Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Теч от серво усилвателя на спирачките Brava 1.6 16V

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Теч от серво усилвателя на спирачките Brava 1.6 16V

При вдигната предница (стръмна уличка или естакада) се появява теч в краката на шофьорското място, на пръв поглед масло. Нивото на спирачната течност си е все същото, взе да издава и звук при натискане на педала на спирчката, виждам че в основата на педала е омаслено и от там изтича спирачната течност (най-вероятно). Уплътнения някакви ли да сменям, ремонтен комплект ли за сервото... или какво?
    Brava 1.6 16V ELX

Сервото има едно платно вътре и се сменя, поне при соц-колите е така. Ама се съмнявам да го продават, може би цяло серво или от някоя морга. Ама си мисля че проблема ти е от самата спирачна помпа, да ти изтърва масло и да влиза в сервото. Ако ти е скъсано платното на сервото единствено педала може да ти стане твърд. А иначе забелязал ли си да ти потъва педала докато чакаш на светофар?
    Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
    ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Tihomir78 написа:
      Сервото има едно платно вътре и се сменя, поне при соц-колите е така. Ама се съмнявам да го продават, може би цяло серво или от някоя морга. Ама си мисля че проблема ти е от самата спирачна помпа, да ти изтърва масло и да влиза в сервото. Ако ти е скъсано платното на сервото единствено педала може да ти стане твърд. А иначе забелязал ли си да ти потъва педала докато чакаш на светофар?
      Жена ми я кара, но въпреки всички мъчения - не си признава да е потъвал педала до сега, но ако се случи то ще е при нея и ме притеснява доста това.
      Brava 1.6 16V ELX

Коментар

Да не би да е антифриз от радиаторчето за парното?
        Фиат Крома 1.9 16v+
        Фиат Браво 1.6 16v
        Фиат Мареа 1.6 16v

Коментар

и според мен е радиаторчето на парното, ако беше спирачна течност - първо щеше да ти изчезва от казанчето и да има кофти спирачки, а другото е че има характерна миризма, топни леко пръст в казанчето с течноста и виж как мирише, после натъркай друг пръст там където е тече в купето, и ако миризмата е различна в което съм 100% сигурен, имаш теч от охладителната система

Коментар

Радиаторче или кранче на парното!Спирачна течност не е с сигурност.Няма как да влезе в куоето.
            Fiat Tipo
            Corsa b комби !

Коментар

Ясно се вижда че в основата на педала за спирачките тече, разбира се само когато колата е навирена на горе, то за месец ми се случи два пъти това, течноста е маслоподобна много прилича на спирачна течност. Казанчето ще намалее ако я оставя за по-дълго с вирната предница (сигурно), колата е с антифриз и това дето тече не сладни (това беше първото дето разбрах) а и радиаторче за парното сменях миналата пролет точно защото течеше в краката на шофьора, но тогава се образуваше голяма сладка локва без конкретно място на теча, а сега го виждам ясно че е от педала. Споменах също и за шум при натискане на спирачката подобен на този от стискане на гумено детско пате. Проблема като чели е в сервото или помпата, остава да разбера как да го отстраня? Дали с ремонтен комплект ще се оправят нещата или на "доктор" да ходя?
              Brava 1.6 16V ELX

Коментар

За помпата не продават рем.комплект, но ако си вземеш гумички за Лада, Жигула стават поне при Типо и Уно.
                Chrysler Voyager 2.5TD/ 2000г.
                ex. Fiat Tempra /`91 / 1.9TDS

Коментар

Я си провери нивото на хидравличната течност. Защото спирачна течност точно там не се сещам как ще влезе.
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Working...
                  X