар

20 000 е добре. Ще видя със смяня и на 4-те. Всичко друго по предницата е ново, Вярно е, че карам и при екстремни условия. Предимно в Ихтиман. А тук улиците последно са асвалтирани 70-те години.

Коментар

Deqn написа:
              Носачите нямат и 4000 км. За сега са перфектни. Турски са - Текнорот. Накраиниците мисдля да ги сменя комплект - външни ТРВ и вътрешни Meyle (от немски сайт).
              На либра тия носачи карали доста.Аз като я купих моята , накрайника единия беше аут - сложих Сидем - за 14000км не е мръднал, вчера го сваляхме, че вътрешния си замина.Другия и той се разтропа и вчера сложих ОКАП, да го видим колко ще изкара.Тампоните на стаб. щанга ми скърцат като е топло ама не ми тропа
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Няма да се плашете аз с моята ходя за риба,поне така я тествам редовно и предницата още не ми е мръднала.А до колкото знам от моят майстор който ми намери колата,тампоните на стабилизиращата щанга ги е сменял преди 50000км и не са мръднали когато е по студено скърцат,но много минимално.
                ex. punto elx 1.2i
                Lancia Libra 1.6

Коментар

Working...
                X