Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ABS не ми работи

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ABS не ми работи

искам да попитам трябва ли при даване на контакт лампичката за ABS да ми светва както другите лампи на таблото?Днеска обърнах внимание,че не ми свети,как мога да проверя дали ми работи?Благодаря

Набий спирачки в песъчлив терен.
    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Re: ABS не ми работи

emo_pz написа:
      искам да попитам трябва ли при даване на контакт лампичката за ABS да ми светва както другите лампи на таблото?Днеска обърнах внимание,че не ми свети,как мога да проверя дали ми работи?Благодаря
      Най-лесно е като намериш равен пресечен терен (кърски път) вдигаш към 30км/час и рязко натискаш педала на спирачката. Ако започне да вибрира педала на спирачката значи действа. Винаги трябва да светва лампата на абс(ако има такъв в колата) за няколко секунди и ако няма проблем да загасне. Ако имаш кабел или познат с такъв може да тестваш с някоя програма (фес,виза и др.). А сигурен ли си, че преди е светела лампата, да не би предния собственик да я е отстранил или лекувал същата поради някакъв проблем с контролера?

Коментар

не колата е имам от април месец тази година,никога до сега не ми се светвала тази лампичка,просто сега се сетих да питам,иначе как докосна леко педала на спирачката колата веднага почва да спира,смисъл педала е много чувствителен,или не е това ABS

Коментар

До сега съм имал бая коли предимно от vw-групата и с абс и без. Но направо ме удиви пунтото мк2 без абс, много добри спирачки с накладки брембо съм отпред, но и преди да ги сменя спирачките си ковяха без усилие. Ти от къде си сигурен, че имаш абс фабрично. Снимай серво помапата и там ще се види дали имаш абс. Поздрави.

Коментар

е нали викаш,че си се учудил,че пунто 2 няма ABS ,а пък викаш,сигурен ли си,че имаш фабричен ABS

Коментар

Я снимай коша и двигтеля да ти врачуваме по снимка , че се сещам за една тема в един друг форум дето един младеж с едно купе търси АБС две седмици и накрая не го намери щото просто нямаше. С АБС колата спира но и имаш чуството че ще ти счупи краката от ритане по педала
              Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
              (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
              Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

ето ви коша имам ли ABS или нямам,просто за информация:благодаря
                Прикачени файлове

Коментар

Аз ABS не виждам Yellow_Flash_Colorz_PDT_07

Коментар

ок Мерси за отговора

Коментар

и аз не виждам, ама може да е зад акумулатора.Абе погледни бе емо, имаш спирачна помпа, ако от нея ако тръгват тръбички и влизат в един голям дебел метален тутмак и от там вече тръгват още 4 тръбички - имаш ABS. Ако от помпата тръгват направо 4 тръбички и отиват надолу към колелата - нямаш ABS.
                      "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                      Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                      Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

къде се намира тази спирачна помпа да погледна дали тръгват към тутмака ,единствения тутмак е сервото:П

Коментар

Посоченото е казанчето за спирачна течност, захранваща цялата спирачна система. Под казанчето се намира един метален цилиндър - ТОВА Е СПИРАЧНАТА ПОМПА (ИЛИ ГЛАВЕН СПИРАЧЕН ЦИЛИНДЪР). От спирачния цилиндър излизат тръбички и .... оттам - както ти е обяснил колегата в по-горния пост.
                          Прикачени файлове
                          тише едешь - хрен приедешь!
                          2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
                          http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

emo_pz написа:
                            къде се намира тази спирачна помпа да погледна дали тръгват към тутмака ,единствения тутмак е сервото:П
                            Бате, ебаваш ли се?! Твоите постове няма как да ги приема вече на сериозно в тази тема. Добре ни метна да си губим времето да ти обясняваме имаш или нямаш ABS :D
                            "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
                            Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
                            Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

не не се ебавам,просто не знаех е случая на какво викаш тукмак,но вече разбрах благодаря

Коментар

Working...
                              X