Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор на задни амортисьори Темпра 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Избор на задни амортисьори Темпра 1.6

Здравейте, задните амортисьори на темпрата (1.6 i.e, SW) са за смяна, но ме е страх да не взема някои супер твърди както стана с предните AL-KO, които ми ги сложиха в сервиза даже без да ме питат каква марка искам да са...За това сега смятам да си ги купя сам и да отида да ми ги монтират..., но как да разбера кои амортисьори (марка) са по-меки? Знам, че за да са по-комфортни трябва да са маслени, но съм чел, че дори и маслени пак може да са като пръчки...моите отпред не знам каква са маслени или газови, но возят доста твърдо, представям си задницата каквато е лека, като и сложа твърди сигурно ще подскача по нервностите.Та някой имали ли опит с различните марки амортисьори да каже, кои горе-долу са по-меки?В AMX-AUTO предлагат три марки: MONROE, FAST и COFAP, но кои са по-меки?
    Колкото по-малко питаш ,толкова по-малко те лъжат!!!

От тези трите си заслужава само КОФАП. Не са нещо впечатляващо, но са здрави. А и твоите амортисьори заводски май са газови, така че нямаш много опции. Ако можеш да си позволиш, сложи КАЯБА - прекрасни са.П.С.лично мнение: монро и фаст са боклук най-долен.
    "За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
    Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
    Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Повече ме интересува с кои колата няма да вози като каруца ?

Коментар

С 2 торби цимент в багажника (това съвсем сериозно). Като не искаш каруца - има коли на които пише РЕНО за тази работа. Фиат (особено темпра седан) не са от колите с най-мека возия. Пробвай с някакви маслени амортисьори ако намериш, след като си се запънал да ги сменяваш. С тази лека задница е нормално да вози по-твърдо като е празна. За сметка на това пък като се натовари се превръща в много комфортна кола от към возия Затова си сложи по-добре 2 торби както ти писах, и ще се возиш сравнително мекичко.
        Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)

Коментар

Значи маслени ще взема, пък каквото стане...Проблема е как да разбера кои са маслени кои газови? Примерно Кофаб и двата вида ли предлагат ?

Коментар

Това вече... обаждаш се в магазина и питаш. В краен случай гледаш какво пише на амортисьора. На газовите си пише че са газови.

Коментар

Сложих някакви РЕКОРД френски,маслени, 70 лв единия... Аз вярно, че исках мека возия ама те направо са... съвсем леко се усеща по-стегнатата задница...очаквах да са малко по-твърди, явно трябваше газови да сложа Yellow_Flash_Colorz_PDT_14

Коментар

Е.. нема угодия :D Между другото, сложил си най-големият боклук. Рекорд за нищо не става, ама... вече си ги сложил. Карай ги докато са здрави, и след това си сложи газови каяба, на всичкото отгоре и са по-евтини от това недоразумение, което си си набил. Само не я товари много, че ще клекнат за нула време. На жената на реното без да се товари, единият се разклати за 2 месеца (е такъв - рекорд), т.е. няма и 2000км. Ама и тя така - искаше маслени за да вози меко.

Коментар

Аааа, Рекорд е рекордьор по технологична уникалност!Доста време държах един такъв боклук, работил 2 седмици и отказал. Като го разрязах, се шашнах - вместо сегмент на буталото, сложен някакъв термосвиваем пластмасов ръкав, като презерватив. Тръбата, в която се движи буталото - шевна! Та презерватива се набрал и спукал тръбата...Та този амортисьор го показвах на мераклиите за евтини боклуци...
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

muns61 написа:
                    Аааа, Рекорд е рекордьор по технологична уникалност!Доста време държах един такъв боклук, работил 2 седмици и отказал. Като го разрязах, се шашнах - вместо сегмент на буталото, сложен някакъв термосвиваем пластмасов ръкав, като презерватив. Тръбата, в която се движи буталото - шевна! Та презерватива се набрал и спукал тръбата...Та този амортисьор го показвах на мераклиите за евтини боклуци...
                    Явно е бил менте. Монтирал съм и също съм рязал такива амортисьори но закупени от рено и вносители на авточасти за рено. Няма нищо общо с описаното от теб. Някои от тях са над 5 години на рено 21 и над 4 на рено Канго. Другите не се сещам. Работят си нормално. Но определено не са супер хай..........Каяба са амортисьорите. За съжаление не правят за всички фиати.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Та понеже ми ги предложиха от сервиза в който ходих да ги сменям, мисля да отида и да ги заменя с други, този път газови(стига да не стане този път пък много твърда :D) ,но нямам представа дали ще се съгласят... някой пробвал ли е? По закона за защита на потребителите имам право да ги върна в 7 дневен срок, но не се знае какво ще измислят...

Коментар

Само ако си ги купил по интернет.

Коментар

zubracha написа:
                          Та понеже ми ги предложиха от сервиза в който ходих да ги сменям, мисля да отида и да ги заменя с други, този път газови(стига да не стане този път пък много твърда :D) ,но нямам представа дали ще се съгласят... някой пробвал ли е? По закона за защита на потребителите имам право да ги върна в 7 дневен срок, но не се знае какво ще измислят...
                          Да, както каза колегата оги - 7 дни е за покупка по интернет. За нормална покупка имаш 3 дни.

Коментар

Working...
                          X