Здравейте Колеги,АБС-са на мареата преди около два месеца почна да свети от време на време и от две седмици свети постоянно. Ходих вчера на диагностика и човека ми каза, че трябва да се смени платката/управлението, която се намира до помпата на АБС-а. Някой от вас има ли идея дали тази платка подлежи ли на ремонт? кой може да е отремонтира?и какви пари би струвала тази услуга?Ще съм благодарен на колегите отзова ли се на проблемаПоздравиАнатоли
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АБС свети- мареа 125ТД
Collapse
X
-
Лампата за ръчната свети ли постоянно? - нищо не пишеш за нея ако не свети си смени майстора.Дай модела на АБС-а и годината на колата, така щ ти кажем по точно как да я отремонтираш.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
-
Здравей Колега,лампата на ръчната не свети постоянно, само тази на АБС-са. Колата е 1998 ма година, ТД125, модела на АБС-а не го знам. Ако знаете къде мога да го видя ще погледна и ще докладвамМайстора не знам колко е добър, просто ме препратиха при него. Ако знаете човек, който разбира от тези проблеми, ще се радвам да получа контактПоздрави Анатоли
Коментар
-
Привет, ако имаш сервизна книжка погледни в нея за АБС -а там са описани причините за светването на лампата. Най вероятно някой от датчиците не функционира замерете съпротивлението им мисля че беше 35 ома но трябва да се провери или големия бушон е изгорял. Бушона може да е причина да не работи самата централа. Ако е изгоряла централата трябва да светне комбинация от лампата за АБС-а и лампата за ръчната и да светят постоянно.Проверете и главините да не са надрани, това също може да е причина да не работи АБС-а.Сервизи мога да ти препоръчам Мури във вентура гараж, Сашо в Лисан Сервиз, Дани в Дружба.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
а каква грешка е дало на диагностиката, че човекът е дал такава страховита препоръка?абс-ът, ако е с два кабела на диагностичния сокет, трябва да е LUСAS VARITY 430 EBC. не намирам да е с интегрирано EBD и най-вероятно комбинацията от двете лампи не важи за него. на сляпо бих предположил прецакано реле вътре в платката, щото най-често е това при тоя модел. прави се - има много хубави теми по въпроса. нова платка не знам колко е, но все си мисля, че ще е по-скъпа от колата.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:а каква грешка е дало на диагностиката, че човекът е дал такава страховита препоръка?абс-ът, ако е с два кабела на диагностичния сокет, трябва да е LUСAS VARITY 430 EBC. не намирам да е с интегрирано EBD и най-вероятно комбинацията от двете лампи не важи за него......Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
-
твоят е тевес и е с вграден ЕБД, и ако светят двете ламби това значи че ЕБД не работи. на колегата е лукас и би трябвало да няма вграден ЕБД - т.е. не би трябвало да има опция, да светнат и двете лампи. така си мисля аз. п.с. предишния АБС за неговата кола е друг лукас с 3 жици, затова питах.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
slonikon написа:твоят е тевес и е с вграден ЕБД, и ако светят двете ламби това значи че ЕБД не работи. на колегата е лукас и би трябвало да няма вграден ЕБД - т.е. не би трябвало да има опция, да светнат и двете лампи. така си мисля аз. п.с. предишния АБС за неговата кола е друг лукас с 3 жици, затова питах.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар