Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Скърцане -ужасно

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Скърцане -ужасно

Колеги нещо скърца ужасно от дясната страна носачите са на 200000 км биалетката на 10000 от какво може да е сутрин като е по хладно няма дерт ма затопли ли се е ужас помагайте шарнирния накраиник на 14000км сменен и той?
    FIAT FOREVER

Ами, качете я на подемник и много бързо диагнозата ще се изясни. Ако наистина е на толкова километри, колкото казваш, вероятно е не само десният носач да е заминал - зависи на какви части си попаднал предния път, като си ги сменял. И аз преди по-малко от месец смених единия носач и ужасното скърцане изчезна, а си мислех, че не само той скърца, като чувах симфонията от звуци. Другия ми носач го сменях миналата година и засега нищо му няма, докато преди това всяка година си ми бяха консуматив носачите. Всичко си е до късмет с частите.
    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

И при мен на Бравото има такова скърцане при топло време. Носачите/шарнирите и биелетките са сменени преди 10 000км, но тогава още го нямаше скърцането. След като се появи, помислих че е от тампона на макферсона, откарах я и смениха двата тампона и двата кормилни накрайника /те и без това си бяха за смяна/ - скърцането си остана. Разрових се във форума и след като прочетох няколко поста на колеги, си мисля че това скърцане е от тампоните на стабилизиращата щанга. Наведох се под колата и видях, че са доста напукани. Има логика да е от тях, защото сутрин, когато е по-хладно, те са студени и не скърцат, но когато се нагреят скърцат. Също така прочетох че при Браво/Брава смяната им е доста трудна, трябва да се свали предния мост. Така че, колега, провери ги тия тампони.
      Войната по пътищата не спира! Карай умно, стигни жив!

FIAT Bravo_SX 1.6 16v 103 hp '97 + АГУ LOVATO

Коментар

Working...
      X