Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с АБС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За сега няма развитие. С моите кабели не мога да се свържа. Ако Емо (Emzo) намери неговия ще пробвам и ако пак не мога да се свържа ще я карам в сервиз да я вържат с examiner, за да знам как да процедирам по-нататък.
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

Коментар

Абс ти е lukas EBC 430 поне така излиза във фес ,този е с японска електроника и в пластмасова кутия не като този от линка дето ти пратих. Аз съм със абсолютно същия и имах същите ядове вярвай ми. борил съм се половин година сега си го вързвам от раз.Пращам ти я , не се инсталира тръгва като регистрирана и е с пълни функции само с нея стана , иначе имам още пет версии с регистрации и ала бала но с тях не ще. Пък и нищо не губиш най- много да спестиш малко пари. :D П.П Ползвам ваг кома без вързвания на разни пинове вътре, само с трипиновия преход и + от акумулатора.(трипиновия който имам е само с + на крокодилче минуса си е от 16 пиновата букса) И не знам дали го знаеш ама с ваг кома трябва да си настроиш ком порта, в страницата на фес има как.http://dox.bg/files/dw?a=f99f15eea3

Коментар

kiriluz1 написа:
        Абс ти е lukas EBC 430 поне така излиза във фес ,този е с японска електроника и в пластмасова кутия не като този от линка дето ти пратих. Аз съм със абсолютно същия и имах същите ядове вярвай ми. борил съм се половин година сега си го вързвам от раз.Пращам ти я , не се инсталира тръгва като регистрирана и е с пълни функции само с нея стана , иначе имам още пет версии с регистрации и ала бала но с тях не ще. Пък и нищо не губиш най- много да спестиш малко пари. :D П.П Ползвам ваг кома без вързвания на разни пинове вътре, само с трипиновия преход и + от акумулатора.(трипиновия който имам е само с + на крокодилче минуса си е от 16 пиновата букса) И не знам дали го знаеш ама с ваг кома трябва да си настроиш ком порта, в страницата на фес има как.http://dox.bg/files/dw?a=f99f15eea3
        Благодаря колега.Довечера ще пробвам. Ком порта ми е настроен, поне така си мисля, защото с двигателя се свързва, със Стилото също.
        Chevrolet Aveo

Коментар

Колега успя ли да се вържеш със АБС-а?

Здравейте, и моя АБС е ЛУЦАС ЕБС 430 (фиат мареа 1,6 16V) и въпреки че ФЕС-а би трябвало да го чете - не успявам да се вържа, дори и със версията на колегата kiriluz1.Само да питам колегата kiriluz1 - диагностичния куплунг на АБС-а със 2 или със 3 крачета е?Моя е със 3 и предполагам това му е проблема - най-вероятно иска и К и Л линии,2 КОМ порта и ВИСА/Унисцан и тн...........Поздрави,
          Поздрави,
          Боби

Коментар

Re: Колега успя ли да се вържеш със АБС-а?

anazarb написа:
            Здравейте, и моя АБС е ЛУЦАС ЕБС 430 (фиат мареа 1,6 16V) и въпреки че ФЕС-а би трябвало да го чете - не успявам да се вържа, дори и със версията на колегата kiriluz1.Само да питам колегата kiriluz1 - диагностичния куплунг на АБС-а със 2 или със 3 крачета е?Моя е със 3 и предполагам това му е проблема - най-вероятно иска и К и Л линии,2 КОМ порта и ВИСА/Унисцан и тн...........Поздрави,
            Днес и аз не успях с версията на колегата kiriluz1, но не съм се отказал от пробите. АБС-а ми е с три крачета.Утре пробите продължават.
            Chevrolet Aveo

Коментар

Сега се сещам има два лаптопа с един и същи уиндовс и софт, със стария прекъсваше след няколко секунди , но се вързваше. И паки си виж настройките на ком порта при мен абс е много капризен там.

Коментар

kiriluz1 написа:
                Сега се сещам има два лаптопа с един и същи уиндовс и софт, със стария прекъсваше след няколко секунди , но се вързваше. И паки си виж настройките на ком порта при мен абс е много капризен там.
                Проверих ги. Не става колега.През седмицата ако Emzo има време ще пробваме с неговия кабел и лаптоп, ако ли не прежалвам 20-30лв. и на екзаминер.
                Chevrolet Aveo

Коментар

Много ми се искаше да помогна,но явно при теб е различен проблема.

Коментар

kiriluz1 написа:
                    Много ми се искаше да помогна,но явно при теб е различен проблема.
                    Благодаря, за което.Днес и с кабела на Emzo не стана в комбинация с няколко версии на ФЕС. Здраве да е.Утре я карам на екзаминер.
                    Chevrolet Aveo

Коментар

като отвориш капака с предпазителите над основните ще видиш 2 реда предпазители.на левия ред от ляво средния е за абс най-вероятно е изгорял и затова и не можеш да се свържеш с абс-а.успех

Коментар

ivel написа:
                        като отвориш капака с предпазителите над основните ще видиш 2 реда предпазители.на левия ред от ляво средния е за абс най-вероятно е изгорял и затова и не можеш да се свържеш с абс-а.успех
                        Говориш за тези в купето, отляво на волана? Проверил съм ги и няма изгорели. Днес след работа ще пробвам с AlfaOBD да се свържа.
                        Chevrolet Aveo

Коментар

Някъде из google бях срещал пинаут на разни екута дали да не потърсиш и да видиш дали ти е захранен абс.

Коментар

kiriluz1 написа:
                            Някъде из google бях срещал пинаут на разни екута дали да не потърсиш и да видиш дали ти е захранен абс.
                            Захранен е. Това проверях преди малко. Между другото днес я вързах с диагностична програма Delphi и пак отговора е No ECU response.Утре след работа ще я карам на Examiner и ще видим.Ако съм сигурен, че проблема е като при Tornado я почвам веднага.
                            Chevrolet Aveo

Коментар

Днес след близка среща с Examiner се оказа, че има записана грешка Pump motor.На база на прикачения файл и тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...tart=0утре смело се захващам с ремонта.
                              Прикачени файлове
                              Chevrolet Aveo

Коментар

Колега Екзаминер-а с два КОМ порта ли работи?

Ако си бил там или знаеш - дали чете по К и Л линия екзаминера - към стара машина със два КОМ порта ли те закачиха - поне да знаеме със сигурност че няма четене със ФЕС и лаптопи....
                                Поздрави,
                                Боби

Коментар

Working...
                                X