Здравейте, задните амортисьори на темпрата (1.6 i.e, SW) са за смяна, но ме е страх да не взема някои супер твърди както стана с предните AL-KO, които ми ги сложиха в сервиза даже без да ме питат каква марка искам да са...За това сега смятам да си ги купя сам и да отида да ми ги монтират..., но как да разбера кои амортисьори (марка) са по-меки? Знам, че за да са по-комфортни трябва да са маслени, но съм чел, че дори и маслени пак може да са като пръчки...моите отпред не знам каква са маслени или газови, но возят доста твърдо, представям си задницата каквато е лека, като и сложа твърди сигурно ще подскача по нервностите.Та някой имали ли опит с различните марки амортисьори да каже, кои горе-долу са по-меки?В AMX-AUTO предлагат три марки: MONROE, FAST и COFAP, но кои са по-меки?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на задни амортисьори Темпра 1.6
Collapse
X
-
От тези трите си заслужава само КОФАП. Не са нещо впечатляващо, но са здрави. А и твоите амортисьори заводски май са газови, така че нямаш много опции. Ако можеш да си позволиш, сложи КАЯБА - прекрасни са.П.С.лично мнение: монро и фаст са боклук най-долен."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
-
С 2 торби цимент в багажника (това съвсем сериозно). Като не искаш каруца - има коли на които пише РЕНО за тази работа. Фиат (особено темпра седан) не са от колите с най-мека возия. Пробвай с някакви маслени амортисьори ако намериш, след като си се запънал да ги сменяваш. С тази лека задница е нормално да вози по-твърдо като е празна. За сметка на това пък като се натовари се превръща в много комфортна кола от към возия Затова си сложи по-добре 2 торби както ти писах, и ще се возиш сравнително мекичко."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Сложих някакви РЕКОРД френски,маслени, 70 лв единия... Аз вярно, че исках мека возия ама те направо са... съвсем леко се усеща по-стегнатата задница...очаквах да са малко по-твърди, явно трябваше газови да сложа Yellow_Flash_Colorz_PDT_14Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!
Коментар
-
Е.. нема угодия :D Между другото, сложил си най-големият боклук. Рекорд за нищо не става, ама... вече си ги сложил. Карай ги докато са здрави, и след това си сложи газови каяба, на всичкото отгоре и са по-евтини от това недоразумение, което си си набил. Само не я товари много, че ще клекнат за нула време. На жената на реното без да се товари, единият се разклати за 2 месеца (е такъв - рекорд), т.е. няма и 2000км. Ама и тя така - искаше маслени за да вози меко."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
-
Аааа, Рекорд е рекордьор по технологична уникалност!Доста време държах един такъв боклук, работил 2 седмици и отказал. Като го разрязах, се шашнах - вместо сегмент на буталото, сложен някакъв термосвиваем пластмасов ръкав, като презерватив. Тръбата, в която се движи буталото - шевна! Та презерватива се набрал и спукал тръбата...Та този амортисьор го показвах на мераклиите за евтини боклуци...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
muns61 написа:Аааа, Рекорд е рекордьор по технологична уникалност!Доста време държах един такъв боклук, работил 2 седмици и отказал. Като го разрязах, се шашнах - вместо сегмент на буталото, сложен някакъв термосвиваем пластмасов ръкав, като презерватив. Тръбата, в която се движи буталото - шевна! Та презерватива се набрал и спукал тръбата...Та този амортисьор го показвах на мераклиите за евтини боклуци...Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Та понеже ми ги предложиха от сервиза в който ходих да ги сменям, мисля да отида и да ги заменя с други, този път газови(стига да не стане този път пък много твърда :D) ,но нямам представа дали ще се съгласят... някой пробвал ли е? По закона за защита на потребителите имам право да ги върна в 7 дневен срок, но не се знае какво ще измислят...Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!
Коментар
-
zubracha написа:Та понеже ми ги предложиха от сервиза в който ходих да ги сменям, мисля да отида и да ги заменя с други, този път газови(стига да не стане този път пък много твърда :D) ,но нямам представа дали ще се съгласят... някой пробвал ли е? По закона за защита на потребителите имам право да ги върна в 7 дневен срок, но не се знае какво ще измислят..."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар